Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Оксамитовий кекс «Вишневий шоколад»

Простішого і смачнішого рецепту шоколадного пирога просто не знайти. Кекс «Вишневий шоколад» — це та випічка, в яку миттєво закохуєшся, з першого шматочка. Їсти цю гармонію вишневої кислинки і бархатистого шоколаду – справжня насолода як для маленьких, так і дорослих ласунів.

Ви закохаєтеся у цю випічку за її привабливий вигляд, п”янкий аромат і повітряну основу з великою кількістю вишні всередині. Ягоди не падають на дно, а віддають свій сік тісту, повністю просочуючи його. Завдяки цьому кекс так і тане у роті. Готуються ці оксамитові ласощі легко, швидко і з доступних продуктів. Спробуйте!

Для цього кексу можна використовувати як свіжу вишню, так і заморожену (без кісточок).

Складові
Пшеничне борошно 160 г, Какао-порошок 70 г, Вишня 300 г, Розпушувач 8 г, Вода 120 мл, Яйце 3 шт., Цукор 120 г, Соняшникова олія 120 мл.

Приготування
1. Увімкніть духовку на 180 градусів, режим «верх-низ». Форму змастіть олією і злегка присипте какао. Шоколадну складову готуйте шляхом розчинення какао в окропі. У вас вийде м’який крем, який після додавання в тісто надасть йому особливої структури, а самі ягоди не будуть падати на дно форми.

2. У невеликій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вона закипить, вимкніть вогонь і всипте какао-порошок. Інтенсивно перемішайте рідину віночком, і вже за кілька секунд утворюється шоколадний крем. Відкладіть його вбік.

3. Яйця збивайте з цукром близько трьох хвилин до пишності, додайте олію і збивайте ще кілька секунд. Вийде приємна повітряна маса.

4. Додайте в цю масу шоколадний крем, збийте кілька секунд до об’єднання всіх складових. Через сито всипте борошно та розпушувач і на невеликій швидкості міксера об’єднайте маси.

5. Додайте вишню та перемішайте все силіконовою лопаткою. Вилийте тісто у підготовлену форму.
6. Поставте форму із тістом в розігріту духовку орієнтовно на 35-45 хвилин. За півгодини можна зробити тест дерев’яною паличкою. Кекс готовий, коли на його поверхні утворилася скоринка, а паличка виходить із виробу суха. Якщо на неї прилипли шматочки тіста, то відправте кекс допікатися і знову перевірте через 5 хвилин.

7. Готовий кекс дістаньте з духовки та залиште настоятися у формі близько 10 хвилин. Потім вийміть випічку з форми і остудіть до кімнатної температури.
Готовий кекс посипте какао-порошком через сито. Для світлішого виду можна змішати какао з цукровою пудрою. Готовий десерт відмінно поєднується із зеленим чаєм та кавою. Приготуйте його вже на ці вихідні, і ви ні на мить не пошкодуєте!

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

14 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

15 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

16 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

16 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

17 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

17 години ago