Поживне соте найкраще готувати саме зараз, поки триває сезон свіжих овочів. Взимку ви будете дякувати собі за таку прекрасну консервацію.
Авторську варіацію закуски запропонувала одеситка Олена. У цьому рецепті страва виходить в міру пряною, а овочі не розпадаються на кашу.
Ось що вам знадобиться:
Приготування:
1. Синенькі крупно нарубайте – під час смаження вони зменшаться в об’ємі. Посипте сіллю та відкладіть убік.
2. Моркву наріжте чвертьколом, цибулю і томати – великими кубиками. Перці (можна брати різних кольорів для яскравості) подрібніть великими квадратами. Часник розчавіть пресом. Подрібніть ножем зелень.
3. У глибокій сковорідці з олією спочатку обсмажте цибулю до рум’яності. Додайте моркву і знову готуйте до м’якості. Потім відправте до засмажки баклажани й тушкуйте 10 хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріли.
4. Наступними викладіть перці та смажте ще 3 хвилини. Останніми йдуть помідори. Зменшіть вогонь до мінімального, всипте томатну пасту, всі приправи, розбавте водою. Тушкуйте соте з баклажанів на сковороді 10-15 хвилин під кришкою.
5. Коли страва майже готова, докладіть часник і зелень. Поверніть кришку й тушкуйте ще кілька хвилин. Готову закуску залиште застигати до комфортної температури в сковороді.
6. Якщо хочете закрити соте з баклажанів на зиму, то розкладіть гарячу страву по стерилізованих банках і закрутіть прокип’яченими кришками. Переверніть дном догори, накрийте товстою ковдрою, поки консервація повністю не охолоне.
У п'ятницю, 22 серпня, на в'їзді в Дніпро сталася аварія. Зіткнулись три автівки - Daewoo…
31-річна зірка «Жіночого кварталу» Анастасія Оруджова вперше поділилася деталями особистого життя. В інтерв’ю для 1+1 артистка розповіла, як їй вдається поєднувати…
В Кам’янській громаді затверджено Середньостроковий план пріоритетних публічних інвестицій Кам’янської міської територіальної громади на 2026-2028…
Вранці у п'ятницю, 22 серпня, у Кривому Розі біля шахти "Криворізька" сталася серйозна аварія. Там…
Що приховують ваші улюблені кавові напої - капучино, лате чи макіато? Всі вони базуються на…
З 1 вересня 2025 року на Дніпропетровщині учні початкових класів отримають безоплатне гаряче харчування. Про…