У Кам’янському працює муніципальний чат-бот «СВОЇ»

Кам’янчани у режимі 24/7 можуть користуватися «електронним помічником» – чат-ботом СВОЇ.

В Україні, як і у всьому світі, саме смартфон є основним пристроєм для користування інтернетом. Завдяки чат-боту кам’янчани матимуть зручну та швидку комунікацію через смартфони щодо муніципальних та державних сервісів.

На відміну від мобільних застосунків, чат-бот не потребує встановлення на пристрій. Щоб розпочати користування, достатньо перейти за посиланням https://toolkit.in.ua/chatbot або QR-кодом, розміщеним у всіх офісах ЦНАП.

За допомогою чат-боту громадяни можуть:

–         отримати консультацію щодо умов отримання послуг та переліку необхідних документів;

–         дізнатися адресу чи графік роботи ЦНАП, спланувати свій маршрут;

–         записатися до електронної черги, обравши для себе зручний день та час візиту;

–         замовити послугу онлайн, наприклад, витяг про земельну ділянку, довідку про відсутність судимості, довідку з реєстру нерухомості чи бізнесу, єМалятко, відкриття ФОП, отримання ліцензій та дозволів тощо;

–         оцінити рівень обслуговування у фронт-офісах ЦНАП та залишити свій відгук;

–         направити до ЦНАП запит чи електронного листа.

Користування чат-ботом досить легке: власники смартфонів можуть перейти за посиланням у Viber і Telegram та вибрати необхідний блок. Усього їх три: Послуги, Я+Влада і Моя громада.

У блоці «Послуги» міститься інформація про сервіси ЦНАП, адміністративні послуги, у тому числі електронні. Також, тут можна забронювати день та час візиту до ЦНАП.

Блок «Я+Влада» дозволяє написати електронне звернення, відгук, проголосувати за петицію чи підтримати проєкт громадського бюджету.

Блок «Моя громада» є загальним довідником інформації про місто, який буде поступово розширюватися. Тут можна ознайомитися з останніми подіями в Кам’янському та підписатися на стрічну новин.

Запуск муніципального чат-боту СВОЇ реалізовано у 21 громаді України за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується урядом Швейцарії. Серед найбільших міст, у яких працює чатбот — Кам’янське, Одеса, Луцьк, Вінниця, Тернопіль, Хмельницький і Сєвєродонецьк.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *