Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Оксамитовий кекс «Вишневий шоколад»

Простішого і смачнішого рецепту шоколадного пирога просто не знайти. Кекс «Вишневий шоколад» — це та випічка, в яку миттєво закохуєшся, з першого шматочка. Їсти цю гармонію вишневої кислинки і бархатистого шоколаду – справжня насолода як для маленьких, так і дорослих ласунів.

Ви закохаєтеся у цю випічку за її привабливий вигляд, п”янкий аромат і повітряну основу з великою кількістю вишні всередині. Ягоди не падають на дно, а віддають свій сік тісту, повністю просочуючи його. Завдяки цьому кекс так і тане у роті. Готуються ці оксамитові ласощі легко, швидко і з доступних продуктів. Спробуйте!

Для цього кексу можна використовувати як свіжу вишню, так і заморожену (без кісточок).

Складові
Пшеничне борошно 160 г, Какао-порошок 70 г, Вишня 300 г, Розпушувач 8 г, Вода 120 мл, Яйце 3 шт., Цукор 120 г, Соняшникова олія 120 мл.

Приготування
1. Увімкніть духовку на 180 градусів, режим «верх-низ». Форму змастіть олією і злегка присипте какао. Шоколадну складову готуйте шляхом розчинення какао в окропі. У вас вийде м’який крем, який після додавання в тісто надасть йому особливої структури, а самі ягоди не будуть падати на дно форми.

2. У невеликій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вона закипить, вимкніть вогонь і всипте какао-порошок. Інтенсивно перемішайте рідину віночком, і вже за кілька секунд утворюється шоколадний крем. Відкладіть його вбік.

3. Яйця збивайте з цукром близько трьох хвилин до пишності, додайте олію і збивайте ще кілька секунд. Вийде приємна повітряна маса.

4. Додайте в цю масу шоколадний крем, збийте кілька секунд до об’єднання всіх складових. Через сито всипте борошно та розпушувач і на невеликій швидкості міксера об’єднайте маси.

5. Додайте вишню та перемішайте все силіконовою лопаткою. Вилийте тісто у підготовлену форму.
6. Поставте форму із тістом в розігріту духовку орієнтовно на 35-45 хвилин. За півгодини можна зробити тест дерев’яною паличкою. Кекс готовий, коли на його поверхні утворилася скоринка, а паличка виходить із виробу суха. Якщо на неї прилипли шматочки тіста, то відправте кекс допікатися і знову перевірте через 5 хвилин.

7. Готовий кекс дістаньте з духовки та залиште настоятися у формі близько 10 хвилин. Потім вийміть випічку з форми і остудіть до кімнатної температури.
Готовий кекс посипте какао-порошком через сито. Для світлішого виду можна змішати какао з цукровою пудрою. Готовий десерт відмінно поєднується із зеленим чаєм та кавою. Приготуйте його вже на ці вихідні, і ви ні на мить не пошкодуєте!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

9 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

11 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

12 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

12 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

13 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

13 години ago