РБК-Україна повідомляє, у чому різниця між ними та який овоч корисніший для вашого здоров’я.
Кабачки і цукіні – це різновиди однієї і тієї ж рослини. Вони мають багато спільного, але існують деякі відмінності.
Походження та зовнішній вигляд
Кабачок – загальна назва у слов’янських мовах, часто використовується для опису різних видів зелених або жовтих плодів. Тоді як цукіні – це італійська назва, яка широко використовується у світі для позначення молодих зелених кабачків, особливо тонких і довгих.
Ззовні кабачки можуть бути різних форм і кольорів: зелені, жовті, смугасті. Цукіні, як правило, мають темно-зелений колір і більш витягнуту форму.
Смак
Зазвичай кабачки мають трохи більш нейтральний смак. Цукіні мають солодший, ніжний смак і їх часто вживають сирими в салатах.
Кабачки також часто використовують для консервації, тушкування та смаження.
За складом ці два плоди дуже схожі і мають багато корисних властивостей:
Цукіні часто вважають більш ніжними і легкозасвоюваними, підходять для дієтичного харчування. Вони вважаються трохи кориснішими, бо мають більше антиоксидантів і поживних речовин, особливо в шкірці.
Кабачки можуть мати трохи більше клітковини через товстішу шкірку (залежить від сорту). Обидва овочі – корисні та низькокалорійні, але важливим також є різноманітність у раціоні.
У суботу, 15 листопада, у Дніпрі на Старомостовій площі сталась ДТП. Тут маршрутка №236 врізалась…
В екологічному заході взяв участь міський голова Андрій Білоусов. "У різних районах Кам’янського тривають заходи…
Днями до Центру життєстійкості на базі Центру молодіжних ініціатив Кам'янського завітали представники Програми «Партнерство за…
Поліція м. Кривий Ріг затримала підозрювану у пограбуванні жінки. Фігурантка схопила сумку з особистими речами…
У Центральній міській бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбулося чергове засідання клубу краєзнавців, де говорили про…
“У ритмі України” — концерт, який дозволить заново відкрити для себе дивовижний світ української музики.30…