Банани є одними з найпопулярніших фруктів в усьому світі, оскільки вони смачні, дешеві та корисні. Є різні види бананів, тому варто знати, які з них корисніші для здоров’я.
Які банани корисніші, повідомляє Healthline.
У чому різниця між зеленими та жовтими бананами
Зазвичай банани збирають, поки вони ще недостиглі. Зелені і жовті банани відрізняються не лише кольором, між ними є ще такі відмінності:
- Смак. Зелені банани менш солодкі, вони можуть бути гіркими на смак;
- Текстура. Зелені банани твердіші за жовті;
- Вміст. У зелених бананах більше крохмалю. А коли банани дозрівають і жовтіють, то крохмаль перетворюється на цукор. Також при дозріванні змінюється склад вуглеводів.
Які банани корисніші
Зелені і жовті банани є хорошими джерелами багатьох важливих поживних речовин.
Незрілий банан містить більше клітковини через високий вміст стійкого крохмалю. Через те він може бути трохи ситнішим.
Також крохмаль та пектин у зелених бананах сповільнює спорожнення шлунка та змушує вас їсти менше протягом дня.
Жовті банани збагачені наступними корисними для організму речовинами:
- вуглеводи;
- вітамін С;
- калій;
- фосфор;
- магній;
- кальцій;
- залізо.
Стиглі банани набагато солодші і м’якші, ніж зелені. У них більше калорій, ніж в незрілих рослинах. У жовтих десертних бананах на відміну від зелених значно більше міститься вітамінів. Вони збагачені вітамінами B1, B2 і PP. У них є присутньою також аскорбінова кислота і корисні для організму амінокислоти.
Зелені банани будуть особливо корисні для людей, що страждають діабетом 2-го типу. Незрілі ягоди також рекомендовані тим, у кого є проблеми з травленням. До того ж зелені банани мають хороший послаблюючий ефект.