Categories: Головне

Экс-депутат из Каменского о бюджете от команды Зеленского: геноцид продолжается

Бывший народный депутат, каменчанин Виталий Куприй резко раскритиковал проект Госбюджета Украины, поданный правительством Зеленского-Гончарука.

«Перший аналіз проекту бюджету на 2020 рік. Нічого не змінилось, а іноді й погіршилось. Досягти обіцяного росту економіки у 40% за 5 років не вдасться. Пояснюю деякі моменти:
1. При очікуваному рості ВВП (валовий внутрішній продукт) на 3,3% мінімальна заробітна плата піднімається всього на п’ятсот гривень до 4723 грн. При цьому пенсії піднімуться лише на 5,6%, що при очікуємої інфляції у 7,2% буде означати реальне збіднішання пенсіонерів. Навіть уряд Гройсмана робив підвищення зарплат і пенсій більшими темпами.
2. Надходження від внутрішнього ПДВ (податок на додану вартість, який стягується при виробництві і споживанні всередині країни) зменшується на 1,1 мільярд гривень до рівня 93,5 мільярдів. Тобто виробляти і споживати будемо менше, або більше підемо у тінь. При цьому ПДВ з імпорту у 3,5 разів перевищує внутрішній, що вказує на існування потужних схем ухилення від сплати податку в Україні. Взагалі то ПДВ обіцяли замінити податком з обігу, який не можна буде не платити.
3. Ніякого стимулювання внутрішнього виробництва не буде. Податок на прибуток у розмірі 114 мільярдів залишається, хоча його обіцяли замінити податком на виведений капітал. Це щоб інвестори не мали стимулу ховати прибутки по офшорам, а інвестували всередині країни.
4. Сукупні митні платежі (ПДВ, мито і акциз) по зрівнянню з бюджетом поточного року зростуть лише на 6,4% при збільшені імпорту на 7,2%. Тобто платити імпортери будуть менше, контрабанда лише збільшиться.
5. Рентні платежі (або як їх називають в народі “податок з олігархів”) майже не змінюються і навіть трохи зменшуються до рівня 58,15 млрд. гривень. Це плата за використання надр і природних ресурсів. Таким чином легалізація видобутку бурштину взагалі не передбачена. Все залишається як є.
6. Рівень зайнятості зменшиться по прогнозам на долю відсотка при чистих іноземних інвестиціях у 4 мільярда доларів. Якщо мова йшла про відкриття фінансового сектору іноземним банкам та страховим компаніям, то на це ми і очікуємо. А де ж інші молочні річки?
7. Доходи від приватизації передбачені на рівні 5 млрд. гривень. Нагадаю, що лише одне підприємство Криворіжсталь після Помаранчевої революції було приватизоване у 25 разів дорожче. Що, скуплять все по гривні?
8. Прожитковий мінімум (це сума, менше якої життя перетворюється у існування) встановлений у 2027 гривень на місяць. Тобто велика кількість пенсіонерів знову матиме пенсію, яка за розміром прирече їх на швидке старіння і смерть. Геноцид продовжується!», – написал Куприй в своем фейсбуке.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі під час пожежі у квартирі постраждав чоловік

27 квітня, о 18:56,  на проспекті Олександра Поля Центрального району Дніпра, сталася пожежа. На четвертому…

17 хв. ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили два безпілотники

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Нікополь. Після денних обстрілів, ворог не давав спокою…

33 хв. ago

Мер Кам’янського привітав мешканців міста із Вербною неділею

Вночі на території міста надзвичайних подій не сталося. Дякуємо оборонцям неба за цілодобовий захист.  Про…

38 хв. ago

У Дніпрі посадовці міськради “наварили” понад 8 млн. грн. на забезпеченні військових

Монокуляри нічного бачення, тепловізори, генератори та інше майно було придбане за завищеним цінами. Крім того,…

48 хв. ago

На Дніпропетровщині авто злетіло з дороги та врізалось в дерево: водійку затисло в салоні

 27 квітня, по обіді, внаслідок ДТП, яка виникла на вулиці Миколи Світальського Покровського району Кривого…

2 години ago

У Дніпрі сварка переросла у жорстоку різанину

За нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому поліцейські Дніпра затримали 45-річного містянина. Нападник завдав потерпілому ножове…

3 години ago