Теплопостачальники Кам’янського звернулися до влади щодо перегляду тарифів на теплову енергію

Як повідомив перший заступник Кам’янського міського голови Олександр Чернишов, до виконавчих органів Кам’янської міської ради звернулись теплопостачальні підприємства з питання перегляду тарифів на теплову енергію для мешканців міста на опалювальний період 2021/2022 років.

В місті Кам’янське послуги з постачання теплової енергії споживачам правобережної частини міста надає Акціонерне товариство «Дніпровська ТЕЦ», лівобережної частини – Комунальне підприємство Кам’янської міської ради «Кам’янська теплопостачальна компанія», яким наприкінці 2020 року встановлено тарифи на теплову енергію для всіх категорій споживачів.

Олександр Чернишов зазначив, що в чинних тарифах ціна природного газу становила 6,45 грн за куб.м (з ПДВ) та діяла до закінчення опалювального періоду 2020/2021 років, незважаючи на те, що з 01 січня 2021 року ціна природного газу збільшилась до 7,32 грн за куб.м (з ПДВ). Керівництвом міста було прийнято рішення не підвищувати тарифи на теплову енергію для населення міста до закінчення опалювального сезону 2020/2021 років.

У зв’язку зі збільшенням ціни на природний газ та електроенергію, заробітної плати, витрат на матеріали, паливно-мастильні матеріали та інших складових собівартості, теплопостачальні підприємства звернулись
до виконавчих органів міської ради щодо підвищення тарифів на теплову енергію.

Одночасно з цим, Уряд України підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 років, в якому зафіксовано ціну природного газу для населення на рівні 7,42 грн за куб.м. (з ПДВ).

«Міська рада розуміє, що питання підвищення тарифів на теплову енергію для населення міста є дуже чутливим, тому відповідними структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради проводиться аналіз розрахунків тарифів на теплову енергію, поданих теплопостачальними підприємствами щодо можливості коригування тарифів лише за складовою «природний газ», ціна якого зафіксована у Меморандумі. Різницю між розрахунковими тарифами на теплову енергію теплопостачальних підприємств, поданих на затвердження та запропонованими тарифами міською владою на опалювальний період 2021/2022 років буде відшкодовано за рахунок спрямування додаткових коштів з Державного бюджету, визначених Меморандумом», – сказав Олександр Чернишов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *