Із настанням весни в Україну прийшов сезон свіжої зелені, а також починає дозрівати цибуля. Є багато варіантів того, що приготувати із зеленої цибулі. Ми пропонуємо один з вітамінних рецептів, який урізноманітнить ваш раціон. Ця страва з зеленої цибулі дуже корисна та готується просто.
Інгредієнти:
- кефір 2,5% – 200 мл;
- зелена цибуля – 1 пучок;
- борошно – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- сода – щіпка;
- соняшникова олія – 5 стол. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
1. Яйце збийте із сіллю за допомогою вінчика. Додайте до нього кефір і поступово всипте борошно.
2. Замісіть густе й однорідне тісто без грудочок. Додайте дрібку соди.
3. Цибулю вимийте та дрібно наріжте. Вмішайте в тісто. За бажанням також можна додати кріп, шпинат та іншу зелень.
4. На сковороді підігрійте олію. Ложкою викладайте оладки й обсмажуйте з двох боків по 2-3 хвилини. Готові оладки із зеленою цибулею подавайте зі сметаною