Хмельницька кухня увібрала в себе найкращі традиції як Західної України, так і Південного регіону. Це буде дивовижна страва. Особливо якщо подати її з якимось солодким джемом.
Вважаємо за краще готувати хмельницькі млинці товстими і пишними. Тоді вони виходять ситніші й еластичніші, не рвуться. За цим рецептом у вас буде досить густе тісто. Але якщо ви звикли випікати тонкі млинці, просто додайте до нього трохи більше води.
Складові
Яйце 2 шт., Сіль 0,5 ч. л., Ряжанка 500 мл, Вода 200 мл, Сода 0,5 ч. л., Пшеничне борошно180 г, Мак 20 г, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 3 ст. л.
Приготування
У глибоку миску розбийте яйця. Збийте їх віночком із сіллю та цукром. Далі додайте до цієї маси ряжанку та соду. Знову добре перемішайте.
У кілька етапів введіть у яєчну масу борошно. Додати мак. Залийте в тісто окріп. Перемішайте. Якщо вийшло занадто густе тісто, а ви хочете тонкі млинці, просто додайте ще води. На останньому етапі в тісто додайте олію. Парою крапель змастіть сковороду. Перемішайте тісто. Випікайте млинці на розпеченій сковороді.
Ось хмельницькі макові млинці і готові. Складіть їх конвертиками та викладіть віялом на блюдо. Обов’язково полийте млинці або сметаною, або вишневим варенням. Смакота!
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…