Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжні рулетики з капустою та м’ясом

Майже всі українці з дитинства люблять голубці всім серцем. Їх готують на всі свята і вважають однією з національних страв. Проте не кожна господиня охоче береться до трудомістких кулінарних процесів, не всі люблять поратися зі складними начинками та капустяним листям.

У цьому рецепті немає жодних складнощів. На виході отримуєш ті самі голубці, але на новий лад. Тому для господинь, які цінують свій час, такі рулетики з капустою та м’ясом – справжній порятунок! Це дійсно дуже смачна, ніжна і проста страва. Та й виходить набагато швидше, ніж класичні голубці.

Одного-двох рулетиків цілком вистачить на одну порцію (за умови, якщо ви розбавите страву гарніром). Готові рулетики з пекінської капусти відмінно поєднуються з рисом та відвареною картоплею. Повірте, ваші домашні таку смакоту проситимуть і не раз. Дуже гідний рецепт.

складові
Капуста пекінська 1 шт., М’ясо 700 г, Помідор 4 шт., Сметана 150 г, Пшеничне борошно 1 ст. л., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Кріп за смаком, Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
Обсмажте нарізану соломкою цибулю та натерту моркву. Це частина начинки, і щоб було не тільки смачно, але й красиво, краще обсмажте окремо.

М’ясо добре відбийте, щоб вийшли тонкі довгі відбивні. Посоліть і поперчіть, натріть улюбленими спеціями з двох боків. Пікінську капусту розберіть на листя (за кількістю підготовлених відбивних). І на 5 хвилин залийте окропом. Нехай вони стануть ще м’якшими. Можете використовувати і білокачанну капусту, але тоді товсті прожилки необхідно вирізати.

Сформуйте рулетики: на листя капусти викладіть підготовлене м’ясо, а на край – обсмажену цибулю та моркву.
Отримані рулетики викладіть у каструлю, залийте склянкою гарячої води та розкладіть зверху порізані помідори (можна заморожені). На крайній випадок змастіть томатним соусом.

Готуйте страву під кришкою 30 хвилин на повільному вогні.

Для соусу змішайте сметану, пшеничне борошно та зелень кропу. Вилийте в каструлю, дайте потушкуватись ще 10 хвилин.

Якщо хочете дієтичний варіант, робіть рулетики без попереднього обсмажування овочів. Також їх можна не тушкувати, а запікати у духовці. У такому випадку готуйте більше підливи.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

9 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

11 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

12 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

12 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

13 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

13 години ago