РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яке морозиво не варто купувати.
Експерти з безпеки харчових продуктів попереджають: серед асортименту є морозиво, яке краще взагалі обминати стороною, адже воно може не лише розчарувати смаком, а й завдати шкоди здоров’ю.
Мова йде про так зване “морозиво з рослинними жирами”. На перший погляд, нічого страшного, однак на практиці це неповноцінна заміна справжніх вершків, які мають бути основою якісного пломбіру. Виробники додають у склад дешеві жири, зокрема пальмову або кокосову олію, які не мають жодної користі, зате знижують собівартість продукту.
Більшість такого морозива реалізується у вигляді дешевих ескімо, стаканчиків або вафельних трубочок. Воно має яскраву упаковку, але на звороті дрібним шрифтом вказано: “замінник молочного жиру” або “рослинні жири”.
Звертайте увагу на упаковку – шукайте морозиво, виготовлене за ДСТУ 4733:2007. Це державний стандарт України, який регламентує використання виключно натуральної сировини: молока, вершків, масла, яєчного жовтка. Саме за цим стандартом виготовляється справжній пломбір, який має у складі не менше 12% молочного жиру. Таке морозиво має насичений смак, ніжну текстуру та є набагато безпечнішим для здоров’я.
Якщо в складі написано “рослинні жири”, “замінник”, “комбінований продукт” — краще повернути таке морозиво назад на полицю.
З 22 по 27 червня в Івано-Франківську проходив Чемпіонат України з шашок-100, Класична гра. У…
У Кам’янському відбулись матчі 3 туру чемпіонату міста з футболу серед промислових підприємств та аматорських…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 19.06.2025 по 26.06.2025 було…
Про це повідомила Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…
В урочистостях взяв участь мер Андрій Білоусов. "1 стаття Конституції України проголошує: «Україна є суверенна…
27 червня в Словенії, в Любляні, стартував XIII чемпіонат Європи з черліденгу. У складі української…