Хмельницька кухня увібрала в себе найкращі традиції як Західної України, так і Південного регіону. Це буде дивовижна страва. Особливо якщо подати її з якимось солодким джемом.
Вважаємо за краще готувати хмельницькі млинці товстими і пишними. Тоді вони виходять ситніші й еластичніші, не рвуться. За цим рецептом у вас буде досить густе тісто. Але якщо ви звикли випікати тонкі млинці, просто додайте до нього трохи більше води.
Складові
Яйце 2 шт., Сіль 0,5 ч. л., Ряжанка 500 мл, Вода 200 мл, Сода 0,5 ч. л., Пшеничне борошно180 г, Мак 20 г, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 3 ст. л.
Приготування
У глибоку миску розбийте яйця. Збийте їх віночком із сіллю та цукром. Далі додайте до цієї маси ряжанку та соду. Знову добре перемішайте.
У кілька етапів введіть у яєчну масу борошно. Додати мак. Залийте в тісто окріп. Перемішайте. Якщо вийшло занадто густе тісто, а ви хочете тонкі млинці, просто додайте ще води. На останньому етапі в тісто додайте олію. Парою крапель змастіть сковороду. Перемішайте тісто. Випікайте млинці на розпеченій сковороді.
Ось хмельницькі макові млинці і готові. Складіть їх конвертиками та викладіть віялом на блюдо. Обов’язково полийте млинці або сметаною, або вишневим варенням. Смакота!
Здоров'я ротової порожнини - важливий аспект загального самопочуття людини. Регулярне чищення зубів є ключовим елементом…
На трасі Дніпро-Миколаїв діють обмеження руху через негоду на півдні України. Про це повідомляє Державне агентство…
Прокурори Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої…
Російські війська почали застосовувати БпЛА, що розкидають вибухонебезпечні предмети. Вони можуть використовуватись ворогом для ураження…
Початок квітня обіцяє бути для трьох знаків Зодіаку дуже вдалим і насиченим позитивними змінами. Доля…
За пограбування містянина поліцейські Кам'янського затримали двох зловмисників. Погрожуючи застосуванням фізичної сили, підозрювані відібрали у…