Categories: Це цікаво

Ця жирна риба – справжня скарбниця здоров’я! Чому її треба їсти українцям

Оселедець дуже корисна риба і справжня скарбниця здоров’я. Цей продукт можна їсти в період Великого посту, в дозволені дні.

Чому треба включити оселедець в раціон, розповідає РБК-Україна (проект Styler).

Атлантичний оселедець і його харчові цінності

Оселедець – дуже популярна риба в Україні, особливо під час Великого посту. Найчастіше її солять з цибулею та олією, але також можна коптити, маринувати та консервувати.

М’ясо оселедця відносно низькокалорійне, бо в 100-грамової порції міститься приблизно 160 ккал.

Вміст енергії залежить в першу чергу від добавок, що використовуються. Солоний оселедець містить приблизно 200 ккал в тій же порції з додаванням олії.

Оселедець відноситься до жирних сортів риби, через те, що в 100 г міститься приблизно 9 г жиру.

Незважаючи на велику кількість цього інгредієнта, не варто відмовлятися від вживання оселедця, адже більшу частину в ньому складають корисні ненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6.

Омега-3 кислоти благотворно впливають на організм, оскільки мають антикоагулянтні та імунозміцнюючі властивості. Вживання їх під час дієти знижує ризик розвитку деяких захворювань, зокрема гіпертонії, атеросклерозу, діабету 2 типу та деяких видів раку.

Зокрема кислота EPA, підтримуючи вироблення сполук, які розслаблюють гладку мускулатуру кровоносних судин, зміцнює роботу серцево-судинної системи та знижує артеріальний тиск. Варто також відзначити, що споживання цієї кислоти допомагає знизити високий рівень холестерину і тригліцеридів у крові. Оселедець також є хорошим джерелом білка, оскільки містить приблизно 18 г на 100 г.

Вживання цієї риби також забезпечить організм необхідними мінералами:

  • вітамін D – 480 міжнародних одиниць,
  • вітамін В3 – 3,2 мг, вітамін В6 – 0,3 мг,
  • вітамін В12 – 13,7 мкг, калій – 327 мг,
  • фосфор – 236 мг,
  • селен – 36,5 мкг, натрій – 90 мг.

Вміст натрію буде залежати від кількості солі, доданої для маринування. Оселедець не вбирає занадто багато важких металів, тому його можна вживати вагітним і годуючим жінкам.

Однак особливу увагу варто приділити способу приготування – найкраще вибирати свіжу рибу і запікати її в духовці.

Margaret

Recent Posts

Історична драма «Ярослав Мудрий — тесть Європи» вийде у прокат наприкінці березня (відео)

27 березня відбудеться премєра історичної документальної драми «Ярослав Мудрий – тесть Європи», значна частина якої…

23 хв. ago

На Дніпропетровщині вчитель побився з учнем

Днями у Покрові, що на Дніпропетровщині, в одній зі шкіл міста стався конфлікт між учнем…

41 хв. ago

У Кам’янському створять Меморіальну стіну зі світлинами загиблих воїнів

Міський голова Андрій Білоусов провів робочу нараду з представниками громадської організації "Голос Героїв" Вікторією Новоселець…

46 хв. ago

Це критично важливо: три причини, чому обов’язково треба прати новий одяг

Прати новий одяг чи ні - це питання, яке хвилює багатьох людей. Купили нову річ…

56 хв. ago

На Дніпропетровщині не вщухають пожежі в екосистемах

Вогнеборці щоденно долають численні та масштабні займання в екосистемах регіону. Більшість пожеж на відкритих територіях…

1 годину ago

Фортуна більше не грає в хованки: знаки Зодіаку, у яких починається “біла смуга”

Цей тиждень, який починається вже дуже скоро, готує неймовірні сюрпризи для представників 5 знаків Зодіаку.…

2 години ago