Про це повідомляє Телеканал D1 із посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
До відомства надійшли два екстрені повідомлення про ботулізм. Постраждала сімейна пара 1964 року народження з Дніпра, яка вживала сушену непатрану річкову рибу домашнього приготування.
• Жінка потрапила до реанімації 16 березня, де перебуває на інтенсивній терапії.
• Чоловік звернувся по допомогу 17 березня, був госпіталізований, але 18 березня помер.
За даними лабораторних досліджень, у залишках риби, яку їли потерпілі, виявили ДНК Clostridium botulinum і гени нейротоксину.
Що таке ботулізм і як уникнути зараження?
Ботулізм – небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що може призвести до летального наслідку. Найчастіше зараження відбувається через домашні консерви, в’ялену та копчену рибу.
Симптоми ботулізму:
• сухість у роті, ускладнене ковтання,
• затуманення зору, опущення повік,
• м’язова слабкість, запаморочення,
• нудота, блювання, проблеми зі шлунком.
Фахівці застерігають: не вживайте сушену або в’ялену рибу невідомого походження та консерви, що мають бомбаж (здуття).
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "У прифронтових громадах Дніпропетровщини працюють соціальні маршрути, які…
В екологічній акції взяв участь міський голова Андрій Білоусов. "Разом з мешканцями південного району провели…
У департаменті екології та природних ресурсів міської ради вкотре нагадують, що із настанням теплої пори…
У Кривому Розі мешканці житлового масиву Сонячний помітили мор риби у місцевій водоймі. Біля труби…
Українська співачка Настя Каменських презентує новий трек Bloody Mary, який присвятила темі кохання та болісних почуттів. За словами…
Учора вдень, 20 березня патрулюючи Новокодацьким районом, екіпаж патрульної поліції побачив ДТП. Водій мотоцикла Kawasaki…