Categories: Економіка

Вниманию предпринимателей Каменского!

Налоговая Днепропетровской области обратилась к плательщикам единого налога. Публикуем обращение полностью. 

Шановні підприємці – платники єдиного податку!

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області дякує усім платникам за сплату податків і зборів.
В умовах запровадження воєнного стану в Україні до платників податків, у тому числі фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), не застосовуються штрафні санкції у випадку відсутності можливості своєчасно сплатити податки та збори до бюджету.
Шановні підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, у період дії воєнного стану просимо, за можливості, виконувати свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок.
Нагадуємо, що ФОПи – платники єдиного податку першої та другої груп сплачують фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.
Ставка єдиного податку для першої групи – не більше 10 % від прожиткового мінімуму, встановленого на початок року. У 2022 році розмір єдиного податку для «спрощенців» першої групи – 248,1 грн на місяць (2 481 грн х 10 %).
Ставка єдиного податку для другої групи – не більше 20 % від мінімальної зарплати, яка на 01.01.2022 становить 6 500 гривень. Отже єдиний податок для ФОПів другої групи – не більше 1 300 грн на місяць (6 500 грн х 20 %).
Сплату податків ФОП можуть здійснити як в готівковій, так і безготівковій формах. На сьогодні, зважаючи на форс-мажорні обставини, сплату можна здійснити платіжними картами за допомогою онлайн-банкінгу.
Нагадуємо ФОПам – платникам єдиного податку першої та другої груп, що 18.03.2022 – термін сплати авансового внеску з єдиного податку за березень 2022 року.
Шановні підприємці – платники єдиного податку, якщо є можливість, сплачуйте податок – зміцнюйте економічний тил нашої держави!

Margaret

Recent Posts

«Аульський водовід» почав відключати боржників Кам’янського від водопостачання

Заборону на нарахування та стягнення пені, штрафів та призупинення надання комунальних послуг боржникам, скасували у…

48 хв. ago

У Кам’янському пройшли чергові ігри “Пліч-о-пліч”

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "Триває районний етап спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні…

18 години ago

У Кам’янському торгували контрафактом

Незаконний обіг підакцизної продукції припинили поліцейські Кам’янського. Правоохоронці задокументували 13 фактів порушення правил торгівлі, серед…

19 години ago

На пожежі під Дніпром постраждали люди

Вночі 4 травня російські окупаційні війська атакували Павлоград. Отримали поранення: жінка, 1967 року народження, та…

20 години ago

Кам’янська «Бджола» об’єднує людей навколо української культури

3 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з ГО «Бджола» за підтримки міського голови Андрія Білоусова…

20 години ago

Під Дніпром затримали наркоторгівця

Криворізькі поліцейські затримали підозрюваного у розповсюдженні наркотичних речовин. У 38-річного чоловіка поліцейські вилучили майже 60…

21 годину ago