Хмельницька кухня увібрала в себе найкращі традиції як Західної України, так і Південного регіону. Це буде дивовижна страва. Особливо якщо подати її з якимось солодким джемом.
Вважаємо за краще готувати хмельницькі млинці товстими і пишними. Тоді вони виходять ситніші й еластичніші, не рвуться. За цим рецептом у вас буде досить густе тісто. Але якщо ви звикли випікати тонкі млинці, просто додайте до нього трохи більше води.
Складові
Яйце 2 шт., Сіль 0,5 ч. л., Ряжанка 500 мл, Вода 200 мл, Сода 0,5 ч. л., Пшеничне борошно180 г, Мак 20 г, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 3 ст. л.
Приготування
У глибоку миску розбийте яйця. Збийте їх віночком із сіллю та цукром. Далі додайте до цієї маси ряжанку та соду. Знову добре перемішайте.
У кілька етапів введіть у яєчну масу борошно. Додати мак. Залийте в тісто окріп. Перемішайте. Якщо вийшло занадто густе тісто, а ви хочете тонкі млинці, просто додайте ще води. На останньому етапі в тісто додайте олію. Парою крапель змастіть сковороду. Перемішайте тісто. Випікайте млинці на розпеченій сковороді.
Ось хмельницькі макові млинці і готові. Складіть їх конвертиками та викладіть віялом на блюдо. Обов’язково полийте млинці або сметаною, або вишневим варенням. Смакота!
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "На запрошення Мохамеда Мезгані, Генерального секретаря UITP, беру…
5 липня у Кам'янському відбудуться змагання до дня пам'яті Петра Васильовича Гричука. Організатором змагань виступило…
"Мововбивство - складова рашизму". Так називається виставка, яка відкрилася в Музеї історії міста Кам'янське. Понад…
За підозрою в умисному вбивстві поліція Дніпра затримала 35-річного чоловіка. На вулиці зловмисник спочатку штовхнув…
Український виконавець Позитив, справжнє ім'я якого Олексій Завгородній, заговорив про можливе повернення дуету "Время и Стекло". Зірка…
БФ "Карітас Кам'янське" оголошує про початок реєстрації на отримання гігієнічних наборів для новоприбулих ВПО (зареєстрованих…