РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яке морозиво не варто купувати.
Експерти з безпеки харчових продуктів попереджають: серед асортименту є морозиво, яке краще взагалі обминати стороною, адже воно може не лише розчарувати смаком, а й завдати шкоди здоров’ю.
Мова йде про так зване “морозиво з рослинними жирами”. На перший погляд, нічого страшного, однак на практиці це неповноцінна заміна справжніх вершків, які мають бути основою якісного пломбіру. Виробники додають у склад дешеві жири, зокрема пальмову або кокосову олію, які не мають жодної користі, зате знижують собівартість продукту.
Більшість такого морозива реалізується у вигляді дешевих ескімо, стаканчиків або вафельних трубочок. Воно має яскраву упаковку, але на звороті дрібним шрифтом вказано: “замінник молочного жиру” або “рослинні жири”.
Звертайте увагу на упаковку – шукайте морозиво, виготовлене за ДСТУ 4733:2007. Це державний стандарт України, який регламентує використання виключно натуральної сировини: молока, вершків, масла, яєчного жовтка. Саме за цим стандартом виготовляється справжній пломбір, який має у складі не менше 12% молочного жиру. Таке морозиво має насичений смак, ніжну текстуру та є набагато безпечнішим для здоров’я.
Якщо в складі написано “рослинні жири”, “замінник”, “комбінований продукт” — краще повернути таке морозиво назад на полицю.
Минулими визідними у Кам’янському відбулись чергові матчі турніру з міні-футболу серед промислових підприємств та аматорських…
Українська співачка KOLA потішила прихильників новим релізом. Артистка презентувала емоційну композицію "Блюз", яка поєднує ритмічне звучання з…
Ще одну медаль до скарбнички української збірної принесла кам’янчанка Віра Попруга – вихованка ДЮСШ №2,…
З 4 по 6 травня у Буковелі відбувся «Міжнародний форум партнерства «Друзі України» - це…
До уваги пасажирів, що користуються автобусним маршрутом №14. Актуальний розклад руху з 05.05.2025р. надали у…
Днями вночі на житловому масиві Тополя у Дніпрі невідомий чоловік підпалив автомобіль військовослужбовця ЗСУ. Про…