Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Наваристий курячий суп з галушками

У багатьох родинах дуже люблять суп із галушками. Цю першу страву просять частіше, ніж борщ, капусняк і навіть модний грибний крем-суп! Для приготування цього супу точно беріть більшу кастрюлю, адже кожен попросить добавки, можливо, навіть двічі!

Зверніть увагу, що при варінні курячого супу краще злити перший бульйон. Насправді робити так потрібно з будь-яким покупним м’ясом. Таким чином ви позбавитеся гормонів і стимуляторів, які найчастіше містяться в м’ясі. Ви не можете бути повністю впевненими, але слід перестрахуватися.

А ви знали, що галушки є практично в кожній європейській кухні? Найчастіше їх роблять із борошна та яйця, але іноді використовують для приготування картоплю. А китайські господині навіть наповнюють галушки м’ясною начинкою! Можна подавати курячий суп з галушками або варити їх окремо і викладати на тарілку.

Складові
Вода 3 л, Курка 0,5 кг, Картопля 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком ,Лавровий лист 1 шт., Соняшникова олія за смаком, Молоко100 мл, Пшеничне борошно 100 г, Куркума 0,5 ч.л.

Приготування
1 . Спершу зваримо болон. Викладіть частини курки в каструлю та залийте водою так, щоб вона покривала м’ясо. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню, вилийте відвар і очистіть каструлю. Тепер залийте курку 3 л води і варіть після закипання під кришкою 35-40 хвилин.

2. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її на розігрітій соняшниковій олії. Додайте натерту моркву і тушкуйте до м’якості овочів (2–3 хвилини). Картоплю наріжте кубиками. Дістаньте з бульйону м’ясо і покладіть туди картоплю. Варіть 15 хвилин.

3. Відокремте м’ясо від кістки і розберіть його на дрібні шматочки. Поверніть курку в бульйон.

4. Збийте яйця із сіллю, молоком та куркумою. Всипте борошно, перемішайте.
5. Посоліть і поперчіть суп, додайте лавровий лист. Вилийте тісто для галушок на друшляк або шумівку і тримайте її над супом. Якщо тісто погано проходить через дірочки, допоможіть йому лопаткою.

6. Додайте засмажку в суп. Наприкінці приготування всипте подрібнену петрушку. Страва готова!

Зверніть увагу, як цікаво виходять галушки для супу. Дуже рідко їх ліплять, частіше занурюють тісто в бульйон ложкою. У випадку з цим рецептом галушки виходять маленькими та ніжними, швидко варяться. Якщо ви ще не готували суп із галушками, у вас з’явилася чудова можливість урізноманітнити меню перших страв.

Олена

Recent Posts

“Танці з зірками” після чотирирічної перерви повертаються на “1+1 Україна”

Вперше за чотири роки один з найулюбленіших проєктів мільйонів українців "Танці з зірками" повертається на…

13 хв. ago

Ця помилка зіпсує ковбасу за два дні: як правильно зберігати її у холодильнику

Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…

45 хв. ago

На Дніпропетровщині судитимуть п’яного водія, який збив дитину

Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…

1 годину ago

Знаки Зодіаку, які досягають більшого поза стосунками та гучними компаніями

У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…

2 години ago

На Дніпропетровщині поранено пʼятьох енергетиків під час атаки дронів

Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…

2 години ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…

2 години ago