Начинка нагадує лимонний курд або ніжну карамель – солодка але не занадто. А ще дуже запашна! У нашому рецепті тісто робиться без дріжджів. Але завдяки кефіру та розпушувачу виходить повітряним. Обов’язково спробуйте цей варіант.
Складові
Пшеничне борошно 500 г, Маргарин 200 г, Кефір 250 мл, Розпушувач 1 дріб., Лимон 2 шт., Цукор 300 г.
Приготування
1. Маргарин наріжте на шматочки (або натріть на тертці). Змішайте з борошном і розминайте руками для отримання дрібної крихти.
2. Додайте розпушувач, кефір та замісіть м’яке тісто. Розділіть його на дві частини та залиште відпочивати під плівкою на 30 хвилин.
3. За цей час приготуйте начинку. Пропустіть лимони через м’ясорубку (або подрібніть у блендері). Змішайте з цукром для отримання густої солодкої маси.
4. Тісто розкатайте у два пласти. Покладіть перший у змащену форму, викладіть лимонну начинку і накрийте другим. Защіпніть краї. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200 градусах.
Цей пиріг готували ще наші бабусі. Ось, наприклад, способи подачі зі старої радянської кулінарної книги: зі сметаною, ванільним пломбіром чи просто із цукровою пудрою. Також лимонний пиріг буде добрий і зі збитими вершками, і навіть без будь-яких добавок. Ідеальний десерт до чаю!
Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…
У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…
Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…
У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…
У Павлограді звичайна вечірня гулянка із пляшкою закінчилася жорстоким побиттям, лікарнею та судовим рішенням про…