Про це повідомляє Телеканал D1 із посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
До відомства надійшли два екстрені повідомлення про ботулізм. Постраждала сімейна пара 1964 року народження з Дніпра, яка вживала сушену непатрану річкову рибу домашнього приготування.
• Жінка потрапила до реанімації 16 березня, де перебуває на інтенсивній терапії.
• Чоловік звернувся по допомогу 17 березня, був госпіталізований, але 18 березня помер.
За даними лабораторних досліджень, у залишках риби, яку їли потерпілі, виявили ДНК Clostridium botulinum і гени нейротоксину.
Що таке ботулізм і як уникнути зараження?
Ботулізм – небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що може призвести до летального наслідку. Найчастіше зараження відбувається через домашні консерви, в’ялену та копчену рибу.
Симптоми ботулізму:
• сухість у роті, ускладнене ковтання,
• затуманення зору, опущення повік,
• м’язова слабкість, запаморочення,
• нудота, блювання, проблеми зі шлунком.
Фахівці застерігають: не вживайте сушену або в’ялену рибу невідомого походження та консерви, що мають бомбаж (здуття).
КП "Добробут " продовжує виконання запланованих робіт у житлових будинках Кам’янського. Сьогодні в роботі —…
Український співак Віталій Козловський із довгим волоссям заспівав свою популярну пісню "Пінаколада" і востаннє звернувся до колишнього…
10 травня у Бібліотеці ім. Шевченка відкриється виставка вишитих картин Надії Пирогової. Виставка під назвою…
Квітень поточного року став місяцем із найбільшою кількістю жертв серед цивільних людей в Україні з…
Квасоля містить велику кількість корисних елементів, наприклад фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній. Також…
У четвер, 8 травня, у Дніпрі сталася аварія на перехресті вулиць Січових Стрільців та Сергія Подолинського…