Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Як виявилось, коли ви кладете крижані сирі яйця в каструлю з кип’ятком, то шкарлупа трісне.
Яйце починає швидко розширюватися від тепла. Через це шкаралупа часто тріскає. Білок може витекти у воду, і яйце втратить форму.
Також холодне яйце довше нагрівається всередині, тому жовток і білок готуються нерівномірно. Іноді жовток виходить трохи “зеленуватим” по краях, якщо переварити, намагаючись компенсувати холод.
Тому найкраще варто дістати яйця з холодильника за 15-20 хвилин до варіння, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Або можна покласти їх у теплу воду, а вже потім довести до кипіння – так тріщин буде менше.
Є кілька перевірених способів, щоб шкаралупа легко відходила:
Сметана з чорносливом і горіхами - приголомшливий десерт, від якого неможливо відірватися. Поєднання щільних карамельно-димних…
В Україні збільшать доплату вчителям на прифронтових територіях. Відтепер вони отримуватимуть по 4 тисячі гривень…
Поліцейські Кам’янського встановлюють місцезнаходження безвісти зниклої 88-річної Віри Некраси. 3 жовтня близько 15:00 літня жінка…
Британський актор Тім Каррі, знаний за культовими ролями у фільмах "Шоу жахів Роккі Хоррора", "Воно" та…
У Південному районі Камʼянського пізно ввечері 1 вересня пʼяна жінка познущалася над власним неповнолітнім сином,…
Жовтень 2025 стане місяцем вирішальних кроків для деяких знаків Зодіаку. Астрологи впевнені: енергія цього періоду…