При цьому рецепти баклажанового супу не зобов’язують використовувати м’ясо або велику кількість олії. А от зелень зовсім не завадить! Відмінно у страві виглядатиме кінза, зелена цибуля, стебла селери, петрушка та кріп.
Складові
Баклажан 1 шт., Помідор 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Картопля 3 шт., Вода 1,5 л, Соняшникова олія 3 ст. л. , Сіль, Чорний перець (мелений) , Зелень за смаком.
Приготування
Почищену і нарізану дрібно картоплю поставте варитися у підсоленій воді. Нарізану кубиками цибулю обсмажте в олії до прозорості. Додайте до неї подрібнений солодкий перець і натерту моркву.
Тушкуйте овочі 5 хвилин, потім додайте до них нарізані кубиками баклажан (великий, можна два) і помідор. Обсмажте на великому вогні та додайте все до каструлі. Накрийте кришкою і варіть 5 хвилин після закипання. Зніміть кришку та додайте дрібно нарізану зелень за 10 хвилин до повної готовності.
За цей час посоліть та поперчіть страву до смаку. Подавайте на стіл з ароматним домашнім хлібом. Наприклад, фокаччею або лавашем.
На Кавказі в суп із баклажанами люблять додавати коріандр, гострий перець і навіть трохи кориці. У легкої страви виходить дуже яскравий пряний смак, і це саме те, чого хочеться влітку та восени.
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…