Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кабачкова ікра “Елементарна”

Кабачкова ікра для багатьох українців є улюбленою овочевою закускою. Ароматна паста зі смажених овочів виходить настільки смачною, що можна легко з’їсти невелику баночку за раз.

Вам точно сподобається незвичайний варіант закуски – кабачкова ікра з майонезом. Цей соус надає страві оксамитової, однорідної структури замість водянистої. А також пом’якшує кислоту томатів. З додаванням майонезу намазка стає жирнішою і довше зберігається в банках.

Для приготування краще відібрати молоді овочі з м’якою шкіркою. Якщо в наявності тільки старі плоди, то з них потрібно зняти шкірку і прибрати насіння.

На дві банки об’ємом 0,5 літра знадобляться такі інгредієнти:

  • один кілограм кабачків;
  • дві цибулини;
  • чотири столові ложки майонезу;
  • три столові ложки томатної пасти;
  • три столові ложки соняшникової олії;
  • столова ложка (з гіркою) цукру;
  • половина чайної ложки солі;
  • лавровий лист;
  • сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:

Також вам знадобиться м’ясорубка або блендер.

1. Кабачки промити, відрізати хвостики і за необхідності почистити. Цибулини крупно нарізати. На пательні розігріти дві ложки олії й обсмажувати цибулю 3-4 хвилини, поки вона не стане золотистою.

2. Смажені овочі та кабачки двічі перемолоти блендером або м’ясорубкою. Можна відразу викласти сиру цибулю й обійтися без обсмажування. Але із засмажкою кабачкова ікра на зиму вийде смачнішою. Вмішати в масу томатну пасту, майонез, сіль, цукор, соняшникову олію, спеції за смаком. Викласти лавровий лист.

3. Перекласти суміш у каструлю з товстими стінками і варити на мінімальному вогні близько 2 годин. Її потрібно час від часу перемішувати, щоб не пригоріла до дна. Будьте обережні: гаряча маса може “стріляти” під час варіння.

4. Поки ікра кабачкова з майонезом ще гаряча, розкладіть у простерилізовані банки і закрутіть обробленими кришками. Переверніть дном догори і накрийте заготовки товстою ковдрою, поки повністю не охолонуть. Після цього можна переставити на постійне зберігання. Закуска зберігається близько 2 років, а після відкриття банки – не більше 7 днів у холодильнику.

Олена

Recent Posts

Дніпропетровщина увійшла до лідерів за кількістю зареєстрованих шлюбів за тиждень

Минулого тижня Дніпропетровська область увійшла до "весільного топу" України, посівши друге місце після Києва. За…

10 хв. ago

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині

Подробиці повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. "Захворюваність на COVID-19 та ГРВІ йде на…

34 хв. ago

KOLA та MONATIK записали спільний трек (відео)

Українські співаки MONATIK і KOLA представили спільну пісню "127" та емоційний кліп, який став частиною четвертого альбому співака. Режисером відео…

1 годину ago

Інвестиції – в надійність: на Каметсталі розпочали будівництво нового колектора доменного газу

Згідно з програмою капітальних інвестицій на 2025 рік, на Каметсталі розпочато масштабне будівництво нового колектора…

2 години ago

ДЮФК “Юніон” з Кам’янського потужно стартує у чемпіонаті та кубку Дніпропетровської області

Дитяча футбольна команда ДЮФК "Юніон" (м. Кам'янське) продовжує демонструвати високий рівень гри на турнірах Дніпропетровської…

2 години ago

На Дніпропетровщині зникла 13-річна дівчина

Поліція м. Самар розшукує 13-річну Анастасію Міріну. 19 жовтня дівчина пішла з місця мешкання у…

3 години ago