Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети по-київськи

Котлета по-київськи давно завоювала серця і шлунки не тільки простих українців, а навіть і європейських гурманів. Таку страву подають у ресторанах Німеччини, Франції та Італії, щоправда, найчастіше, готують із фаршу. Домашнє частування краще робити з курячого філе, а щоб було ще смачніше – додати один простий продукт.

Спочатку пропонуємо вивчити, як у традиційному варіанті мають готуватися котлети по київськи – рецепт простий, але, так би мовити, базовий. Тільки знаючи його, ви зможете доповнити або вдосконалити технологію.

Інгредієнти:

  • дві курячі грудки;
  • вершкове масло 82,5% – 150 гр;
  • дві столові ложки борошна (з гіркою);
  • 150 гр панірувальних сухарів;
  • два курячих яйця;
  • 100 мл молока;
  • 20 гр свіжої петрушки;
  • 300 мл соняшникової олії;
  • сіль і перець.
Приготування:

1. Котлети по-київськи неможливо приготувати смачно, якщо не обробити м’ясо належним чином. Вам потрібно ретельно вимити філе, зняти з нього шкірку, розрізати кожен шматок уздовж на 3 частини і, накривши плівкою або пакетом, відбити.

2. Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм’якшилося до кімнатної температури. Петрушку подрібнити, а потім з’єднати з маслом, формуючи кілька кульок начинки (стільки ж, скільки й пластів м’яса).

3. Кладемо масло із зеленню в морозилку на 15 хвилин, інакше начинка розтане і розтечеться. Коли час мине, дістаємо масло і кожну кульку загортаємо в шматок курки. Знову прибираємо в морозилку на 5 хвилин.

4. Водночас у глибоку миску вбиваємо яйця, вливаємо молоко і збиваємо вінчиком, як для омлету. Дістаємо напівфабрикати котлет, солимо і перчимо, обвалюємо в борошні, потім у яєчно-молочному клярі, потім у сухарях і знову борошно-кляр-сухарі. Тобто, панірування робимо двічі.

5. До цього моменту у вас уже має на плиті стояти сковорідка з розігрітою олією, саме туди й викладаємо котлети. Смажимо 5 хвилин з обох боків, поки не з’явиться золотава скоринка.

6. Потім доводимо до готовності котлети по київськи в духовці – перекладаємо їх у посудину для запікання і ставимо в піч на 10 хвилин за температури 200 градусів. Вуаля – вечеря готова!

Однак якщо ви хочете, щоб страва вийшла ще смачнішою, радимо вам один лайфхак. Перед тим як загортати масло із зеленню в куряче м’ясо, покладіть на масляну кульку шматочок твердого сиру. Тільки потім загорніть, приберіть у морозилку, а далі обвалюйте в паніровці, борошні та клярі. Такий кулінарний секрет дасть вам змогу насолодитися незвичною, але дуже вершковою начинкою – сир, усе-таки, надає певної пікантності страві.

Олена

Recent Posts

Цьогоріч на Дніпропетровщині вже майже 5 тис випадків шахрайства

Афери, в які найчастіше потраплять підприємці Дніпропетровщини, та кроки, що допоможуть їх уникнути. Про це…

3 години ago

У Кам’янському триває напружений турнір з мініфутболу: яскраві матчі та бойові нічиї

У Кам’янському продовжується турнір з мініфутболу серед промислових підприємств та аматорських колективів, де команди демонструють…

4 години ago

Легендарний Джекі Чан повертається в очікуваному пригодницькому екшні (відео)

Нарешті стала відома дата прем’єри довгоочікуваного пригодницького екшену режисера Джонатана Ентвістла – "Карате Кід: Легенди".…

4 години ago

Десять кам’янчан – переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН

14 травня вся наукова спільнота України слідкувала за прямою трансляцією оголошення результатів фіналу Всеукраїнського конкурсу-захисту…

5 години ago

У Кам’янському відбувся фестиваль “Віват, талант!”

14 троавня Центр позашкільної роботи та дитячої творчості приймав гостей на одній із найяскравіших подій…

5 години ago

Юні гітаристи з Кам’янського впевнено заявили про себе на міжнародному фестивалі

Учні Кам’янської школи мистецтв №5 продовжують впевнено заявляти про себе на престижних конкурсах. Цього разу…

6 години ago