Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пухке пісочне печиво

Ми пропонуємо вам рецепт, який цілком може стати справжнім відкриттям у вашій кулінарній практиці. Тому що це пісочне печиво на дріжджах справді виходить особливим!

У ньому поєднуються властивості двох видів тіста: дріжджового та пісочного. Тому печиво виходить одночасно пишним та розсипчастим. Дивно, що за всієї повітряності випічка не ламається і не кришиться. Загалом радимо спробувати.

Як відомо, пісочне тісто не буває без достатньої кількості жиру. Знадобиться пачка вершкового масла – це чимало. Заздалегідь дістаньте його із холодильника. Так воно підтане – вам буде зручніше працювати. За бажання в цьому рецепті масло можете замінити маргарином.

Сухі дріжджі можна замінити на свіжі — їх знадобиться 25 г. Розчиніть дріжджі в теплій (близько 37 градусів) воді і залиште на 5 хвилин для старту.

Форму печиву можете надати будь-яку. Дітям буде цікаво повозитися з фігурними виїмками. Коли ж часу в обріз, просто наріжте тісто смужками, як у нашому випадку, це найпростіший і найшвидший варіант.

Складові
Вершкове масло 220 г, Цукор 150 г, Ванілін 2 г, Яйце 3 шт., Сухі дріжджі 10 г, Вода 80 мл, Сіль 1 дрібка, Пшеничне борошно 500 г.

Приготування
М’яке вершкове масло розітріть із цукром та ваніліном. Збийте за допомогою міксера до пишноти. У процесі збивання введіть у суміш яйця по одному. Додайте сіль.

Борошно просійте, змішайте із сухими дріжджами. Всипте борошно з дріжджами до масляно-яєчної суміші. Влийте теплу воду. Замісіть нелипке тісто і залиште його в мисці при кімнатній температурі на годину. Розкотіть тісто в пласт завтовшки до 2 см. Посипте пласт цукром, злегка примніть цукор качалкою. Розріжте тісто на прямокутники.

Вироби перекладіть на застелений пергаментом лист і залиште на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Пісочно-дрожжеве тісто можна використовувати не лише для печива. Воно підійде як основа для соковитих ягідно-фруктових пирогів, закритих або відкритих. Розкочуйте пласти тіста тонше, ніж для печива, і вибирайте начинку за сезоном. Варення теж згодиться. Буде дуже смачно!

Олена

Recent Posts

Голова облради розповів про ситуацію на Дніпропетровщині

У телеграм-каналах з’явилась чергова хвиля тривожних заголовків: «Путін хоче прорватися в Дніпропетровську область», «це буде…

4 хв. ago

Викладачка Наукового ліцею Кам’янського потребує допомоги

Про збір на лікування викладача повідомили в Науковому ліцеї ім. А. Лигуна. "Учитель Наукового ліцею…

17 хв. ago

На Дніпропетровщині збираються демонтувати пам’ятник …китайському солдату

У селі Павлівка, Синельниківського району знайшли пам'ятник китайскому солдату. Про  передає "Відомо" з посиланням на групу "Деколонізація.…

19 хв. ago

На Дніпропетровщині пʼяний чоловік потрапив під трамвай (фото +18)

На Соцмісті у Кривому Розі пʼяний чоловік впав головою під трамвай. Про це передає "Відомо"…

40 хв. ago

На Дніпропетровщині поліцейські спіймали “чорних” лісорубів

Поліція виявляє громадян, що здійснюють незаконну вирубку лісосмуг. Під час патрулювання Павлоградського району поблизу села…

1 годину ago

Жителі Дніпропетровщини намагалися втекти до Молдови на човні

На Одещині прикордонники затримали трьох чоловіків призовного віку, які намагалися через Кучурганський лиман потрапити до…

1 годину ago