Categories: Це цікаво

Ця жирна риба – справжня скарбниця здоров’я! Чому її треба їсти українцям

Оселедець дуже корисна риба і справжня скарбниця здоров’я. Цей продукт можна їсти в період Великого посту, в дозволені дні.

Чому треба включити оселедець в раціон, розповідає РБК-Україна (проект Styler).

Атлантичний оселедець і його харчові цінності

Оселедець – дуже популярна риба в Україні, особливо під час Великого посту. Найчастіше її солять з цибулею та олією, але також можна коптити, маринувати та консервувати.

М’ясо оселедця відносно низькокалорійне, бо в 100-грамової порції міститься приблизно 160 ккал.

Вміст енергії залежить в першу чергу від добавок, що використовуються. Солоний оселедець містить приблизно 200 ккал в тій же порції з додаванням олії.

Оселедець відноситься до жирних сортів риби, через те, що в 100 г міститься приблизно 9 г жиру.

Незважаючи на велику кількість цього інгредієнта, не варто відмовлятися від вживання оселедця, адже більшу частину в ньому складають корисні ненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6.

Омега-3 кислоти благотворно впливають на організм, оскільки мають антикоагулянтні та імунозміцнюючі властивості. Вживання їх під час дієти знижує ризик розвитку деяких захворювань, зокрема гіпертонії, атеросклерозу, діабету 2 типу та деяких видів раку.

Зокрема кислота EPA, підтримуючи вироблення сполук, які розслаблюють гладку мускулатуру кровоносних судин, зміцнює роботу серцево-судинної системи та знижує артеріальний тиск. Варто також відзначити, що споживання цієї кислоти допомагає знизити високий рівень холестерину і тригліцеридів у крові. Оселедець також є хорошим джерелом білка, оскільки містить приблизно 18 г на 100 г.

Вживання цієї риби також забезпечить організм необхідними мінералами:

  • вітамін D – 480 міжнародних одиниць,
  • вітамін В3 – 3,2 мг, вітамін В6 – 0,3 мг,
  • вітамін В12 – 13,7 мкг, калій – 327 мг,
  • фосфор – 236 мг,
  • селен – 36,5 мкг, натрій – 90 мг.

Вміст натрію буде залежати від кількості солі, доданої для маринування. Оселедець не вбирає занадто багато важких металів, тому його можна вживати вагітним і годуючим жінкам.

Однак особливу увагу варто приділити способу приготування – найкраще вибирати свіжу рибу і запікати її в духовці.

Margaret

Recent Posts

Смертельна ДТП у Кам’янському: водій на BMW врізався в дерево та огорожу

Вдень 28 червня на вулиці Добровольців (Січеславський Шлях) у Кам’янському сталася ДТП. Водій BMW X5…

1 секунда ago

У Дніпрі зникла безвісти 16-річна дівчина

Поліція Дніпра розшукує 16-річну Анастасію Зражевську. 28 червня неповнолітня дівчина пішла з місця мешкання в…

23 хв. ago

На Дніпропетровщині у чоловіка виявили купу набоїв

Слідчі м. Самар повідомили про підозру 32-річному чоловіку за незаконне зберігання боєприпасів. Під час обшуку…

30 хв. ago

Вночі над Дніпропетровщиною збили 12 ворожих безпілотників

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лиисак. "Цієї ночі росіяни знову цілили по Нікопольщині. Важку…

39 хв. ago

У Камʼянському без надзвичайних ситуацій

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "За даними з обласної військової адміністрації, над областю…

43 хв. ago

На Дніпропетровщині покарали домашніх тиранів

Поліцейські Дніпропетровщини повідомили про підозру двом чоловікам за домашнє насильство над жінками. 46 та 53-х…

1 годину ago