Categories: Головне

Учреждения дошкольного образования Каменского готовятся к возобновлению работы

20 травня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. За дорученням Кам’янського міського голови Андрія Білоусова заклади дошкільної освіти міста розпочали підготовку до відновлення роботи з 1 червня.

Як повідомили в департаменті з гуманітарних питань міської ради, наразі здійснюється формування груп за заявами батьків, переоблаштування приміщень ігрових і спальних кімнат з метою усунення ризиків, пов’язаних з роботою в період карантину. Проводиться роз’яснювальна робота з працівниками закладів щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Здійснюється закупівля необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та мийних засобів з урахуванням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020р № 25. Підготовчі роботи буде завершено до 29 травня.

На період карантину, з метою забезпечення виконання протиепідемічних заходів, у закладах дошкільної освіти буде обмежено доступ батьків та інших осіб, ранковий прийом дітей проводитиметься у спеціально відведеному місці, з обов’язковим температурним скринінгом та обробкою рук дитини антисептиком. У приміщеннях закладу проводитиметься дезінфекція поверхонь кожні 2 години, вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.

Важливою умовою для відновлення роботи закладу є обмеження кількості дітей в групах для забезпечення дистанції між дітьми та персоналом. З огляду на це заклади дошкільної освіти не зможуть прийняти всіх бажаючих, тож змушені звернутися до батьків з проханням користуватися послугами закладу у разі неможливості поєднувати роботу та догляд за дитиною.

Якщо підготовчий етап (25 – 29 травня) буде успішним, то 1 червня в місті зможуть відновити свою роботу 250 груп у 49 садочках, які приймуть близько 4,5 тисячі дітей. Шість закладів дошкільної освіти (ДНЗ№14 «Берізка», №20 «Світанок», №21 «Струмочок», №39 «Ромашка», дошкільні підрозділи НВО-ліцею НІТ, НВК №24) відновлять роботу після завершення ремонтних та профілактичних робіт.
У департаменті зазначають, що відновлення роботи закладів дошкільної освіти – це не завершення карантину, а лише його послаблення, тому звертаються до батьків з відповідальністю віднестись до прийняття рішення про відвідування дитиною дитячого садочку, дотримуватись встановлених правил, піклуватися про власну безпеку та безпеку дітей і співробітників закладу.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких шкіл міста

На танцювальному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "До Міжнародного Дня танцю на сцені кіноконцертного…

54 хв. ago

Активісти Кам’янської “Бджоли” продовжують допомагати у “Волонтерському центрі”

На базі “Волонтерського центру” представники ГО “Бджола” допомагали волонтерам формувати набори гуманітарної допомоги, консультували мешканців…

1 годину ago

Майстер-клас “Вірю в ЗСУ” у Волонтерському центрі Кам’янського

ГО “Бджола”, Фонд розвитку Кам’янського” та Козацька церква Пресвятої Покрови влаштували благодійний майстер-клас, на якому…

1 годину ago

Каметсталь відзначає ювілей прокатного стана 400/200

Провідний прокатний стан Каметсталі сягнув першого десятиліття своєї історії. Колектив прокатників у ювілейний рік продовжує…

2 години ago

Низка вулиць Кам’янського отримала нові назви (перелік)

19 квітня на засіданні сесії міською радою було прийнято декілька рішень щодо перейменування об’єктів топонімії…

3 години ago

Зупинилося серце захисника з Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "28 квітня, перебуваючи на лікуванні, помер майор Іваненко Юрій Іванович.…

3 години ago