Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Тістечко “Шкільне”

Розсипчасте “Шкільне” тістечко з варенням знайоме всім, хто бував у шкільних їдальнях. Ці ласощі на перервах завжди розкуповувалися дуже швидко. Поєднання ніжного пісочного тіста і солодкого джему запам’яталося школярам на все життя.

Ви можете повторити цей легендарний десерт удома. З рецептом впорається кожен, адже пісочне тісто вважається найпростішим з усіх. А начинку навіть не потрібно готувати – просто відкрийте банку улюбленого варення.

Десерт можна готувати без помадки – у такому разі частину тіста перемелюють блендером або м’ясорубкою, і просто посипають крихтою зверху. Ми розповімо, як зробити пісочне тістечко з повидлом і глазур’ю.

Інгредієнти для тістечка:

  • борошно – 400 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • цукор – 170 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 1 чайн. л.;
  • варення або повидло – 150 г.

Інгредієнти для помадки:

  • вода – 3 стол. л.;
  • цукор – 200 г;
  • лимонний сік – 1 чайн. л.;
  • какао-порошок – 1 чайн. л.
Приготування:

1. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розтануло і стало м’яким. Збийте з цукром до утворення пишної однорідної маси. Додайте яйця і знову перемішайте. Всипте просіяне через сито борошно і соду. Замісіть м’яке однорідне тісто, яке не липне до рук. Борошна може знадобитися більше або менше. Розділіть тісто на дві однакові частини. Загорніть кожну в плівку і покладіть на 30 хвилин у холодильник.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть пергаментом деко і розкачайте по ньому першу частину тіста. Проколіть виделкою в декількох місцях і випікайте 15 хвилин. Так само зробіть із другою половиною тіста. Зберіть тістечко “Шкільне” – пісочне тісто змастіть повидлом і накрийте другим коржем.

3. Поки десерт остигає, робимо помадку. У невеликій каструлі закип’ятіть воду з цукром. Після кипіння варіть 5 хвилин. Додайте лимонний сік і варіть ще 2 хвилини. Потім помістіть посуд із сиропом у холодну воду й охолодіть до температури приблизно 40 градусів – сироп має бути гарячим, але не палючим. Збивайте міксером 5-7 хвилин до побіління. Із загальної маси відберіть 2 ложки помадки і змішайте з какао.

4. Готові тістечка прикрасьте білою помадкою, а шоколадною нанесіть малюнок. Дайте глазурі висохнути, наріжте на порції та подайте десерт до чаю.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському визначився чемпіон міста з футболу сезону 2025

У Кам’янському за тур до завершення чемпіонату міста з футболу серед промислових підприємств та аматорських…

3 години ago

Під Дніпром затримали закладчиків

Поліцейські м. Самар направили до суду обвинувальний акт щодо трьох осіб за збут психотропів шляхом…

4 години ago

Кам’янчанка відзначила 100-річний ювілей (відео)

Ювілярку привітав міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні свій 100-річний ювілей відзначає мешканка нашої громади —…

4 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій                                                                                    14000-20000…

4 години ago

Кам’янчани просять створити велодоріжку на мосту через Дніпро

Петиція із проханням створити велодоріжку на мостовому переході через р. Дніпро зявилася 5 серпня на…

5 години ago

Кам’янські спортсмени — серед лідерів на Чемпіонаті України з байдарок і каное

З 29 липня по 3 серпня Умань стала центром юнацького веслування — саме тут відбувся…

5 години ago