Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Люля кебаб у лаваші

Лаваш – це універсальний продукт, з якого можна приготувати багато солодких і солоних страв. М’який і тонкий лист тіста добре поєднується з будь-якими начинками, що робить його незамінним інгредієнтом для швидких закусок.

Такі страви дуже виручають, адже їх можна зробити за лічені хвилини, а результат перевершить усі очікування.

Ми підібрали рецепт приготування люля кебабу у лаваші, який приготувати не складно і досить швидко.

Це дуже смачна, ароматна страва, яка варта витрачених зусиль.

Інгредієнти:

  • 500 грамів свинини;
  • три цибулини;
  • один-два зубчики часнику;
  • пучок зелені на вибір;
  • одне яйце:
  • столову ложку рослинної олії;
  • два-три тонких лаваша;
  • три-чотири столові ложки винного оцту;
  • 0,5 чайної ложки цукру;
  • спеції за смаком.
Приготування:

1. Дві цибулі нарізаємо дуже тонкими півкільцями. Розділяємо їх, поміщаємо в піалу, посипаємо цукром і поливаємо оцтом. Залишаємо маринуватися.

2. Зі свинини робимо фарш. Цибулину, часник і кілька гілочок зелені, що залишилися, перебиваємо в блендері та додаємо в м’ясо разом зі спеціями. Маса має бути ароматною та пряною.

3. Фарш добре перемішуємо. Якщо буде занадто щільним, можна влити дві-три столові ложки холодної води.

4. В ідеалі фаршу потрібно трохи настоятися, але можна пропустити цей крок. Формуємо кебаби довжиною близько 10 сантиметрів і діаметром близько трьох. Ліпити простіше змочуючи руки холодною водою.

5. На будь-якому грилі або сковороді з ребристим дном обсмажуємо кебаби з усіх боків до готовності.

6. У цей час нарізаємо зелень і промиваємо мариновану цибулю від надлишків оцту. Віджимаємо її, злегка підсолюємо і змішуємо із зеленню.

7. Тепер готуємо сам кебаб у лаваші. Листи треба розрізати на частини, розміром у дві долоні. На лаваші викладаємо по столовій ложці цибулі із зеленню, кебаб і загортаємо.

Подавати можна одразу або залишивши полежати, щоб лаваш просочився соковитим соком і ароматом м’яса.

Олена

Recent Posts

У кам’янському театрі працюють над новою постановкою

У Театрі ім. Лесі Українки 14 жовтня розпочали роботу над новим дуже цікавим проєктом –…

5 хв. ago

Комунальники закликають кам’янчан реагувати на критичні повідомлення лише з офіційних джерел

Учорашні панічні заклики «терміново набирати воду», поширені в деяких великих пабліках Кам’янського, завдали більше шкоди,…

5 хв. ago

До Кам’янського повернули тіло загиблого захисника

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "20 травня 2024 року в бою поблизу населеного…

10 хв. ago

Фільм “Minecraft” буде мати другу частину: відома дата прем’єри

У квітні цього року вийшла пригодницька комедія "Minecraft: Фільм", яку розкритикували за сюжет та гумор. Однак…

35 хв. ago

Представник від Кам’янського бере участь у Європейському тижні регіонів та міст в Брюсселі

Деталі повідомив Голова Кам’янської районної ради Максим Чехута. "Цього тижня маю честь працювати разом із…

1 годину ago

У Кам’янському готуються до опалювального сезону: названо дату початку

Деталі розповів мер міста Андрій Білоусов. "Сьогодні провів засідання штабу з початку опалювального сезону.Відповідно до…

1 годину ago