До уваги камянчан учасників АТО!

Департамент соціальної політики міської ради інформує про порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників АТО.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб санаторно-курортним лікуванням” органи соціального захисту населення  забезпечують безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів, розміщених на території України:

– учасників бойових дій  – не частіше ніж один раз на рік строком на 21 день;
– осіб з інвалідністю внаслідок війни – позачергово щороку строком на 21 день;
– осіб з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, з них:

I та II груп – до санаторіїв (відділень) спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів;
III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 21 день;
– постраждалих учасників Революції Гідності – не частіше ніж один раз на рік строком на 21 день;
– учасників війни – не частіше ніж один раз на два роки строком на 21 день;
– членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції – не частіше ніж один раз на два роки строком на 21 день.

Зазначені категорії осіб мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування, путівки до якого оплачуються за рахунок коштів державного бюджету.

Для одержання путівки зазначені категорії осіб, повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а для внутрішньо переміщених осіб – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Для взяття на облік  до органів соціального захисту населення необхідно надати:

– заяву;
– копію пільгового посвідчення;
– медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;
– копію військового квитка (за наявності);
– копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни).

Забезпечення санаторно-курортним лікуванням здійснюється в порядку  черговості подання заяв.

Особам з інвалідністю внаслідок війни, які отримали санаторно-курортні путівки відповідно до цього Порядку, виплачується компенсація вартості проїзду до санаторно-курортного закладу та назад транспортом загального користування (залізничним та автомобільним) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

 Психологічна реабілітація учасників АТО

Відповідно до постанови КМУ від 27.12.2017 № 1057 “Про затвердження Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб” органи соціального захисту населення  забезпечують послугою з  психологічної реабілітації:

– учасників бойових дій;

– осіб з інвалідністю внаслідок війни;

– учасників війни;

– постраждалих учасників Революції Гідності;

– члена сімей загиблого (померлого) учасника антитерористичної операції;

До отримувачів послуг належать також дружина (чоловік) учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни; учасника війни; постраждалого учасника Революції Гідності.

Для проходження психологічної реабілітації зазначені категорії осіб звертаються до органів соціального захисту населення  за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою, складеною в довільній формі, до якої додаються:

– копія пільгового посвідчення
– копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення (для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни)
– копія свідоцтва про шлюб (для дружини(чоловіка) учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни; учасника війни; постраждалого учасника Революції Гідності).

Прийом заяв про отримання послуг із психологічної реабілітації для діючих військовослужбовців та осіб, які перебувають на службі, здійснюється за місцем перебування (розташування військової частини (підрозділу).

Надання послуг із психологічної реабілітації у стаціонарних умовах може проводитися не більше ніж один раз протягом бюджетного періоду, тривалість курсу не перевищує 18 днів. Забезпечення послугою із психологічної реабілітації здійснюється в порядку  черговості подання заяв та в межах виділених коштів.

Відповідно до Постанови КМУ від 26.08.2016 № 528 “Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості проїзду постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, до суб’єктів надання послуг для проходження психологічної реабілітації та назад” зазначеній категорії осіб надається  грошова компенсація вартості проїзду до суб’єктів надання послуг та назад у разі користування таким міжміським транспортом:

– залізничним – у розмірі фактичних витрат, підтверджених проїзними документами, але не більше вартості проїзду в плацкартному/купейному вагоні швидкого поїзда та вагоні другого класу швидкісного поїзда;

– автомобільним загального користування (крім таксі) – у розмірі фактичних витрат, підтверджених проїзними документами.

Витрати на проїзд транспортом міського та приміського сполучення відшкодуванню не підлягають.

За більш детальною інформацією з питань забезпечення учасників АТО санаторно-курортним лікуванням та послугами з психологічної реабілітації необхідно звернутися до районних управлінь соціального захисту населення департаменту соціальної політики Кам’янської міської ради:

Дніпровське управління соціального захисту населення, просп. Перемоги, 45. Телефон відділу соціальних гарантій – 068-697-72-86, 55-42-39;

Заводське управління соціального захисту населення, просп. Свободи, 2/1. Телефон відділу соціальних гарантій – 55-42-31;

Південне управління соціального захисту населення, вул. Затишна, 3. Телефон відділу соціальних гарантій – 56-07-39.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *