Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пухке пісочне печиво

Ми пропонуємо вам рецепт, який цілком може стати справжнім відкриттям у вашій кулінарній практиці. Тому що це пісочне печиво на дріжджах справді виходить особливим!

У ньому поєднуються властивості двох видів тіста: дріжджового та пісочного. Тому печиво виходить одночасно пишним та розсипчастим. Дивно, що за всієї повітряності випічка не ламається і не кришиться. Загалом радимо спробувати.

Як відомо, пісочне тісто не буває без достатньої кількості жиру. Знадобиться пачка вершкового масла – це чимало. Заздалегідь дістаньте його із холодильника. Так воно підтане – вам буде зручніше працювати. За бажання в цьому рецепті масло можете замінити маргарином.

Сухі дріжджі можна замінити на свіжі — їх знадобиться 25 г. Розчиніть дріжджі в теплій (близько 37 градусів) воді і залиште на 5 хвилин для старту.

Форму печиву можете надати будь-яку. Дітям буде цікаво повозитися з фігурними виїмками. Коли ж часу в обріз, просто наріжте тісто смужками, як у нашому випадку, це найпростіший і найшвидший варіант.

Складові
Вершкове масло 220 г, Цукор 150 г, Ванілін 2 г, Яйце 3 шт., Сухі дріжджі 10 г, Вода 80 мл, Сіль 1 дрібка, Пшеничне борошно 500 г.

Приготування
М’яке вершкове масло розітріть із цукром та ваніліном. Збийте за допомогою міксера до пишноти. У процесі збивання введіть у суміш яйця по одному. Додайте сіль.

Борошно просійте, змішайте із сухими дріжджами. Всипте борошно з дріжджами до масляно-яєчної суміші. Влийте теплу воду. Замісіть нелипке тісто і залиште його в мисці при кімнатній температурі на годину. Розкотіть тісто в пласт завтовшки до 2 см. Посипте пласт цукром, злегка примніть цукор качалкою. Розріжте тісто на прямокутники.

Вироби перекладіть на застелений пергаментом лист і залиште на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Пісочно-дрожжеве тісто можна використовувати не лише для печива. Воно підійде як основа для соковитих ягідно-фруктових пирогів, закритих або відкритих. Розкочуйте пласти тіста тонше, ніж для печива, і вибирайте начинку за сезоном. Варення теж згодиться. Буде дуже смачно!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині викрили схему незаконного перетину кордону через опікунство над дитиною-сиротою

На Дніпропетровщині поліцейські управління міграційної поліції викрили схему незаконного перетину кордону через опікунство над дитиною-сиротою.…

17 хв. ago

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

8 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

12 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

13 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

14 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

14 години ago