Ви закохаєтеся у цю випічку за її привабливий вигляд, п”янкий аромат і повітряну основу з великою кількістю вишні всередині. Ягоди не падають на дно, а віддають свій сік тісту, повністю просочуючи його. Завдяки цьому кекс так і тане у роті. Готуються ці оксамитові ласощі легко, швидко і з доступних продуктів. Спробуйте!
Для цього кексу можна використовувати як свіжу вишню, так і заморожену (без кісточок).
Складові
Пшеничне борошно 160 г, Какао-порошок 70 г, Вишня 300 г, Розпушувач 8 г, Вода 120 мл, Яйце 3 шт., Цукор 120 г, Соняшникова олія 120 мл.
Приготування
1. Увімкніть духовку на 180 градусів, режим «верх-низ». Форму змастіть олією і злегка присипте какао. Шоколадну складову готуйте шляхом розчинення какао в окропі. У вас вийде м’який крем, який після додавання в тісто надасть йому особливої структури, а самі ягоди не будуть падати на дно форми.
2. У невеликій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вона закипить, вимкніть вогонь і всипте какао-порошок. Інтенсивно перемішайте рідину віночком, і вже за кілька секунд утворюється шоколадний крем. Відкладіть його вбік.
3. Яйця збивайте з цукром близько трьох хвилин до пишності, додайте олію і збивайте ще кілька секунд. Вийде приємна повітряна маса.
4. Додайте в цю масу шоколадний крем, збийте кілька секунд до об’єднання всіх складових. Через сито всипте борошно та розпушувач і на невеликій швидкості міксера об’єднайте маси.
5. Додайте вишню та перемішайте все силіконовою лопаткою. Вилийте тісто у підготовлену форму.
6. Поставте форму із тістом в розігріту духовку орієнтовно на 35-45 хвилин. За півгодини можна зробити тест дерев’яною паличкою. Кекс готовий, коли на його поверхні утворилася скоринка, а паличка виходить із виробу суха. Якщо на неї прилипли шматочки тіста, то відправте кекс допікатися і знову перевірте через 5 хвилин.
7. Готовий кекс дістаньте з духовки та залиште настоятися у формі близько 10 хвилин. Потім вийміть випічку з форми і остудіть до кімнатної температури.
Готовий кекс посипте какао-порошком через сито. Для світлішого виду можна змішати какао з цукровою пудрою. Готовий десерт відмінно поєднується із зеленим чаєм та кавою. Приготуйте його вже на ці вихідні, і ви ні на мить не пошкодуєте!
Двох людей вдарило струмом, коли збирали гриби у Апостоловому. Їх забрала швидка з опіками ніг…
Державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля під час планового рейду на Південному водосховищі поблизу села Вільне…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…
Вранці 18 листопада надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Проектна міста…
Контррозвідка Служби безпеки запобігла новим спробам рашистів здійснити теракти у Дніпрі. За результатом дій на…
Популярна пригодницька франшиза "Джуманджі" повернеться на екрани. У США вже стартувало виробництво третьої та завершальної частини серії…