Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Як виявилось, коли ви кладете крижані сирі яйця в каструлю з кип’ятком, то шкарлупа трісне.
Яйце починає швидко розширюватися від тепла. Через це шкаралупа часто тріскає. Білок може витекти у воду, і яйце втратить форму.
Також холодне яйце довше нагрівається всередині, тому жовток і білок готуються нерівномірно. Іноді жовток виходить трохи “зеленуватим” по краях, якщо переварити, намагаючись компенсувати холод.
Тому найкраще варто дістати яйця з холодильника за 15-20 хвилин до варіння, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Або можна покласти їх у теплу воду, а вже потім довести до кипіння – так тріщин буде менше.
Є кілька перевірених способів, щоб шкаралупа легко відходила:
Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…
У Кам'янському 29-30 листопада пройдуть важливі спортивно-масові заходи з кіокушин-кан карате-до: 29 листопада (субота) –…
Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики міської ради інформує, що Міжнародна організація з міграції (МОМ)…
Про це адміністрація та акторський склад Театру ім. Лесі Українки поділилися у соціальних мережах. "21…
У суботу, 22 листопада, стало відомо про смерть музиканта Олега Турка. Публіка знала його як…
У Дніпрі медики рятують трьох дітей, які отруїлися чадним газом у власному будинку. Усі троє…