Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Швидка аджика з волоських горіхів

Навіть пісний стіл можна гідно збагатити. І в цьому нам на допомогу приходять різні соуси та приправи. Погодьтеся, із вдалою добавкою навіть найбідніший гарнір набуває зовсім іншого вигляду та смаку. Сьогодні хочемо поділитися не просто рецептом, а справжньою знахідкою, яку ви точно будете частенько готуват для своїх рідних.

Швидка аджика з волоських горіхів – це смачний гостренький соус, який можна подавати буквально до чого завгодно: до м’яса, каш, макаронів. Так одним рухом руки підсмажені скибочки звичайного чорного хліба перетворюються на ошатні брускетти, не гірші за ресторанні.

Рекомендуємо викладати готову горіхову заправку у сухі, простерилізовані баночки невеликого розміру. Зберігати таку сиру аджику треба у холоді. При цьому вона спокійно зберігається до 2 місяців. Але якщо вже відкрили тару з продуктом, то постарайтеся використовувати її протягом тижня. Аджика виходить гостра, в міру солона, сповнена ароматом спецій, з насиченим горіховим смаком. Загалом байдужих до неї не знайдеться.

Складові
Перець червоний гострий 100 г, Часник 100 г, Волоські (грецькі) горіхи 100 г, Сіль 1 ч. л., Цукор 2 ч. л., Яблучний оцет 1 ст. л., Зелень за смаком, Хмелі-сунелі 1 ч. л.

Приготування
1. Поріжте перці, вони відповідають за пекучість смаку. Якщо хочете, щоб було досить гостро, залиште трохи насіння. В іншому випадку його потрібно позбутися.

2. Волоські горіхи підсмажте на сухій сковороді. Так їх смак стане більш виразним та концентрованим. Зелень вимийте і висушіть на рушнику. Тепер відправте перець разом з горіхами в блендер. Потім додайте зелень, часник та цукор, приправи. Насамкінець влийте оцет і ще раз подрібніть все в блендері.

3. Збийте масу до однорідності або так, щоби відчувалися маленькі шматочки. Це вже на ваш смак. Посоліть, поперчіть до смаку і ще раз перемішайте.

Зверніть увагу на цукор, його можна не класти. Збийте спочатку без цукру і покуштуйте соус. У разі потреби всипте ложку-дві цукру і ще раз змішайте. Таку швидку аджику варити не потрібно, і в цьому її краса.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева

56-річна жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева у Нікополі. Швидку викликала сестра постраждалої.…

6 хв. ago

Роботи по усуненню аварії на Лівобережжі Кам’янського продовжуються

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у громаді минула тихо. За повідомленням начальника…

29 хв. ago

Ворог обстріляв Дніпропетровщину: загинула людина, ще одна – постраждала

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог атакував Павлоград безпілотниками. Виникла пожежа. Є…

33 хв. ago

У Дніпрі чоловік побив та пограбував знайомого

У Дніпрі поліцейські затримали 29-річного чоловіка за пограбування містянина. Неодноразово засуджений за майнові злочини фігурант…

36 хв. ago

Потрійна ДТП у Дніпрі: зіштовхнулись Renault, Volkswagen та Skoda

У вівторок, 19 серпня, на перехресті вулиць Ярослава Мудрого та Половицької сталася аварія. Тут зіштовхнулися…

1 годину ago

Гороскоп на 20 серпня 2025 року

Овен 20 серпня принесе відчуття внутрішньої зібраності та визначеності. Це день, в який все, що…

1 годину ago