Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Заморожена заправка-п’ятихвилинка для борщу

Осінь – ідеальний сезон для підготовки консервації. Смачні та прості заготовки на зиму зручні тим, що ви завжди знаєте їхній склад. Коли взимку під рукою не буде свіжих овочів, ви точно подякуєте собі за докладені зусилля.

Ми розповімо, як робиться заготівля для борщу на зиму без капусти та буряка. Її також можна використовувати для супів, рагу, плову, тушкованої капусти та багатьох інших страв. А головний плюс рецепта в тому, що він заготовлюється у формочках для морозилки. Вам не доведеться стерилізувати банки і шукати місце для зберігання.

Рецептом нестандартної страви поділилася блогерка ОленАдель у Тік-Ток. За її словами, ця заправка є старовинним рецептом від бабусі. Жінка показала, як можна легко заготовити овочі у формі кубиків льоду та використовувати взимку.

Прості заготовки на зиму без стерилізації та банок готуються з таких продуктів:

  • два великих помідори;
  • один болгарський перець;
  • одна цибулина;
  • три зубчики часнику;
  • сіль, перець, цукор, спеції за смаком;
  • ложка соняшникової олії;
  • пучок кропу.

Приготування:

1. Усі овочі потрібно ретельно помити й очистити від шкірки. Помідори для цього рекомендується надрізати зверху у формі хреста і залити окропом, а потім зняти шкірку. З перцю прибрати насіння. Усі овочі викласти в чашу блендера і перемолоти до однорідності.

2. На плиту поставити каструлю з товстим дном і налити олію. Нагріти на великому вогні, потім викласти овочеву масу і зменшити потужність конфорки до невеликої. Довести до кипіння і готувати 5 хвилин.

3. Готова заготовка для борщу має охолонути до кімнатної температури. Продегустуйте її та додайте сіль, цукор і перець за смаком, а також всипте дрібно рубаний кріп. Після цього ложкою розкладіть остиглу суміш у формочки для льоду.

4. Поставте заготовки овочів на зиму в морозилку і зберігайте, поки не знадобиться приготувати страву. Якщо вся страва не вміститься в контейнер, то іншу частину можна викласти в банку, простерилізовану в мікрохвильовці.

Використовується заправка таким чином: за кілька хвилин до кінця готування додайте 2-3 кубики в каструлю, щоб вона розчинилася і змішалася з іншими інгредієнтами.

Олена

Recent Posts

Кам’янчан запрошують долучитися до Бюджету участі

Розпочався прийом проєктів «Бюджет участі. МІСТО» 2026 року, тож якщо маєш ідею, реалізація якої зробить…

7 хв. ago

Жорстока різанина під Дніпром

Поліцейські м. Синельникове затримали нападника, який вирішив конфлікт ножем. До поліції надійшло повідомлення про ножове…

37 хв. ago

Музей історії Кам’янського взяв участь у виставковому проєкті «Спочатку було Слово»

Музей історії міста Кам’янське взяв участь у виставковому проєкті «Спочатку було Слово», який стартував у…

1 годину ago

Леді Гага з’явиться у продовженні фільму “Диявол носить Прада”

Леді Гага з'явиться у довгоочікуваному продовженні фільму "Диявол носить Прада". Попри шалене завантаження, співачка знайшла місце…

2 години ago

Плавці Кам’янського – призери турніру “Осінній старт” у Полтаві

12 жовтня у плавальному басейні «Акваарена» в Полтаві відбулися змагання з плавання «Осінній старт». У…

2 години ago

Кам’янчанин виборов путівку на Чемпіонат світу з кікбоксингу

11 жовтня у Німеччині (Bad-Salzung) наш земляк та вихованець Кам'янської федерації кіокушин-кан карате Тімур Колішевський…

3 години ago