Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети по-київськи

Котлета по-київськи давно завоювала серця і шлунки не тільки простих українців, а навіть і європейських гурманів. Таку страву подають у ресторанах Німеччини, Франції та Італії, щоправда, найчастіше, готують із фаршу. Домашнє частування краще робити з курячого філе, а щоб було ще смачніше – додати один простий продукт.

Спочатку пропонуємо вивчити, як у традиційному варіанті мають готуватися котлети по київськи – рецепт простий, але, так би мовити, базовий. Тільки знаючи його, ви зможете доповнити або вдосконалити технологію.

Інгредієнти:

  • дві курячі грудки;
  • вершкове масло 82,5% – 150 гр;
  • дві столові ложки борошна (з гіркою);
  • 150 гр панірувальних сухарів;
  • два курячих яйця;
  • 100 мл молока;
  • 20 гр свіжої петрушки;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • сіль і перець.
Приготування:

1. Котлети по-київськи неможливо приготувати смачно, якщо не обробити м’ясо належним чином. Вам потрібно ретельно вимити філе, зняти з нього шкірку, розрізати кожен шматок уздовж на 3 частини і, накривши плівкою або пакетом, відбити.

2. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм’якшилося до кімнатної температури. Петрушку подрібнити, а потім з’єднати з маслом, формуючи кілька кульок начинки (стільки ж, скільки й пластів м’яса).

3. Кладемо масло із зеленню в морозилку на 15 хвилин, інакше начинка розтане і розтечеться. Коли час мине, дістаємо масло і кожну кульку загортаємо в шматок курки. Знову прибираємо в морозилку на 5 хвилин.

4. Водночас у глибоку миску вбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо вінчиком, як для омлету. Дістаємо напівфабрикати котлет, солимо і перчимо, обвалюємо в борошні, потім у яєчно-молочному клярі, потім у сухарях і знову борошно-кляр-сухарі. Тобто, панірування робимо двічі.

5. До цього моменту у вас уже має на плиті стояти сковорідка з розігрітою олією, саме туди й викладаємо котлети. Смажимо 5 хвилин з обох боків, поки не з’явиться золотава скоринка.

6. Потім доводимо до готовності котлети по київськи в духовці – перекладаємо їх у посудину для запікання і ставимо в піч на 10 хвилин за температури 200 градусів. Вуаля – вечеря готова!

Однак якщо ви хочете, щоб страва вийшла ще смачнішою, радимо вам один лайфхак. Перед тим як загортати масло із зеленню в куряче м’ясо, покладіть на масляну кульку шматочок твердого сиру. Тільки потім загорніть, приберіть у морозилку, а далі обвалюйте в паніровці, борошні та клярі. Такий кулінарний секрет дасть вам змогу насолодитися незвичною, але дуже вершковою начинкою – сир, усе-таки, надає певної пікантності страві.

Олена

Recent Posts

Головні події Кам‘янського за тиждень (відео)

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.

10 години ago

На Сумщині загинув захисник із Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "7 серпня поблизу населеного пункту Безсалівка на Сумщині,…

11 години ago

У Дніпрі Nissan проїхав на “червоний” і врізався в автівку (відео)

У суботу, 16 серпня, на перехресті вулиці Щепкіна та проспекту Сергія Нігояна сталась аварія. Там…

11 години ago

У Кам’янському через аварію більше 40 будинків залишились без води

Про це повідомляє Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід". Для проведення аварійно-відновлювальних робіт за адресою…

12 години ago

На Дніпропетровщині потонув чоловік

16 серпня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від працівників поліції про те, що у…

12 години ago

Кам’янська школа мистецтв №1 запрошує на навчання всіх бажаючих

Кам’янська школа мистецтв №1 ПРОДОВЖУЄ набір учнів за трьома напрямами: Музичне мистецтво Образотворче мистецтво Хореографічне…

13 години ago