Як правильно вдома зберігати мясну продукцію, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.
Як пояснюють фахівці, проблема не лише у температурі зберігання чи виборі полиці холодильника. Головною помилкою є неправильне пакування.
Найгірше, що можна зробити, – залишити ковбасу або шинку в магазинній упаковці з фольги чи паперу з пластиковим покриттям. Такий матеріал утримує вологу, через що м’ясо швидше псується.
Після покупки варто перепакувати продукт, тобто дати продукту трохи “дихати”, але водночас захистити від пересихання. Ідеально підійде пергамент або спеціальний папір для ковбас, який має жиро- та водовідштовхувальні властивості.
Не торкайтесь ковбаси або шинки брудними руками, бо це прямий шлях до розвитку бактерій. Перед тим як перекладати вироби, вимийте руки або використайте рукавички.
Температура в холодильнику має бути не вище +5°C, а спожити ковбасу бажано протягом чотирьох днів. Якщо ж потрібно зберегти продукт довше, експерти радять вакуумне пакування, таку послугу пропонують деякі м’ясні магазини.
Для дому ж можна придбати власний вакууматор. Особливо зручно перед святами чи великими сімейними зустрічами.
Для копчених шинок і сухих ковбас найкраще підійдуть скляні ємності, вони не вбирають запахів і зберігають смак. Альтернативою є силіконові контейнери, які не впливають на аромат і витримують низькі температури, тож ідеальні для заморозки.
Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "7 травня в бою поблизу населеного пункту Володимирівка…
Вночі 19 листопада, на вулиці Тургенєва селища Мала Петриківка Дніпровського району, виникла пожежа. Горів житловий…
Ювенальна поліція України оголосила старт Всеукраїнського інформаційно-просвітницького творчого конкурсу, який проводиться у межах щорічної акції…
Вперше за чотири роки один з найулюбленіших проєктів мільйонів українців "Танці з зірками" повертається на…
Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…
У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…