Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжні рулетики з капустою та м’ясом

Майже всі українці з дитинства люблять голубці всім серцем. Їх готують на всі свята і вважають однією з національних страв. Проте не кожна господиня охоче береться до трудомістких кулінарних процесів, не всі люблять поратися зі складними начинками та капустяним листям.

У цьому рецепті немає жодних складнощів. На виході отримуєш ті самі голубці, але на новий лад. Тому для господинь, які цінують свій час, такі рулетики з капустою та м’ясом – справжній порятунок! Це дійсно дуже смачна, ніжна і проста страва. Та й виходить набагато швидше, ніж класичні голубці.

Одного-двох рулетиків цілком вистачить на одну порцію (за умови, якщо ви розбавите страву гарніром). Готові рулетики з пекінської капусти відмінно поєднуються з рисом та відвареною картоплею. Повірте, ваші домашні таку смакоту проситимуть і не раз. Дуже гідний рецепт.

складові
Капуста пекінська 1 шт., М’ясо 700 г, Помідор 4 шт., Сметана 150 г, Пшеничне борошно 1 ст. л., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Кріп за смаком, Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
Обсмажте нарізану соломкою цибулю та натерту моркву. Це частина начинки, і щоб було не тільки смачно, але й красиво, краще обсмажте окремо.

М’ясо добре відбийте, щоб вийшли тонкі довгі відбивні. Посоліть і поперчіть, натріть улюбленими спеціями з двох боків. Пікінську капусту розберіть на листя (за кількістю підготовлених відбивних). І на 5 хвилин залийте окропом. Нехай вони стануть ще м’якшими. Можете використовувати і білокачанну капусту, але тоді товсті прожилки необхідно вирізати.

Сформуйте рулетики: на листя капусти викладіть підготовлене м’ясо, а на край – обсмажену цибулю та моркву.
Отримані рулетики викладіть у каструлю, залийте склянкою гарячої води та розкладіть зверху порізані помідори (можна заморожені). На крайній випадок змастіть томатним соусом.

Готуйте страву під кришкою 30 хвилин на повільному вогні.

Для соусу змішайте сметану, пшеничне борошно та зелень кропу. Вилийте в каструлю, дайте потушкуватись ще 10 хвилин.

Якщо хочете дієтичний варіант, робіть рулетики без попереднього обсмажування овочів. Також їх можна не тушкувати, а запікати у духовці. У такому випадку готуйте більше підливи.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині перевіряють Пункти незламності

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "До настання холодів інспектуємо Пункти незламності. Їх в…

1 годину ago

На Дніпропетровщині в результаті ДТП згоріли вантажівка та легковик

Вдень 3 жовтня надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автошляху Н-08 «Бориспіль - Маріуполь» поблизу…

2 години ago

У Камʼянському нагородили юних екологів

У КЗ "Дитячий екологічний центр" КМР нагородили переможців конкурсу есе про історію та майбутнє екологічної…

2 години ago

На Дніпропетровщині потонув чоловік

У Кривому Розі у Південному водосховищі виявили труп чоловіка.  Про це повідомляє "Відомо" з посиланням на "Свої.…

3 години ago

Netflix випустив тизер нового фільму-екранізації світового бестселера (відео)

Стримінговий сервіс Netflix презентував перший офіційний тизер нового комедійного фільму "Люди, яких ми зустрічаємо у відпустці". Він заснований…

3 години ago

На Дніпропетровщині судитимуть злочинну організацію, яка наживалася на похованні військових

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо директора комунального підприємства…

4 години ago