Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Лаваш із фаршем

Вже втомилися від яєчні та бутербродів вранці? Рекомендуємо приготувати на сніданок дещо цікавіше. Ароматний лаваш із фаршем на сковороді — саме те, що треба. Обсмажте його, щоб поласувати шалено смачною стравою.

Як начинку можна використовувати абсолютно все. Можна навіть надати цій страві смаку бургера. Для цього вам необхідний фарш, сир, трохи цибулі, листя салату, а також солоний огірочок. Результат буде дивовижним!

Перед початком формування страви лаваш необхідно обрізати за діаметром вашої сковороди. До речі, ви можете придбати відразу круглі заготівлі, щоб не грати з наданням потрібної форми. Купуйте лаваш, призначений для приготування тортильї. В цьому випадку обрізати його не доведеться.

складові
Лаваш 4 шт., Цибуля 1 шт., Листя салату за смаком, Сіль 0,5 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр за смаком, Майонез 4 ст. л., Кетчуп 4 ст. л., Вершкове масло за смаком, Курячий фарш 500 г, Твердий сир 120 г.

Приготування
1. Обрізаємо лаваш за діаметром сковороди. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо.

2. У глибокій ємності з’єднуємо м’ясний фарш із цибулею. Додаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо все до однорідності. Розділяємо м’ясну начинку на 4 частини. Викладаємо одну частину фаршу на круглу заготовку з лаваша, рівномірно її розподіляючи по всій поверхні.

3. Розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Викладаємо на неї лаваш фаршем донизу. Обсмажуємо на помірному вогні протягом 3-5 хвилин.
4. В окремій ємності з’єднуємо майонез та кетчуп. Добре їх перемішуємо. Нарізаємо сир тонкими пластинками.
5. Перевертаємо лаваш та змащуємо його соусом. Викладаємо зверху сир. Збільшуємо трохи вогонь і накриваємо лаваш кришкою.
6. Промиваємо листя салату. Нарізаємо його невеликими шматочками. Викладаємо частину листя на сир, що розплавився. Складаємо лаваш удвічі та знімаємо його зі сковороди.

Виконайте ті ж дії з інгредієнтами, що залишилися. Так у вас вийде чотири порції соковитого лаваша! Під час приготування цієї страви ви можете замінити майонез і кетчуп, наприклад, саморобним томатним соусом із прянощами. Тоді ваш сніданок вийде ще ароматнішим. Не бійтеся експериментувати!

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

2 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

3 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

3 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

4 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

4 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

5 години ago