Categories: Це цікаво

Як змінилися актори культового фільму “Один удома” за 32 роки

32 роки тому на екрани вийшов культовий фільм “Сам удома”, який одразу став символом Нового року та Різдва. В історії, де хлопчик завдяки своїй кмітливості та гарним ідеям ловить злодіїв, а сім’я повертається до нього, випадково забувши про малого сина в зборах поспіхом, була та магія свята та віра в диво, які перетворили цю стрічку на легендарну. Адже її і досі передивляються по всьому світові, хоч робили це не один раз.

Цього б не було без чудової команди, яка зробила цей фільм. Зокрема, без акторів, які перенесли історію на екранну реальність. А як за ці 30 з хвостиком років вони змінилися та через що пройшли після своєї популярності в 90-их?

Кевін Маккалістер — Маколей Калкін

За свою роль легендарного блондина Кевіна Маколей Калкін отримав визнання “Дитина року” та гонорар, розміром у 100 тисяч доларів. Однак, після цього батько ставив занадто високу ціну для знімання його сина в інших стрічках, тому часто Калкіна молодшого відмовлялися брати для ролі.

У 42-річного актора були різні шкідливі залежності, але він уже пройшов реабілітацію, має свою родину та рок-групу. Також він поступово повертається на екрани.

Кевін Маккалістер — Маколей Калкін

Гаррі Лайм — Джо Пеші

79-річний актор у фільмі зіграв невдаху-злодія, який не міг виконати свій грандіозний план то через свою неуважність, то через трохи невмілого напарника. Однак, в інших стрічках він став чудовим мафіозі, за роль якого отримав премію “Оскар” та інші нагороди.

Гаррі Лайм — Джо Пеші

Марвін Мерчантс — Деніел Стерн

65-річний актор знявся у понад 70 фільмах, однак його роль у фільмі “Сам удома” стала по-справжньому культовою. Також Деніел Стерн відомий своїм озвучуванням мультсеріалів, режисерською роботою та ліпниною з бронзи.

Марвін Мерчантс — Деніел Стерн

Кейт — Кетрін О’Хара

Її роль мами, яка до останнього переймалася та турбувалося про свого сина, що на свята вирушила по нього, стала культовою. Після “Сам удома” 68-річна Кетрін О’Хара знялася у понад 50 різних стрічках, часто з’являється у ситкомах.

Джон Херд

Американський актор Джон Херд виконав роль не менш забудькуватого батька Кевіна, який разом із дружиною спочатку мало не проспав на рейс до Парижа, а потім був змушений повертатися до Нью-Йорка, до маленького сина. На момент виходу комедії «Один дома» Херд уже встиг знятися у Мартіна Скорсезе, Брайана де Пальми, Пенні Маршалла і мав статус справжньої голлівудської зірки. За всю свою акторську кар’єру він зіграв у понад 180 фільмах та серіалах, серед яких драма «Пробудження», комедія «Великий» та несподівано тріщ-франшиза «Акулій торнадо». Він також отримав номінацію на премію “Еммі” за роль у культовому серіалі “Клан Сопрано”. Херд помер у 2017 році у віці 71 року.

Кіран Калкін

 

Молодший брат Маколея Калкіна Кіран також з’явився у фільмі «Один вдома» в ролі кузена Кевіна, який вічно писав у ліжко. На відміну від брата Кіран продовжив зніматися в кіно і в дорослому віці, проте завжди віддавав перевагу незалежним та авторським фільмам якимось комерційним проектам. Втім, це не завадило йому пройти проби на роль Уоллеса Уеллса в комедії «Скотт Пілігрим проти всіх» Едгара Райта, яка цього року також відсвяткувала свій маленький ювілей. Акторська кар’єра Калкіна-молодшого переживала свої злети («Фарго», «Правила виноробів») та падіння («Муві 43»). В останні роки він все частіше з’являється серед номінантів найпрестижніших кінопремій. Так, цього року Кірана номінували на премію «Еммі» за роль Романа Роя у драматичному серіалі «Спадкоємці».

 

Девін Ретрей

Американський актор Девід Ретрей зіграв аб’юзивного брата Кевіна – Базза Макалістера. Базз був ідеальним злим старшим братом — з поганим характером і страшним тарантулом, якого тримав у своїй кімнаті. Після завершення роботи над фільмом Ретрей з’явився ще в одній картині, знятій за сценарієм Джона Хьюза — комедії «Денніс-мучитель». Вже у дорослому віці він знявся в оскароносній «Небрасці» Олександра Пейна, а також дуже багато працював із режисером Стівеном Содербергом. Зокрема, його можна побачити у трилері «Побічний ефект» та першому інтерактивному серіалі «Мозаїка». Торік Ретрей знявся у хіті Лорін Скафарія «Стриптизерки» та нетфліксівському серіалі «Життя матрьошки».

 

Тім Каррі

 

Ще один герой другої частини комедії – Тім Каррі, який зіграв підозрілого менеджера готелю, де зупиняється Кевін. Нині актору 76 років. У липні 2012 року актор переніс великий інсульт, внаслідок чого тепер пересувається на інвалідному візку. Проте він продовжує роботу актором озвучування.

Меган Маккалістер — Хілларі Вульф

Джефф Маккалістер – Майкл Маронна

Лінні Маккалістер — Анджела Геталс

Дядько Френк – Джеррі Беммен

Тітка Леслі — Террі Снелл

Олена

Recent Posts

Фронт, опора, фронтир, тил: яким регіоном є Дніпропетровська область

Регіони України умовно поділили на декілька зон. Наприклад, фронт, регіони-фронтири, опорні області та тилові. Так,…

20 хв. ago

До відома кам’янчан: останні відправлення трамваїв по вихідним дням з кінцевої зупинки

Про це повідомили в группі "Транспорт міста Камянське". "Шановні пасажири, до вашого відома. Останні відправлення…

36 хв. ago

Минулого тижня у Кам’янському народилося 23 дитини

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…

38 хв. ago

Окупанти не припиняють тероризувати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ворог не припиняє тероризувати Нікопольщину. Ввечері поцілив дроном-камікадзе…

47 хв. ago

Гороскоп на 6 травня 2024 року

Овен На початку дня можливі невеликі труднощі, які ви швидко подолаєте. Гарний час, щоб позбутися…

1 годину ago

Скільки землі безкоштовно може отримати кожен кам’янчанин

Законом України передбачено, що кожен громадянин має право на отримання землі безкоштовно, а от розміри…

1 годину ago