Тісто на налисники готується як і на млинці, але вони мають бути не мереживними і не в “дірочку”, а тугими та еластичними водночас.
Тонкі та еластичні млинці на молоці та воді, для яких не потрібні ваги – достатньо мати під рукою склянку 200 мл.
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування:
1. Для початку приготуємо млинці: змішуємо яйця з сіллю, цукром та ванільним цукром, вливаємо олію. Всипаємо борошно, перемішуючи масу, додаємо порціями молоко, а потім теплу воду. Перемішуємо до однорідної консистенції та даємо постояти впродовж 10-15 хвилин (щоб набухла клейковина).
2. Виливаємо тісто порціями на добре розігріту сковорідку, випікаємо з одного боку (краї млинця мають підрум’янитися), а потім перевертаємо на інший бік. Випікаємо таким чином усі млинці, щоразу перемішуючи тісто перед тим, як налити його на сковорідку.
3. Для начинки змішуємо до однорідної маси сир, яйце, цукор, ванільний цукор та подрібнену курагу.
4. Викладаємо на охолоджений млинець 1-2 ст. л. начинки, загортаємо налисник у закриту трубочку чи конвертик. Викладаємо у форму, змащену вершковим маслом. Запікаємо до золотистого кольору 15-20 хвилин.
Доброю традицією в Кам’янському стало щотижневе проведення толок органами самоорганізації населення. Приємно бачити, що люди…
Неймовірно гарна подія відбулася на Новій сцені нашого театру – захід у рамках Всеукраїнського проєкту…
У Марганці, що в Дніпропетровській області, медики отримали виклик про домашнє насильство. З’ясувалося, що 20-річну…
Atlas Festival презентував рімейк на легендарну пісню Океану Ельзи "911", який зробив, власне, Святослав Вакарчук…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 12.06.2025 по 19.06.2025 було…
У четвер, 19 червня, на вулиці Менахем-Мендл Шнеєрсона у Дніпрі було гучно. Там стався конфлікт,…