В оригінальному рецепті для солодкості використовують цукор. Але ви легко можете замінити частину на мед або будь-який інший корисний підсолоджувач. Не хвилюйтеся, що яблук більше, ніж тіста. Завдяки цьому вівсяний пиріг виходить дуже соковитим та ніжним. Обов’язково збризкайте яблука лимонним соком, так вони не темнітимуть.
Складові
Вершкове масло 120 г, Цукор 160 г, Сіль 1 щеп., Яйце 3 шт., Пшеничне борошно 100 г, Вівсяні пластівці 150 г, Розпушувач 1 ч. л.
Приготування
Змішайте розм’якшене вершкове масло із цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Введіть по одному яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.
Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш у рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас має вийти м’яке тісто. Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризкайте лимонним соком. Натріть цедру з лимона і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.
Змастіть форму вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "За останні декілька років ми побудували у нашому…
У середу, 20 серпня, у Дніпрі на перехресті проспекту Богдана Хмельницького та Запорізького шосе сталася…
Давидов Володимир, Ілліч, 67 років. Мешканець м. Кам'янське, вул. Колеусівська (р-н МКЛ№4), Дніпропетровської обл. 20.08.2025р. о 9.10…
У середу, 20 серпня, у Дніпрі сталась пожежа. На вулиці Німецькій (раніше - Томська) горів…
Щиро вітаємо ансамбль духових інструментів “Jump” Кам’янської школи мистецтв №6 (керівник – Роман Кононенко, концертмейстер…
У середу, 20 серпня, у Дніпрі на вулиці Панікахи сталася аварія. В районі пивоварні MOVA дорогу…