Вони використовуються в кулінарній традиції багатьох країн світу. Про них згадується навіть у давньогрецьких і давньоримських текстах. Каперси зазвичай використовували як приправу до різноманітних страв. Поширення в Європі вони отримали в Середні віки. Однак у той час вони більше використовувалися в медицині.
В магазинах можна зустріти каперси в різних формах:
Смак каперсів досить цікавий, його важко описати одним словом. Вони вирізняються унікальним поєднанням солоності, кислоти, легкої гостринки.
В кулінарії каперси використовують як у свіжому, так і в консервованому вигляді. Зазвичай їх додають до готових страв в останні хвилини для більш вираженого смаку. Однак тут потрібно знати, який вид каперсів краще використовувати в різних рецептах.
Свіжі в українських магазинах знайти досить складно. Вони мають ніжні текстуру і смак. Солені каперси вирізняються дуже інтенсивним смаком і сильним ароматом. Сушені мають досить насичені смак і аромат, часто використовуються як приправа. Мариновані каперси попередньо маринуються в олії чи оцті з додаванням трав і спецій. Останні зазвичай є найпоширенішими.
На спортивному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському проводимо відкритий новорічний турнір…
У Дніпрі двоє чоловіків намагалися винести цілу ногу хамону, а також інші товари з гіпермаркету…
Суд визнав винним 27-річного чоловіка у вчиненні умисного вбивства, хуліганства із застосуванням вибухового предмета та…
У Дніпрі після майже 29 років шлюбу розлучилося подружжя. Чоловік приревнував жінку до знайомого, однак…
У Кам’янському майже три місяці проводився турнір з футболу серед молодіжних команд. Сім команд зіграли…
У пʼятницю, 19 грудня, у комунальній установі “Кам’янський міський ветеранський простір” відбулися змагання з жиму…