Координаційна рада Кам’янського з питань захисту тварин провела своє перше засідання

28 січня відбулося перше засідання Координаційної ради з питань захисту тварин на території Кам’янської міської територіальної громади.

Заступник міського голови, голова координаційної ради Костянтин Саусь, відкриваючи засідання, зазначив, що вирішення проблеми безпритульних тварин потребує системного підходу, у якому основними складовими є діюча законодавча база, проведення реєстрації та стерилізації тварин, їх прилаштування та просвітницька робота з громадянами.

Координаційна рада була створена з метою сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації політики в галузі захисту тварин й забезпечення взаємодії зоозахисників та зооволонтерів  з органами місцевого самоврядування.

У 2020 році в Кам’янському було створено КУ «Притулок для тварин». Наше місто одне з 5 міст Дніпропетровської області, в якому створено подібну комунальну установу. Упродовж 2021 року установою було виловлено та стерилізовано 1010 безпритульних тварин, з них по заявкам громадян
до Єдиної диспетчерської служби – 695. У порівнянні з 2020 роком кількість виловлених та стерилізованих тварин збільшилась більш ніж у 2 рази (на 228%). Нині в притулку перебуває 547 тварин.

«Законодавством встановлено досить складний порядок відкриття притулків для тварин і ще більш складні вимоги до території та приміщень. Тому, для удосконалення своєї діяльності установа ще має вирішити низку питань. Разом з тим, реалізація Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на території міста та їх захист полягає не лише в діяльності притулку. Це питання, які потребують активної співпраці міської влади, волонтерів, громадськості та містян», – сказала директор департаменту муніципальних послуг та регуляторної політики Марина Гурська.

Тож, члени координаційної ради оговорили основні напрями роботи, серед яких проведення роз’яснювальної роботи серед мешканців щодо недопущення жорстокого поводження з тваринами, обговорили формат проведення засідань та окресли основні питання, які потребують врегулювання та подальшого розгляду.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині повісився чоловік

На Дніпропетровщині чоловік вирішив вкоротити собі віку за допомогою мотузки. Про це повідомляють у Telegram-каналі…

4 хв. ago

Під Дніпром мотоцикліст на Suzuki врізався в паркан: двоє постраждалих

У неділю, 5 травня, у Дніпровському районі сталася дорожньо-транспортна пригода. У Підгородному на вулиці Сагайдачного…

34 хв. ago

На Дніпропетровщині презентували виставку писанок, намальованих дітьми-переселенцями

На Дніпропетровщині відкрили виставку писанок. Їх створили діти-переселенці під час майстер-класу. В експозицію потрапили 15…

13 години ago

Де у п’ятницю в Кам’янському вимикатимуть світло

Про планові відключення повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку…

14 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "07 травня 2022 року в бою поблизу населеного пункту Новоселівка…

14 години ago

У Дніпрі Skoda збила жінку: потерпіла померла на місці

У неділю, 5 травня, у Дніпрі на вулиці Андрія Сахарова сталася ДТП. Там жінка переходила…

15 години ago