Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочеві оладки на сковороді

У Закарпатті знають, як готувати найсоковитіші овочеві оладки на сковороді. Вони виходять не тільки дуже ситними та смачними, але ще й корисними. Навіть ваші друзі-вегетаріанці із задоволенням скуштують цю апетитну страву.

До речі, якщо ви не хочете забруднити плиту, готуючи на сковороді оладки, можете використовувати для цієї мети мультиварку. Встановіть режим «Жаріння». Викладіть на дно чаші мультиварки овочеву масу, формуючи оладки. А потім смажте їх приблизно по 5 хвилин із кожного боку.

Щоб у вас не виникло проблем під час приготування таких оладок за закарпатським рецептом, пам’ятайте про важливу деталь. Перед з’єднанням кабачка з рештою овочів його необхідно добре віджати від зайвої вологи. Тільки потім вже до цього інгредієнта можна додавати моркву та картоплю.

Складові
Кабачок 300 г, Морква 50 г, Картопля 150 г, Часник 2 зуб., Пшеничне борошно 3 ст. л., Яйце 1 шт., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 3 ст. л., Кріп 0,25 пуч.

Приготування
1. Очистіть кабачок. Видаліть плодоніжку. Натріть його на великій тертці. Злегка посоліть овоч. Залишіть на 10 хвилин за кімнатної температури. Потім відіжміть кабачок від соку, що виділився.

2. Очистіть картоплю. Також натріть її на тертці з великими отворами. Додайте картоплю до кабачка. Очистіть моркву. Натріть її на дрібній тертці. Всипте моркву до інших овочів.

3. Промийте кріп. Дрібно наріжте його. Очистити часник. Подрібніть його за допомогою пресу. Додайте кріп та часник до з’єднаних овочів. Вбийте до них яйце. Ретельно перемішайте.

4. До отриманої овочевої суміші всипте пшеничне борошно, сіль та чорний мелений перець. Добре перемішайте всі інгредієнти до отримання густої однорідної маси.

5. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажте на ній оладки, сформовані за допомогою столової ложки. Готуйте їх із двох боків до апетитного золотистого кольору.
Поки ця страва ще гаряча, презентуйте її швидше рідним. Можете подати оладки зі сметаною або з соусом на її основі (з додаванням часнику та свіжої зелені). Немає нічого кращого, ніж такі добавки до золотистих оладок з овочів.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині дебошир погрожував поліції сокирою та пошкодив їхнє авто

Перебуваючи у стані сп’яніння, 36-річний зловмисник напав на поліцейських, які прибули за викликом. 29 серпня,…

18 хв. ago

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Вночі на території міста надзвичайних подій не сталося.…

41 хв. ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора агресор ще раз атакував Нікопольщину. Вдарив по…

45 хв. ago

Гороскоп на 24 жовтня 2024 року

Овен День стане вам вдалим, якщо ви активно працюватимете, просувати свої ідеї. У кожній ситуації…

1 годину ago

На Дніпропетровщині у гаражі повісився 16-річний хлопець

У Кривому Розі 17 жовтня одразу дві людини скоїли спробу самогубства. Для 16-річного хлопця вона…

1 годину ago

На Дніпропетровщині зникла безвісти 77-річна жінка

Поліція м. Синельникове розшукує 77-річну Антоніну Іванюшенко. 21 вересня жінка пішла з дому та до…

1 годину ago