Categories: Це цікаво

Олексій Душка: «Завжди любив щось творити. Телебачення хоч і частково, але надає таку можливість».

Серед наших відомих земляків є один, якого не тільки дуже добре знають мільйони українців, а й прислухаються до його порад. Це відомий український журналіст, ведучий популярної програми «Територія обману» на каналі 1+1 Олексій Душка. Хоча Олексій вже давно живе у Києві, та рідне місто він не забуває і зголосився відповісти на декілька питань нашого журналіста про своє дитинство, роботу та захоплення. 

– В якому районі Кам’янського Ви народилися, де вчилися і які захоплення були в дитинстві? І в якій школі викладала ваша мама?

– Ми жили на лівому березі. Ходив я в 39 гімназію, там і викладала моя мама. Любив грати в баскетбол та футбол. Мабуть, як і більшість хлопців того часу

– В одному з інтерв’ю Ви згадували про життя в суворі 90-ті роки, коли доводилося сидіти і без грошей, і без світла. В принципі всі ми пройшли через це. Але тим не менш, як я зрозумів, наше місто Ви все одно любите?

– Чи люблю я Дніпродим? Мабуть так, там же спогади про дитинство. Перші розбиті мною ліхтарі, котлован. Ми пропадали на ньому все літо. Але, коли ти мандруєш іншими містами України, розумієш, що рідне місто фактично в занепаді, хоча, думаю, це можна було б виправити, але це вже питання до місцевих політиків.

– Як часто зараз буваєте в рідному місті?

– Зараз буваю тоді, коли є час. На свята його немає. Скоріш за все ми просто зриваємось у якийсь момент і їдемо . Просто провідати рідних та друзів. Без дат і свят.

– У Вас на Вашій сторінці у фейсбуці зазначено, що Ви захоплюєтесь східними одноборствами. Займатися почали ще у нас у місті. Якими видами одноборств займаєтесь?

– Айкідо і тайським боксом я почав займатися вже в Києві, але через травму спини кинув. Шкода, але особливими успіхами похвастати не можу (посміхається)

– Знаю, що ви також захоплюєтеся і риболовлею. В області вудіння риби Ви професіонал чи аматор?

– Я любитель. Якщо дві години не клює, я збираюсь і їду додому, не можу, як інші сидіти довго. Не вистачає терпіння.

– Чому вирішили вступати в найпрестижніший інститут кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв? Були впевнені в тому, що вступите з першого разу, чи просто вирішили спробувати?

– Вирішив поступати, бо з дитинства мріяв бути ведучим передачі «Поле Чудес», як Влад Лістьєв. А чи вступлю, був упевнений, що ні. Але старанного хлопця помітили і дали шанс. Я міг вчитися лише на бюджеті, бо контракт сім’я б просто не «потягла». Десь поталанило, мабуть

– Як пощастило потрапити на один із найрейтинговіших телеканалів України? Якщо не помиляюся, то ви почали на ньому працювати, ще будучи студентом?

– Тут історія проста – я прийшов на канал практикантом. Це був грудень місяць і стояли сильні морози – 35 градусів десь було. Тому інші практиканти не приходили, їм було холодно, а журналісти були у новорічних відпустках. Мені поталанило в цьому. Редактори довіряли якісь дрібні завдання, а потім побачили, що в мене виходить, і так я став журналістом

– Чим вас приваблює жанр журналістського розслідування?

– Я люблю правду. Якось так.

– Як Ви обираєте гостей ваших кулінарних програм? Чи намагаєтеся запрошувати друзів?

– Намагалися запрошувати особистостей максимально цікавих глядачам. Були такі, що ми потоваришували, а були і не дуже приємні “зірки”.

– Самі слідуєте тим рекомендаціям та порадам, які Ви давали телеглядачам?

– Звичайно. І в кулінарії, і у виборі продуктів керуюся тими секретами, що дізнався. Вони полегшують життя і бережуть здоров’я.

– Які курйозні випадки траплялися під час зйомок Ваших програм?

– Ледь не спалив собі обличчя, коли проводив хімічний експеримент((

 – Що для Вас найцікавіше в «телевізійної кухні»? За що Ви любите свою роботу?

– Завжди любив щось творити. Телебачення хоч і частково, але надає таку можливість. Тому це приємно – займатися тим, що любиш.

Довідка.

Олексій Володимирович Душка. Народився 31 серпня 1984 року в Дніпродзержинську (зараз Кам’янське). З 2002 по 2007 рік навчався в Інституті кіно і телебачення Київського національного університету культури і мистецтв. З 2005 року працював на каналі 1+1. Починав як кореспондент ТСН, що спеціалізується на журналістських розслідуваннях. 2009 року в ефірі 1+1 виходить спецпроект Душки «У бога за пазухою» про зловживання серед духовенства. За цю серію матеріалів він був відзначений персональною премією «Телетріумф».
У 2010-2011 роках працював над проектом «Особиста справа». Кожна програма присвячена окремій темі: викриття обману у супермаркетах, знахабніла мафія на кладовищах, тест питної води.
З червня 2012 року автор, редактор та ведучий програми «Територія обману», де споживчі дослідження перетинаються із провокаціями та експериментами. З 2018 року веде кулінарне шоу «Їмо за 100», куди запрошує відомих людей, разом готують страву вартістю до 100 грн.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

9 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

10 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

11 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

11 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

12 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

12 години ago