РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про сезонні продукти, які вже з’явилися на прилавках.
За словами дієтолога Наталії Самойленко, такі продукти багаті на залізо, фолієву кислоту та вітаміни групи B. Вони покращують роботу судин та мозку.
До того ж містять антиоксиданти, які захищають клітини від старіння.
Петрушка містить велику кількість фолієвої кислоти – вітаміну B9, який може знизити ризик серцевих захворювань у людей. Він знижує рівень амінокислоти гомоцистеїну, що шкодить здоров’ю серцево-судинної системи.
Зелень варто додавати у салати, просто на тарілку або робити корисні соуси.
Це джерело бета-каротину, що покращує зір, стан шкіри та підтримує здоровʼя печінки.
Молода морква також допомагає очищенню організму. Крім того, це чудовий перекус і її можна додавати до салатів, супів та основних страв.
Овоч має легкий сечогінний ефект і сприяє виведенню токсинів. За регулярного вживання морква допомагає очищати судини.
Експерт зазначила, що черемша – це натуральний антибіотик та засіб для зміцнення імунітету. Вона здатна очищувати організм від токсинів. Покращує травлення та допомагає при детоксикації печінки.
Має легкий седативний ефект, може допомогти при дратівливості, безсонні, втомі. Не варто вживати черемшу у великих кількостях, адже вона може подразнювати шлунок.
Використовуйте черемшу у салатах, соусах або додавайте до супів.
Це чудове джерело вітаміну для кращої підтримки імунітету та засвоєння заліза. Чудово підтримують наднирники та зменшують втому.
Регуляція травлення, адже містять органічні кислоти (яблучну, щавлеву).
“Чудова база для салатів, тушкованих страв то улюбленого зеленого борщу”, – додала дієтолог.
Завдяки високому вмісту заліза, кропива допомагає при анемії (зниженому гемоглобіні). Вітамін С у її складі покращує засвоєння заліза.
Має сечогінні властивості, виводить токсини і зайву рідину. Також сприяє очищенню печінки та нирок.
Допомагає при артритах, ревматизмі та інших запаленнях. Може також зменшувати біль у суглобах.
Її можна додавати в будь-які супи, зелений омлет та борщ.
Містить вітамін C (більше, ніж апельсин), а також вітаміни групи B, вітамін A, E, K. Антиоксиданти допомагають боротися з вільними радикалами і уповільнюють старіння.
Флавоноїди та калій у складі полуниці сприяють зниженню тиску та зміцненню судин.
Завдяки великій кількості вітаміну C чудово підтримує імунітет. А клітковина покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Найкраще їсти свіжу, так ви отримаєте максимум користі.
Поліцейські завершили досудове розслідування кримінального провадження та скерували обвинувальний акт до суду. Злочин стався 28…
Інспектори КП КМР "Благоустрій" провели у Кам'янському щотижневу інспекцію по місту з метою перевірки санітарного…
30 вересня святкував 100-річний ювілей мешканець Кам’янського Піцик Костянтин Романович. Представники департаменту соціальної та ветеранської…
У Кам'янському у ніч проти 30 вересня о 02:41 було навмисно пошкоджено магістральний оптичний кабель…
Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "23 вересня в бою поблизу населеного пункту Зарічне…
Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією завершили досудове розслідування стосовно колишнього правоохоронця з Дніпра та…