Начинка нагадує лимонний курд або ніжну карамель – солодка але не занадто. А ще дуже запашна! У нашому рецепті тісто робиться без дріжджів. Але завдяки кефіру та розпушувачу виходить повітряним. Обов’язково спробуйте цей варіант.
Складові
Пшеничне борошно 500 г, Маргарин 200 г, Кефір 250 мл, Розпушувач 1 дріб., Лимон 2 шт., Цукор 300 г.
Приготування
1. Маргарин наріжте на шматочки (або натріть на тертці). Змішайте з борошном і розминайте руками для отримання дрібної крихти.
2. Додайте розпушувач, кефір та замісіть м’яке тісто. Розділіть його на дві частини та залиште відпочивати під плівкою на 30 хвилин.
3. За цей час приготуйте начинку. Пропустіть лимони через м’ясорубку (або подрібніть у блендері). Змішайте з цукром для отримання густої солодкої маси.
4. Тісто розкатайте у два пласти. Покладіть перший у змащену форму, викладіть лимонну начинку і накрийте другим. Защіпніть краї. Випікайте пиріг 40 хвилин при 200 градусах.
Цей пиріг готували ще наші бабусі. Ось, наприклад, способи подачі зі старої радянської кулінарної книги: зі сметаною, ванільним пломбіром чи просто із цукровою пудрою. Також лимонний пиріг буде добрий і зі збитими вершками, і навіть без будь-яких добавок. Ідеальний десерт до чаю!
За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…
Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…
У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…
У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…
Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…
Хлібозаводу №1 ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій 14000-20000…