Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочеві оладки на сковороді

У Закарпатті знають, як готувати найсоковитіші овочеві оладки на сковороді. Вони виходять не тільки дуже ситними та смачними, але ще й корисними. Навіть ваші друзі-вегетаріанці із задоволенням скуштують цю апетитну страву.

До речі, якщо ви не хочете забруднити плиту, готуючи на сковороді оладки, можете використовувати для цієї мети мультиварку. Встановіть режим «Жаріння». Викладіть на дно чаші мультиварки овочеву масу, формуючи оладки. А потім смажте їх приблизно по 5 хвилин із кожного боку.

Щоб у вас не виникло проблем під час приготування таких оладок за закарпатським рецептом, пам’ятайте про важливу деталь. Перед з’єднанням кабачка з рештою овочів його необхідно добре віджати від зайвої вологи. Тільки потім вже до цього інгредієнта можна додавати моркву та картоплю.

Складові
Кабачок 300 г, Морква 50 г, Картопля 150 г, Часник 2 зуб., Пшеничне борошно 3 ст. л., Яйце 1 шт., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 3 ст. л., Кріп 0,25 пуч.

Приготування
1. Очистіть кабачок. Видаліть плодоніжку. Натріть його на великій тертці. Злегка посоліть овоч. Залишіть на 10 хвилин за кімнатної температури. Потім відіжміть кабачок від соку, що виділився.

2. Очистіть картоплю. Також натріть її на тертці з великими отворами. Додайте картоплю до кабачка. Очистіть моркву. Натріть її на дрібній тертці. Всипте моркву до інших овочів.

3. Промийте кріп. Дрібно наріжте його. Очистити часник. Подрібніть його за допомогою пресу. Додайте кріп та часник до з’єднаних овочів. Вбийте до них яйце. Ретельно перемішайте.

4. До отриманої овочевої суміші всипте пшеничне борошно, сіль та чорний мелений перець. Добре перемішайте всі інгредієнти до отримання густої однорідної маси.

5. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте на ній оладки, сформовані за допомогою столової ложки. Готуйте їх із двох боків до апетитного золотистого кольору.
Поки ця страва ще гаряча, презентуйте її швидше рідним. Можете подати оладки зі сметаною або з соусом на її основі (з додаванням часнику та свіжої зелені). Немає нічого кращого, ніж такі добавки до золотистих оладок з овочів.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

4 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

7 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

7 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

8 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

8 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

9 години ago