РБК-Україна повідомляє, у чому різниця між ними та який овоч корисніший для вашого здоров’я.
Кабачки і цукіні – це різновиди однієї і тієї ж рослини. Вони мають багато спільного, але існують деякі відмінності.
Походження та зовнішній вигляд
Кабачок – загальна назва у слов’янських мовах, часто використовується для опису різних видів зелених або жовтих плодів. Тоді як цукіні – це італійська назва, яка широко використовується у світі для позначення молодих зелених кабачків, особливо тонких і довгих.
Ззовні кабачки можуть бути різних форм і кольорів: зелені, жовті, смугасті. Цукіні, як правило, мають темно-зелений колір і більш витягнуту форму.
Смак
Зазвичай кабачки мають трохи більш нейтральний смак. Цукіні мають солодший, ніжний смак і їх часто вживають сирими в салатах.
Кабачки також часто використовують для консервації, тушкування та смаження.
За складом ці два плоди дуже схожі і мають багато корисних властивостей:
Цукіні часто вважають більш ніжними і легкозасвоюваними, підходять для дієтичного харчування. Вони вважаються трохи кориснішими, бо мають більше антиоксидантів і поживних речовин, особливо в шкірці.
Кабачки можуть мати трохи більше клітковини через товстішу шкірку (залежить від сорту). Обидва овочі – корисні та низькокалорійні, але важливим також є різноманітність у раціоні.
Приготування страв із сезонних продуктів - це одне з найкращих рішень на кухні. Зараз у…
У понеділок, 11 серпня, у Кривому Розі сталася чергова ДТП - автомобіль BMW викинуло на…
Українська співачка Оля Полякова запрем'єрила нову пісню про кохання "Вкрала". Пісня стала другою роботою Полякової у співпраці…
Про проведення ремонтних робіт повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід"…
9 серпня у центрі Кам'янського собака напав на жінку, яка тримала дитину на руках. Цю…
У Кам’янському матчем між «Дніпрокартом» та «Альянсом» завершився чемпіонат міста з мініфутболу серед промислових підприємств…