Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Оксамитовий кекс «Вишневий шоколад»

Простішого і смачнішого рецепту шоколадного пирога просто не знайти. Кекс «Вишневий шоколад» — це та випічка, в яку миттєво закохуєшся, з першого шматочка. Їсти цю гармонію вишневої кислинки і бархатистого шоколаду – справжня насолода як для маленьких, так і дорослих ласунів.

Ви закохаєтеся у цю випічку за її привабливий вигляд, п”янкий аромат і повітряну основу з великою кількістю вишні всередині. Ягоди не падають на дно, а віддають свій сік тісту, повністю просочуючи його. Завдяки цьому кекс так і тане у роті. Готуються ці оксамитові ласощі легко, швидко і з доступних продуктів. Спробуйте!

Для цього кексу можна використовувати як свіжу вишню, так і заморожену (без кісточок).

Складові
Пшеничне борошно 160 г, Какао-порошок 70 г, Вишня 300 г, Розпушувач 8 г, Вода 120 мл, Яйце 3 шт., Цукор 120 г, Соняшникова олія 120 мл.

Приготування
1. Увімкніть духовку на 180 градусів, режим «верх-низ». Форму змастіть олією і злегка присипте какао. Шоколадну складову готуйте шляхом розчинення какао в окропі. У вас вийде м’який крем, який після додавання в тісто надасть йому особливої структури, а самі ягоди не будуть падати на дно форми.

2. У невеликій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вона закипить, вимкніть вогонь і всипте какао-порошок. Інтенсивно перемішайте рідину віночком, і вже за кілька секунд утворюється шоколадний крем. Відкладіть його вбік.

3. Яйця збивайте з цукром близько трьох хвилин до пишності, додайте олію і збивайте ще кілька секунд. Вийде приємна повітряна маса.

4. Додайте в цю масу шоколадний крем, збийте кілька секунд до об’єднання всіх складових. Через сито всипте борошно та розпушувач і на невеликій швидкості міксера об’єднайте маси.

5. Додайте вишню та перемішайте все силіконовою лопаткою. Вилийте тісто у підготовлену форму.
6. Поставте форму із тістом в розігріту духовку орієнтовно на 35-45 хвилин. За півгодини можна зробити тест дерев’яною паличкою. Кекс готовий, коли на його поверхні утворилася скоринка, а паличка виходить із виробу суха. Якщо на неї прилипли шматочки тіста, то відправте кекс допікатися і знову перевірте через 5 хвилин.

7. Готовий кекс дістаньте з духовки та залиште настоятися у формі близько 10 хвилин. Потім вийміть випічку з форми і остудіть до кімнатної температури.
Готовий кекс посипте какао-порошком через сито. Для світлішого виду можна змішати какао з цукровою пудрою. Готовий десерт відмінно поєднується із зеленим чаєм та кавою. Приготуйте його вже на ці вихідні, і ви ні на мить не пошкодуєте!

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

6 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

10 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

11 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

12 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

12 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

13 години ago