Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Чудовий м’ясний соус болоньєзе

Ситний і неймовірно смачний болоньєзе – найпопулярніший у світі соус для пасти. Так само добре він поєднується і з картопляним пюре, і будь-якою крупою. Таким складним італійським словом називають суміш фаршу і томатної підливи. Після тушкування м’ясо стає ароматним і ніжним.

Якщо ви готуєте “лінивий” болоньєзе, рецепт простий до смішного: достатньо лише посмажити фарш, залити готовим томатним соусом і тушкувати 30 хвилин. Але якщо трохи постаратися і приготувати страву самостійно, то зусилля будуть винагороджені. Гарантуємо, що це буде найсмачніший соус у вашому житті.

Інгредієнти:

  • яловичий фарш – 500 г;
  • свинячий фарш – 500 г;
  • томатний сік – 400 г;
  • томатна паста – 3 стол. л.;
  • помідори – 400 г;
  • яловичий бульйон – 200 мл;
  • вино – 150 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера – 2 стебла;
  • часник – 3 зубч.;
  • олія – 3 стол. л.;
  • вершки 30% – 4 стол. л.;
  • сухий чебрець – 2 стол. л.;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • паста (макарони) – 450 г;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • базилік і пармезан для подачі.
Приготування:

1. Готувати страву можна на плиті або в духовці. Почистіть і подрібніть овочі. На сковороді з розігрітою олією 5 хвилин смажте цибулю, моркву та селеру.

2. Окремо обсмажте суміш яловичого та свинячого фаршу. Якщо м’ясо злиплося у велику грудку, то розбийте його на дрібні шматочки лопаткою. Коли фарш обсмажиться з усіх боків, додайте подрібнений часник і томатну пасту.

3. Готуйте ще кілька хвилин, а потім влийте яловичий бульйон, томатний сік і дрібно нарізані свіжі помідори. Помішуйте, поки страва не закипить.

4. У киплячу суміш всипте обсмажені овочі, сухі спеції, ларовий лист і вино. Далі соус повільно тушкують протягом години. Якщо готувати болоньєзе в духовці – тоді смак буде справді насиченим і розкішним. Виставляйте температуру 160°. Ємність рекомендується накрити кришкою або фольгою, щоб соус не википів.

5. Через 60 хвилин тушкування додайте в соус вершки – це і є той самий секретний інгредієнт. Накрийте страву кришкою і готуйте ще 60 хвилин на мінімальному вогні. Важливо періодично перевіряти, що болоньєзе не википіло та не пригоріло.

6. Коли болоньєзе буде готовий, зваріть пасту в підсоленій воді. Заправте пасту соусом і подавайте з натертим пармезаном та листям свіжого базиліку.

Олена

Recent Posts

Головні події Кам‘янського за тиждень (відео)

Про них повідомив міський голова Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:  

17 години ago

У Кам’янському відбувся Відкритий всеукраїнський турнір з тхеквондо “Золотий Даянг”

14 та 15 листопада в СК «Прометей» проходив Відкритий всеукраїнський турнір з тхеквондо «Золотий Даянг»…

18 години ago

Кам’янське втратило двох своїх захисників

Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "12 листопада в лікарні міста Запоріжжя, внаслідок отриманих…

19 години ago

Мер Кам’янського привітав працівників радіо, телебачення та зв’язку з професійним святом

16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. До привітань доєднався міський…

19 години ago

Витратили з карток понад 200 тисяч гривень: на Дніпропетровщині спіймали крадіїв

11 листопада слідчі Нікопольського районного управління поліції направили до суду обвинувальні акти за двома фактами…

19 години ago

Керівник Дніпропетровської обласної прокуратури перевірив роботу Кам’янської виправної колонії

Керівник обласної прокуратури Юрій Папуша та заступник керівника обласної прокуратури Наріман Сулейманов перевірили умови утримання,…

20 години ago