У Кам’янському зупинили будівництво зернового терміналу в промислово забрудненій зоні

Управління містобудування та архітектури Кам’янської міської ради зупинило дію містобудівних умов для приватного підприємства, що під виглядом терміналу річкового терміналу зводило зерновий. Будівництво відбувалось на вул. Широкій, в зоні дії промислових підприємств-забрудників. Про це повідомив голова екологічної комісії м. Кам’янське Олександр Лукашов (на фото).  

У вересні 2021 року до Кам’янської міськради надійшло звернення від одного з ТОВ, в якому підприємці вимагали поновити дію містобудівних умов для зведення терміналу річкового порту на вул. Широкій, 353А.  Попередню процедуру будівництва призупинили через розслідування кримінального провадження у відношенні посадових осіб підприємства.

Відповідні матеріали направили до екологічної комісії м. Кам’янське. Під час їх розгляду виявилось, що в зоні дії металургійного виробництва ТОВ зводить інший об’єкт, ніж той, що заявили у проєкті.

«Під час засідання комісії заслухали керівництво управління містобудування та архітектури міськради. Згідно їх інформації, на території існуючого комплексу будівель та споруд замість річкового терміналу зводили зерновий. При цьому територія розташована в санітарно-захисній зоні підприємств, віднесених за виділенням шкідливості навколишнього середовища до І і ІІ класу, тобто найбільш шкідливі», – зазначив голова екологічної комісії Олександр Лукашов.

За результатами засідання екологічної комісії міському голові Кам’янського Андрію Білоусову рекомендували доручити юридичному департаменту підготувати позовну заяву щодо скасуваня містобудівних умов. А управлінню містобудування та архітектури – призупинити дію документу.

Як повідомила головний архітектор Кам’янського Юлія Саєнко, станом на 3 грудня управління призупинило містобудівні умови для комерційного підприємства через невідповідність вимогам генплану міста та плану його зонування.

Довідково:  Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки – документ, що містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об’єктів будівництва.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *