Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Свинячі реберця в медовому соусі

Що-що, а готувати ребра виходить не у кожного. Начебто і купили чудовий м’ясистий шматок, а на виході — одні кістки. І м’ясо якесь гумове, сухе. Якщо ви практично здалися, то доля дає вам другий шанс, а точніше ми пропонуємо найпростіший рецепт. Це свинячі реберця в медовому соусі, які здатні підкорити будь-кого.

Вас здивує те, що м’ясо зовсім не треба маринувати. Секрет його соковитості в тому, що ребра попередньо слід відварити з овочами та спеціями. А потім досить змастити пікантним соусом і відправити в духовку. Таке м’ясо неймовірно ніжне, із приємним пряно-солодкуватим присмаком.

Складові
Свинячі ребра 2 кг, Цибуля 2 шт., Морква 2 шт., Імбір 30 г, Лавровий лист 3 шт., Сіль 2 ч. л., Перець запашний 3 шт., Коріандр1 ч. л., Соєвий соус 100 мл, Томатна паста 50 г, Олія 50 мл ,Мед 100 г, Чесник 6 зуб., Переці чилі за смаком.

Приготування
1. Помийте ребра та розріжте на великі шматки. Складіть їх у велику каструлю, додайте цілі очищені цибулини, моркву, пластинки імбиру, лавровий лист, сіль, перець та коріандр. Залийте водою, щоб вона повністю покрила м’ясо і варіть 40 хвилин.

2. Поки ребра варяться, приготуйте глазур. Для цього змішайте соєвий соус, томатну пасту, олію та рідкий мед. Подрібніть перець чилі та додайте до соусу, туди ж видавіть часник. Перемішайте до однорідності.

3. Застеліть лист пекарським папером і розкладіть варені реберця. Змастіть їх з усіх боків великою кількістю соусу. Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте м’ясо 15 хвилин з конвекцією.

Що вам особливо сподобається, то це швидкість приготування. Буквально за годину ароматні масні реберця вже на столі. За цей час можна ще й гарнір приготувати або салатик покришити. Стіл накритий, пригощайтеся!

Олена

Recent Posts

У центрі Кам’янського від водопостачання відключили злісних неплатників

Про це повідомили в КП ДОР "Аульський Водовід". "3 грудня в Заводському районі Кам'янського відключали…

2 хв. ago

Знаки Зодіаку, яким у грудні 2025 посміхнеться вдача

Грудень — це не просто фінал року. Це момент, коли Всесвіт натискає на паузу, вдихає…

37 хв. ago

Для студентів Кам’янського провели акцію “Світ без насильства”

Заступник начальника сектору ювенальної превенції Любов Головій обговорила зі студентами медичного коледжу одну з найважливіших…

1 годину ago

Юний піаніст з Кам’янського переміг на Міжнародному конкурсі

8 листопада  відбулася знакова подія у світі мистецтва: ІІ Міжнародний двотуровий конкурс мистецтв “PEACE &…

2 години ago

На Дніпропетровщині загорівся приватний будинок

Вночі 4 грудня на вулиці Першотравнева села Богуслав Павлоградського району, виникла пожежа. Горів дах будинку…

2 години ago

Старт програми “3000 км Україною”: які безкоштовні потяги курсуватимуть з Дніпра

З 3 грудня можна оформити заявку для участі в програмі "3000 кілометрів Україною" в рамках…

2 години ago