Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Наваристий курячий суп з галушками

У багатьох родинах дуже люблять суп із галушками. Цю першу страву просять частіше, ніж борщ, капусняк і навіть модний грибний крем-суп! Для приготування цього супу точно беріть більшу кастрюлю, адже кожен попросить добавки, можливо, навіть двічі!

Зверніть увагу, що при варінні курячого супу краще злити перший бульйон. Насправді робити так потрібно з будь-яким покупним м’ясом. Таким чином ви позбавитеся гормонів і стимуляторів, які найчастіше містяться в м’ясі. Ви не можете бути повністю впевненими, але слід перестрахуватися.

А ви знали, що галушки є практично в кожній європейській кухні? Найчастіше їх роблять із борошна та яйця, але іноді використовують для приготування картоплю. А китайські господині навіть наповнюють галушки м’ясною начинкою! Можна подавати курячий суп з галушками або варити їх окремо і викладати на тарілку.

Складові
Вода 3 л, Курка 0,5 кг, Картопля 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Петрушка 1 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком ,Лавровий лист 1 шт., Соняшникова олія за смаком, Молоко100 мл, Пшеничне борошно 100 г, Куркума 0,5 ч.л.

Приготування
1 . Спершу зваримо болон. Викладіть частини курки в каструлю та залийте водою так, щоб вона покривала м’ясо. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню, вилийте відвар і очистіть каструлю. Тепер залийте курку 3 л води і варіть після закипання під кришкою 35-40 хвилин.

2. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте її на розігрітій соняшниковій олії. Додайте натерту моркву і тушкуйте до м’якості овочів (2–3 хвилини). Картоплю наріжте кубиками. Дістаньте з бульйону м’ясо і покладіть туди картоплю. Варіть 15 хвилин.

3. Відокремте м’ясо від кістки і розберіть його на дрібні шматочки. Поверніть курку в бульйон.

4. Збийте яйця із сіллю, молоком та куркумою. Всипте борошно, перемішайте.
5. Посоліть і поперчіть суп, додайте лавровий лист. Вилийте тісто для галушок на друшляк або шумівку і тримайте її над супом. Якщо тісто погано проходить через дірочки, допоможіть йому лопаткою.

6. Додайте засмажку в суп. Наприкінці приготування всипте подрібнену петрушку. Страва готова!

Зверніть увагу, як цікаво виходять галушки для супу. Дуже рідко їх ліплять, частіше занурюють тісто в бульйон ложкою. У випадку з цим рецептом галушки виходять маленькими та ніжними, швидко варяться. Якщо ви ще не готували суп із галушками, у вас з’явилася чудова можливість урізноманітнити меню перших страв.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському до нагоди ювілея мешканцям ОСББ “Юність 39” подарували альтанку

Сьогодні виповнюється 50 років з дня введення в експлуатацію будинку по вулиці Олени Пчілки, 39,…

51 хв. ago

Мер Кам’янського відвідав навчальний осередок, де впроваджується програма предмета «Захист України»

Мер Кам'янського разом із начальником Кам’янської районної військової адміністрації Олегом Гапічем відвідали один із навчальних…

4 години ago

На Дніпропетровщині ревнивець убив односельця

Поліцейські Синельниківського районного управління затримали зловмисника який через ревнощі позбавив життя односельця. Під час сумісного…

5 години ago

У гімназіях і ліцеях Кам’янського триває будівництво нових бомбосховищ та ремонт укриттів (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Продовжуємо покращувати стан укриттів у наших навчальних закладах.…

5 години ago

У Дніпрі судитимуть дебошира

У Дніпрі судитимуть місцевого мешканця за побиття та шахрайство: дізнавачі завершили досудове розслідування та скерували…

5 години ago

Поліцейські Кам’янського долучилися до донорства крові

Зібрана кров поповнить запаси банку крові та допоможе врятувати не одне життя. 19 та 20…

6 години ago