Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хрустка смажена картопля

Смажена картопля з цибулею, грибами або без будь-яких добавок – чудовий варіант гарніру, який підходить до будь-яких основних страв. Однак для того, щоб коренеплід вийшов хрустким, потрібно дотриматися кількох важливих правил. Дізнайтеся, від чого саме залежить смак приготованого овоча.

Телеведучий і шеф-кухар Джеймс Мартін у матеріалі Express пояснив, як посмажити картоплю, щоб вона була хрусткою і соковитою. За його словами, ця технологія приготування дає змогу щоразу отримувати ідеальний гарнір. Підготовка займе не більше ніж півгодини, а ось сам процес триваліший – кулінар попереджає, що доведеться витратити від 30 до 60 хвилин.

Базовий рецепт, яким ділиться Мартін, розрахований на 6-8 осіб, але ви сміливо можете регулювати кількість інгредієнтів під свої потреби. Зрозуміти, як смачно посмажити картоплю, зможе будь-яка господиня – у самій технології немає нічого складного, але важливо враховувати тонкощі та придбати потрібні інгредієнти.

Інгредієнти:

  • 10 великих картоплин;
  • 50 грамів свинячого жиру;
  • дві щіпки солі;
  • рослинна олія;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • гілочки розмарину.

Приготування:

1. Картоплю потрібно почистити, вимити й нарізати великими шматками. Одразу увімкнути духовку, щоб вона розігрілася до 180-200 градусів Цельсія.

2. У цей час узяти каструлю, налити воду, закип’ятити і викласти картоплю. Варити її приблизно 4-5 хвилин, або поки вона не стане м’якою. Потім злити воду через друшляк, а сам коренеплід трохи потрясти в цьому самому друшляку, позбавляючись зайвої рідини.

3. Потім узяти сковороду, викласти на неї свинячий жир, розтопити його. Зверху налити олію, підігріти й обсмажити картоплю до золотистої скоринки. Посипати овоч сіллю, струсити кілька разів, щоб рівномірно розподілити консервант на продукті, і викласти на деко або у форму для запікання, додавши часник і розмарин. Відправити в духовку на 20-30 хвилин, але завжди орієнтуватися на можливості вашої техніки – гарнір має стати золотисто-коричневого кольору і набути апетитної скоринки.

Олена

Recent Posts

Кам’янська тенісистка стала призеркою міжнародного турніру в Латвії

У латвійському місті Айзкраукле з 24 по 29 листопада відбувся міжнародний турнір з тенісу. У…

7 хв. ago

Які спортивні заходи відбудуться в Кам’янському на цьому тижні

З 1 по 7 грудня у Кам’янському пройдуть цікаві спортивні заходи, які зберуть юних спортсменів,…

1 годину ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. " 19 квітня в бою поблизу населеного пункту Івано-Дар'ївка…

1 годину ago

Найкращі українські фільми року: названо переможців премії “Кіноколо-2025”

Щорічна премія кінокритиків "Кіноколо", яка відзначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії, оголосила переможців. Комітет національної премії…

2 години ago

Капсули, порошок чи рідина: який засіб для посудомийки ефективніший?

Вибір миючого для посудомийки може здатися простим, але насправді він визначає ідеальну чистоту. Капсули обіцяють…

2 години ago

Помер легенда київського Динамо Володимир Мунтян

Сумна новина сколихнула український футбол у перший день зими 2025 року. 1 грудня перестало битись…

2 години ago