Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Квашені огірки

Хрусткі квашені огірки – чудова закуска до будь-якої страви. Страва виходить настільки смачною, що навіть розсіл із неї легко випивається. А процес приготування дивує простотою. Навіть якщо у вас немає досвіду з консервацією, то обов’язково впораєтеся.

За смаком такі овочі нагадують солоні огірки, але спосіб приготування відрізняється. Під час квашення закуска проходить процес бродіння і збагачується молочнокислими бактеріями, корисними для кишківника. Смачні квашені огірки на зиму можна зробити навіть в умовах квартири, без використання дубової бочки.

Для приготування підготуйте середнього розміру корнішони, які легко поміщаються в банку, а також свіжу зелень. Сіль обов’язково має бути без йоду, інакше заготівля може вибухнути.

Список продуктів на банку об’ємом три літри:

  • два кілограми огірків;
  • півтора літра води;
  • дві неповні столові ложки солі;
  • три зубчики часнику;
  • лист хрону;
  • два листки смородини;
  • дві парасольки кропу;
  • п’ять горошин перцю;
  • половина чайної ложки гірчичного порошку.
Приготування:

1. Огірки перебрати, старанно вимити під проточною водою і залишити в холодній воді на кілька годин. Потім промити ще раз. Хрін, кріп і листя смородини крупно порубати. Часник почистити й нарізати пластинками.

2. У банку щільно викласти корнішони упереміш із часником. Зверху всипати зелень. Окремо розчинити сіль у воді кімнатної температури і додати перець горошком. Залити маринадом банку, щоб рідина дійшла до “плечей”. Ви можете також робити квашені огірки у відрі, пропорційно збільшивши кількість інгредієнтів. Поставте посуд у більшого розміру каструлю або таз, оскільки під час бродіння рідина може виливатися через край.

3. Зверху на відро або банку поставити широку миску, а на неї вантаж. Залишити суміш бродити на 3-4 дні. Через дві доби огірки вже будуть малосольними. Через три розчин має побіліти.

4. На цьому етапі закуска готова. Можна з’їсти її відразу або закрити для зберігання на зиму. Для другого варіанта простерилізуйте банку і перекладіть у неї огірки. Зелень викиньте. Розсіл злийте в каструлю і доведіть до кипіння, знімаючи піну. Залийте корнішони доверху.

Щоб огірки квашені на смак нагадували бочкові, додаємо “секретну” приправу – гірчичний порошок. Він робить овочі хрусткими та подовжує термін зберігання. Його всипаємо на верх банки і закручуємо прокип’яченими кришками. Залиште консервацію остигати під ковдрою, а потім переставте в місце для постійного зберігання.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройде патріотичний легкоатлетичний пробіг

12 жовтня 2025 року у Кам’янському відбудеться легкоатлетичний пробіг «Шаную воїнів». Захід буде проведено за…

4 секунди ago

“Трон: Арес”, “Незламний”, “Друге дихання” і “Хороший хлопчик”: головні кінопрем’єри тижня

Головними прем'єрами в кінотеатрах цього тижня стануть фантастичний екшн "Трон: Арес" з Джаредом Лето, спортивна…

30 хв. ago

На Дніпропетровщині молодик побив старшого друга

Поліцейські м. Кривий Ріг повідомили про підозру 20-річному містянину у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень знайомому. Сварка…

1 годину ago

Дрони прямують з Кам’янського на передову (відео)

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Передали нашим захисникам із 3-ї штурмової бригади,…

1 годину ago

У Театрі Кам’янського з гастролями виступлять актори із Запоріжжя

26 жовтня, неділя, 16:00 - на сцені Театру ім. Лесі Українки знову колеги із Запоріжж.…

1 годину ago

На Дніпропетровщині чоловік збив сокирою головний убір священника

У Кривому Розі 5 жовтня, під час недільної служби, 35-річний чоловік підійшов до священнослужителя та…

2 години ago