Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пухке пісочне печиво

Ми пропонуємо вам рецепт, який цілком може стати справжнім відкриттям у вашій кулінарній практиці. Тому що це пісочне печиво на дріжджах справді виходить особливим!

У ньому поєднуються властивості двох видів тіста: дріжджового та пісочного. Тому печиво виходить одночасно пишним та розсипчастим. Дивно, що за всієї повітряності випічка не ламається і не кришиться. Загалом радимо спробувати.

Як відомо, пісочне тісто не буває без достатньої кількості жиру. Знадобиться пачка вершкового масла – це чимало. Заздалегідь дістаньте його із холодильника. Так воно підтане – вам буде зручніше працювати. За бажання в цьому рецепті масло можете замінити маргарином.

Сухі дріжджі можна замінити на свіжі — їх знадобиться 25 г. Розчиніть дріжджі в теплій (близько 37 градусів) воді і залиште на 5 хвилин для старту.

Форму печиву можете надати будь-яку. Дітям буде цікаво повозитися з фігурними виїмками. Коли ж часу в обріз, просто наріжте тісто смужками, як у нашому випадку, це найпростіший і найшвидший варіант.

Складові
Вершкове масло 220 г, Цукор 150 г, Ванілін 2 г, Яйце 3 шт., Сухі дріжджі 10 г, Вода 80 мл, Сіль 1 дрібка, Пшеничне борошно 500 г.

Приготування
М’яке вершкове масло розітріть із цукром та ваніліном. Збийте за допомогою міксера до пишноти. У процесі збивання введіть у суміш яйця по одному. Додайте сіль.

Борошно просійте, змішайте із сухими дріжджами. Всипте борошно з дріжджами до масляно-яєчної суміші. Влийте теплу воду. Замісіть нелипке тісто і залиште його в мисці при кімнатній температурі на годину. Розкотіть тісто в пласт завтовшки до 2 см. Посипте пласт цукром, злегка примніть цукор качалкою. Розріжте тісто на прямокутники.

Вироби перекладіть на застелений пергаментом лист і залиште на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Пісочно-дрожжеве тісто можна використовувати не лише для печива. Воно підійде як основа для соковитих ягідно-фруктових пирогів, закритих або відкритих. Розкочуйте пласти тіста тонше, ніж для печива, і вибирайте начинку за сезоном. Варення теж згодиться. Буде дуже смачно!

Олена

Recent Posts

Під Дніпром хлопець з дівчиною обікрали сусідку по гуртожитку

Поліцейські Дніпропетровщини скерували справу до суду. Щоб приховати злочин, підозрюваний перевів гроші на картку свої дівчини.…

14 хв. ago

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

11 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

14 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

14 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

15 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

15 години ago