Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети по-київськи

Котлета по-київськи давно завоювала серця і шлунки не тільки простих українців, а навіть і європейських гурманів. Таку страву подають у ресторанах Німеччини, Франції та Італії, щоправда, найчастіше, готують із фаршу. Домашнє частування краще робити з курячого філе, а щоб було ще смачніше – додати один простий продукт.

Спочатку пропонуємо вивчити, як у традиційному варіанті мають готуватися котлети по київськи – рецепт простий, але, так би мовити, базовий. Тільки знаючи його, ви зможете доповнити або вдосконалити технологію.

Інгредієнти:

  • дві курячі грудки;
  • вершкове масло 82,5% – 150 гр;
  • дві столові ложки борошна (з гіркою);
  • 150 гр панірувальних сухарів;
  • два курячих яйця;
  • 100 мл молока;
  • 20 гр свіжої петрушки;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • сіль і перець.
Приготування:

1. Котлети по-київськи неможливо приготувати смачно, якщо не обробити м’ясо належним чином. Вам потрібно ретельно вимити філе, зняти з нього шкірку, розрізати кожен шматок уздовж на 3 частини і, накривши плівкою або пакетом, відбити.

2. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм’якшилося до кімнатної температури. Петрушку подрібнити, а потім з’єднати з маслом, формуючи кілька кульок начинки (стільки ж, скільки й пластів м’яса).

3. Кладемо масло із зеленню в морозилку на 15 хвилин, інакше начинка розтане і розтечеться. Коли час мине, дістаємо масло і кожну кульку загортаємо в шматок курки. Знову прибираємо в морозилку на 5 хвилин.

4. Водночас у глибоку миску вбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо вінчиком, як для омлету. Дістаємо напівфабрикати котлет, солимо і перчимо, обвалюємо в борошні, потім у яєчно-молочному клярі, потім у сухарях і знову борошно-кляр-сухарі. Тобто, панірування робимо двічі.

5. До цього моменту у вас уже має на плиті стояти сковорідка з розігрітою олією, саме туди й викладаємо котлети. Смажимо 5 хвилин з обох боків, поки не з’явиться золотава скоринка.

6. Потім доводимо до готовності котлети по київськи в духовці – перекладаємо їх у посудину для запікання і ставимо в піч на 10 хвилин за температури 200 градусів. Вуаля – вечеря готова!

Однак якщо ви хочете, щоб страва вийшла ще смачнішою, радимо вам один лайфхак. Перед тим як загортати масло із зеленню в куряче м’ясо, покладіть на масляну кульку шматочок твердого сиру. Тільки потім загорніть, приберіть у морозилку, а далі обвалюйте в паніровці, борошні та клярі. Такий кулінарний секрет дасть вам змогу насолодитися незвичною, але дуже вершковою начинкою – сир, усе-таки, надає певної пікантності страві.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі зіштовхнулися автобус та фура

Вранці у середу, 1 жовтня, у Дніпрі на перехресті вулиці Янтарна та вулиці Калинова зіштовхнулися…

24 хв. ago

У Кам’янському привітали бібліотекарів із професійним святом

29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у Кам’янській міській територіальній громаді відбулися урочистості з нагоди…

12 години ago

Перед судом постане чоловік, який кинув гранату в людей у Кам’янському районі

Поліцейські завершили досудове розслідування кримінального провадження та скерували обвинувальний акт до суду. Злочин стався 28…

13 години ago

У Кам’янському перевірили санітарний стан торгових об’єктів

Інспектори КП КМР "Благоустрій" провели у Кам'янському щотижневу інспекцію по місту з метою перевірки санітарного…

14 години ago

Кам’янчанин відсвяткував 100-річний ювілей

30 вересня святкував 100-річний ювілей мешканець Кам’янського Піцик Костянтин Романович. Представники департаменту соціальної та ветеранської…

14 години ago

У Кам’янському на лівому березі невідомий пошкодив кабель інтернету (відео)

У Кам'янському у ніч проти 30 вересня о 02:41 було навмисно пошкоджено магістральний оптичний кабель…

14 години ago