Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кабачкова ікра “Елементарна”

Кабачкова ікра для багатьох українців є улюбленою овочевою закускою. Ароматна паста зі смажених овочів виходить настільки смачною, що можна легко з’їсти невелику баночку за раз.

Вам точно сподобається незвичайний варіант закуски – кабачкова ікра з майонезом. Цей соус надає страві оксамитової, однорідної структури замість водянистої. А також пом’якшує кислоту томатів. З додаванням майонезу намазка стає жирнішою і довше зберігається в банках.

Для приготування краще відібрати молоді овочі з м’якою шкіркою. Якщо в наявності тільки старі плоди, то з них потрібно зняти шкірку і прибрати насіння.

На дві банки об’ємом 0,5 літра знадобляться такі інгредієнти:

  • один кілограм кабачків;
  • дві цибулини;
  • чотири столові ложки майонезу;
  • три столові ложки томатної пасти;
  • три столові ложки соняшникової олії;
  • столова ложка (з гіркою) цукру;
  • половина чайної ложки солі;
  • лавровий лист;
  • сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:

Також вам знадобиться м’ясорубка або блендер.

1. Кабачки промити, відрізати хвостики і за необхідності почистити. Цибулини крупно нарізати. На пательні розігріти дві ложки олії й обсмажувати цибулю 3-4 хвилини, поки вона не стане золотистою.

2. Смажені овочі та кабачки двічі перемолоти блендером або м’ясорубкою. Можна відразу викласти сиру цибулю й обійтися без обсмажування. Але із засмажкою кабачкова ікра на зиму вийде смачнішою. Вмішати в масу томатну пасту, майонез, сіль, цукор, соняшникову олію, спеції за смаком. Викласти лавровий лист.

3. Перекласти суміш у каструлю з товстими стінками і варити на мінімальному вогні близько 2 годин. Її потрібно час від часу перемішувати, щоб не пригоріла до дна. Будьте обережні: гаряча маса може “стріляти” під час варіння.

4. Поки ікра кабачкова з майонезом ще гаряча, розкладіть у простерилізовані банки і закрутіть обробленими кришками. Переверніть дном догори і накрийте заготовки товстою ковдрою, поки повністю не охолонуть. Після цього можна переставити на постійне зберігання. Закуска зберігається близько 2 років, а після відкриття банки – не більше 7 днів у холодильнику.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському напередодні свята привітали та нагородили волонтерську спільноту

Напередодні Міжнародного дня волонтера мер Кам'янського Андрій Білоусов разом із начальником Камʼянської РВА Олегом Гапічем…

6 години ago

У Кам’янському встановили «Дерево сили»

В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насилля» поліцейські Кам’янського районного управління поліції спільно з…

7 години ago

Під Кам’янським затримали рибалок-браконьєрів

Поліцейські Дніпропетровщини викрили порушників, які незаконно виловили риби на 150 тисяч гривень. Неподалік смт Курилівка…

8 години ago

Кам’янські акробати вдало виступили на чемпіонаті України

З 1 по 4 грудня у місті Миколаїв відбувся Чемпіонат України зі стрибків на акробатичній…

8 години ago

У Кам’янському відбулося урочисте засідання Молодіжної ради (відео)

Сьогодні у міській раді відбулося урочисте засідання Молодіжної ради Кам’янського. Під час засідання вручив посвідчення…

9 години ago

Кам’янські школярі стали першими на обласному конкурсі «Гартовані стійкістю»

Команда осередку «Захист України» з кам’янського ліцею "11 «Молода січ» виборола перемогу в обласних змаганнях…

9 години ago