Не хворійте цієї зими! 5 продуктів для сильного імунітету від нутриціолога

Взимку, коли на ринку менше свіжих овочів і фруктів, важливо підсилювати раціон продуктами, що підтримують імунітет і забезпечують організм необхідними нутрієнтами.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.

Корисні продукти на зиму

Вона радить звернути увагу на продукти, багаті на вітаміни та мінерали:

  • оселедець – джерело вітаміну B12 та омега-3 жирних кислот, які мають протизапальний ефект.
  • гарбузове насіння – містить цинк, магній та негемове залізо, що допомагає підтримувати імунітет.
  • коренеплоди, особливо морква – багаті на бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А.
  • заморожені ягоди – зберігають антиоксиданти та вітамін C, підтримуючи захисні функції організму.
  • ківі – містить клітковину та достатню кількість вітаміну C.

Крупкіна додає, що заморожені овочі та ягоди не поступаються свіжим за корисними властивостями, оскільки їх збирають у сезон та швидко заморожують.

“Якщо ви не хочете купувати пластикові овочі, можна брати заморожені – більшість поживних речовин при цьому зберігається”, – підкреслює експертка.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *