Хмельницька кухня увібрала в себе найкращі традиції як Західної України, так і Південного регіону. Це буде дивовижна страва. Особливо якщо подати її з якимось солодким джемом.
Вважаємо за краще готувати хмельницькі млинці товстими і пишними. Тоді вони виходять ситніші й еластичніші, не рвуться. За цим рецептом у вас буде досить густе тісто. Але якщо ви звикли випікати тонкі млинці, просто додайте до нього трохи більше води.
Складові
Яйце 2 шт., Сіль 0,5 ч. л., Ряжанка 500 мл, Вода 200 мл, Сода 0,5 ч. л., Пшеничне борошно180 г, Мак 20 г, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 3 ст. л.
Приготування
У глибоку миску розбийте яйця. Збийте їх віночком із сіллю та цукром. Далі додайте до цієї маси ряжанку та соду. Знову добре перемішайте.
У кілька етапів введіть у яєчну масу борошно. Додати мак. Залийте в тісто окріп. Перемішайте. Якщо вийшло занадто густе тісто, а ви хочете тонкі млинці, просто додайте ще води. На останньому етапі в тісто додайте олію. Парою крапель змастіть сковороду. Перемішайте тісто. Випікайте млинці на розпеченій сковороді.
Ось хмельницькі макові млинці і готові. Складіть їх конвертиками та викладіть віялом на блюдо. Обов’язково полийте млинці або сметаною, або вишневим варенням. Смакота!
Спортсменки з Кам'янського увійшли до складу юніорської збірної України з фрістайлу та джазу. Представниці Школи…
У вівторок, 18 листопада, у Кривому Розі на площі Визволення водій на автомобілі Skoda влетів…
Запечена картопля в духовці - це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити…
Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "7 травня в бою поблизу населеного пункту Володимирівка…
Вночі 19 листопада, на вулиці Тургенєва селища Мала Петриківка Дніпровського району, виникла пожежа. Горів житловий…
Ювенальна поліція України оголосила старт Всеукраїнського інформаційно-просвітницького творчого конкурсу, який проводиться у межах щорічної акції…