Дріжджове тісто на пампухи м’яке та підатливе, з нього дуже зручно ліпити “бублики”. Воно швидко замішується і не липне до рук. Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 20 штук.
Інгредієнти:
1. Молоко підігрійте до кімнатної температури. Змішайте з дріжджами та цукром. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації.
2. Борошно просійте через сито. Вмішайте в опару. Додайте також ванілін, сіль та олію. Замішуйте тісто, поки воно не стане щільним і не липким – на це піде приблизно 10 хвилин. Залиште на 1 годину в теплі, щоб воно піднялося в 2 рази.
3. Розімніть тісто руками і сформуйте приплюснуті пончики на дріжджах із діркою посередині.
4. Розігрійте в сковорідці 400 мл олії та обсмажте вироби у фритюрі по 2-3 хвилини. Потім викладіть на паперові рушники, щоб увібрати зайвий жир. Після охолодження посипте десерт цукровою пудрою.
Якщо готуєте пончики з начинкою, то зробіть один прокол збоку і начиніть вироби за допомогою кондитерського мішка або шприца.
Сьогодні провели перший у нашому місті інтерактивний науково-освітній фестиваль — «Наукові пікніки – 2025». Про…
Електроенергія є життєво важливим ресурсом для водоканалу, забезпечуючи роботу всіх його систем і процесів. Завдяки…
Декларування недостовірної інформації на понад 3 млн грн – у Дніпрі судитимуть ексочільницю обласної МСЕК.…
В Україні можуть суттєво зрости штрафи за перевищення швидкості, а "нештрафований поріг" зменшиться з 20…
Український співак Антон Вельбой, він же Wellboy, вперше заявив про лікування в реабілітаційному центрі. За словами виконавця,…
Сьогодні — Всесвітній день екстреної медичної допомоги. Окупанти по-своєму «привітали» наших медиків у Нікополі: дрон-камікадзе пошкодив…