Вони використовуються в кулінарній традиції багатьох країн світу. Про них згадується навіть у давньогрецьких і давньоримських текстах. Каперси зазвичай використовували як приправу до різноманітних страв. Поширення в Європі вони отримали в Середні віки. Однак у той час вони більше використовувалися в медицині.
В магазинах можна зустріти каперси в різних формах:
Смак каперсів досить цікавий, його важко описати одним словом. Вони вирізняються унікальним поєднанням солоності, кислоти, легкої гостринки.
В кулінарії каперси використовують як у свіжому, так і в консервованому вигляді. Зазвичай їх додають до готових страв в останні хвилини для більш вираженого смаку. Однак тут потрібно знати, який вид каперсів краще використовувати в різних рецептах.
Свіжі в українських магазинах знайти досить складно. Вони мають ніжні текстуру і смак. Солені каперси вирізняються дуже інтенсивним смаком і сильним ароматом. Сушені мають досить насичені смак і аромат, часто використовуються як приправа. Мариновані каперси попередньо маринуються в олії чи оцті з додаванням трав і спецій. Останні зазвичай є найпоширенішими.
Місто Кам'янське відзначило свою 275-ту річницю, і найкращим подарунком містянам до цієї знаменної події традиційно…
Монети номіналом 10 копійок поступово вилучатимуться з готівкового обігу уже від 1 жовтня 2025 року. Про це передає пресслужба НБУ. Нацбанк…
Вийшов трейлер напруженого трилера "Служниця" (The Housemaid), знятого на основі однойменного роману-бестселера американської авторки та…
На вулиці Тополиній у Дніпрі невідомі хулігани розстріляли припарковані легкові автомобілі, передає "Відомо" з посиланням…
На Дніпропетровщині повідомлено про підозру ексбухгалтерці комунального підприємства, яка привласнила 4,8 млн грн бюджетних коштів.…
Двоє мешканців Дніпропетровської області та одного мешканця Волині затримано під час підготовки до незаконного переходу…