Взимку, коли на ринку менше свіжих овочів і фруктів, важливо підсилювати раціон продуктами, що підтримують імунітет і забезпечують організм необхідними нутрієнтами.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.
Корисні продукти на зиму
Вона радить звернути увагу на продукти, багаті на вітаміни та мінерали:
- оселедець – джерело вітаміну B12 та омега-3 жирних кислот, які мають протизапальний ефект.
- гарбузове насіння – містить цинк, магній та негемове залізо, що допомагає підтримувати імунітет.
- коренеплоди, особливо морква – багаті на бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А.
- заморожені ягоди – зберігають антиоксиданти та вітамін C, підтримуючи захисні функції організму.
- ківі – містить клітковину та достатню кількість вітаміну C.
Крупкіна додає, що заморожені овочі та ягоди не поступаються свіжим за корисними властивостями, оскільки їх збирають у сезон та швидко заморожують.
“Якщо ви не хочете купувати пластикові овочі, можна брати заморожені – більшість поживних речовин при цьому зберігається”, – підкреслює експертка.