Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Іспанський суп гаспачо

Гаспачо – це традиційний іспанський холодний суп, який прийнято їсти тільки в охолодженому вигляді. Вважається, що така перша страва – шикарна альтернатива окрошці і борщу, до того ж, рецепт гаспачо простий і зрозумілий, а значить приготувати його вийде навіть у починаючої господині.

По-перше, гаспачо Клопотенко радить готувати тільки з якісних, стиглих, великих і соковитих томатів. Від них залежить смак всього блюда. Найбільш оптимальний варіант – свої, домашні з грядки, але якщо їх немає, то вибирайте великі рожеві і з хвостиками (відсутність хвостика – удар по смаку). Перець можна купити будь-якого кольору, не обов’язково червоного.

Існує правило, що всі інгредієнти на гаспачо перебиваються в блендері, але якщо ви хочете, щоб деякі овочі хрустіли на зубах – наріжте їх ножем. Сам шеф-кухар вважає за краще перший варіант, ви можете зробити по-своєму. Якщо хочете додати пікантності страві – крім м’яти і петрушки покладіть кілька гілочок кінзи.

ВАЖЛИВО: цю страву їдять тільки в охолодженому вигляді, так суп “віддає” саме той смак, якого ми добиваємося під час готування.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 шт;
  • солодкий перець – 1 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • петрушка – 2 гілочки;
  • перець чилі – половинка;
  • м’ята – 2-3 гілочки;
  • оливкова олія – 2-3 ст. л;
  • бальзамічний оцет – 2 ст. л;
  • багет – 3-4 скибочки;
  • сіль і перець.
Приготування:

1. Спочатку вам потрібно вимити томати і на кожному зробити надрізи у формі хрестика. Закип’ятити воду і опустити в неї помідори на 1-2 хвилини. Потім дістати їх, занурити на кілька хвилин у холодну воду, далі зняти шкірку, нарізати довільними шматочками. Так само вчинити з перцем, вимити м’яту і петрушку.

2. Перекласти томати, перець і зелень в блендер, додати часник і чилі, подрібнити все до стану пюре. Поперчити, посолити, влити оливкову олію і ще раз збити.

3. Приберіть масу в холодильник, коли вона охолоне, налийте в тарілку трохи бальзамічного оцту, а зверху – суп гаспачо.

4. Обсмажте скибочки багета на сковороді до золотистої скоринки і викладіть по одному на кожну тарілку порційно. Вуаля – справжній іспанський холодний суп готовий.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському районі побили та пограбували чоловіка

У Жовтих Водах поліцейські затримали зловмисника за скоєння розбійного нападу на перехожого. Підозрюваний побив 42-річного чоловіка…

9 хв. ago

До уваги ВПО, які оселилися у Кам’янському: як отримати грошову допомогу

Повідомляємо, що Угорська екуменічна служба допомоги у партнерстві з ACT Alliance за проєктом "Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалому від…

39 хв. ago

Коли у Кам’янському завершиться навчальний рік: чи вчитимуться діти довше

Останнім часом у соцмережах шириться інформація про нібито обов’язкове продовження навчального року до самого кінця…

1 годину ago

Тіна Кароль заявила, що коле ботокс, і пояснила чому: “Кажу про це вперше”

Українська співачка Тіна Кароль відверто розповіла про свої доглядові процедури. Виконавиця вперше поділилася, що красу та молодість…

2 години ago

У Кам’янському 11 мікрорайон лівого берега залишився без води

Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє: для проведення аварійно-відновлювальних робіт за адресою вул.Прибережна,10, обмежено…

2 години ago

У Кам’янському продовжуються відновлювальні роботи в будинку, який постраждав від ворожої атаки

Міський голова Андрій Білоусов разом із начальником Кам’янської районної військової адміністрації Олегом Гапічем вчергове відвідали…

2 години ago