Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашній кисло-солодкий соус на зиму

Найчастіше гострі соуси, які ми купуємо в магазині, не мають необхідної пікантності, а їхній склад просто розчаровує. То чому ж не зробити таку заготівлю своїми руками? Радимо приготувати домашній кисло-солодкий соус, який ви зможете додавати до запеченого та смаженого м’яса. Він чудово доповнить смак страв із птиці, риби та овочів.

Взявши 300 г перцю двох видів та 1 голівку часнику, вам вдасться закрити 800 мл ароматного соусу в азіатському стилі. До речі, під час його приготування використовуйте натуральний оцет (яблучний, виноградний або рисовий).

Невелика порада. Під час роботи із гострим перцем слід бути максимально обережними. Не тріть у процесі очі. А краще і взагалі одягніть рукавички, щоб запобігти можливому подразненню слизових.

Складові
Перець чилі 150 г, Болгарський перець 150 г, Часник 1 шт., Вода 200 мл, Яблучний оцет 200 мл, Цукор 200 г ,Сіль 1 ч. л., Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.

Приготування
1. Добре промийте перці під проточною водою. Видаліть їх зелені хвостики (насіння залиште). Наріжте перці довільними шматочками. Помістіть їх у чашу блендера.

2. Очистити часник. Додайте його та 150 мл води до перців. Подрібніть все до стану кашки, в якій повинні залишитися дрібні шматочки перцю. Всипте цукор та сіль. Влийте яблучний оцет. Добре перемішайте всі інгредієнти. Відправте сотейник на вогонь.

3. Доведіть овочеву масу до кипіння. Варіть на помірному вогні протягом 4 хвилин, періодично помішуючи. Вимкніть соус.

4. В окрему невелику ємність всипте кукурудзяний крохмаль. Залийте 50 мл холодної води. Перемішайте до однорідності.
Влийте крохмальну суміш до маси перців. Добре перемішайте. Знову відправте сотейник на вогонь. Проваріть вміст протягом 1 хвилини (до загусання).

5. Розлийте гарячий соус по стерилізованих банках. Закрийте їх щільно кришками і залиште на кухні до повного остигання. Банки не перевертайте і не укутуйте ковдрою.

Після того, як готовий соус охолоне, він стане значно густішим. До речі, зберігати його можна і без холодильника. У коморі такий саморобний кисло-солодкий соус простоїть аж до 24 місяців.

AddThis Website Tools
Олена

Recent Posts

У Кам’янському з Днем батька привітали чоловіків, які самостійно виховують дітей

15 червня в усьому світі відзначають День батька. Це свято є чудовою нагодою висловити вдячність…

5 години ago

На Дніпропетровщині п’ятирічний хлопчик провалився у люк (відео)

Надзвичайною подією закінчилася звичайна дитяча прогулянка на 44-му кварталі у Кривому Розі. 5-річний хлопчик грав…

6 години ago

У Південному районі Кам’янського іде ремонт доріг

У понеділок, 16 червня, на шляхопроводі по проспекту Ювілейному, більш відомому містянам як «Чапаєвський мостик»,…

6 години ago

The Hardkiss представили сингл Crush з нового альбому (відео)

Гурт The Hardkiss презентував нову англомовну пісню Crush, в якій музиканти повернулися до альтернативного звучання.…

7 години ago

Як виглядають інженерно-фортифікаційні споруди на Дніпропетровщині

DeepState здійснили інспекцію інженерно-фортифікаційних споруд (ІФС), які зводять на адміністративній межі між Дніпропетровською та Донецькою…

7 години ago

На лівобережжі Кам’янського порізали чоловіка

У Кам’янському поліцейські затримали підозрюваного, який вдарив опонента ножем у живіт. Під час конфлікту 38-річний…

7 години ago