Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашній кисло-солодкий соус на зиму

Найчастіше гострі соуси, які ми купуємо в магазині, не мають необхідної пікантності, а їхній склад просто розчаровує. То чому ж не зробити таку заготівлю своїми руками? Радимо приготувати домашній кисло-солодкий соус, який ви зможете додавати до запеченого та смаженого м’яса. Він чудово доповнить смак страв із птиці, риби та овочів.

Взявши 300 г перцю двох видів та 1 голівку часнику, вам вдасться закрити 800 мл ароматного соусу в азіатському стилі. До речі, під час його приготування використовуйте натуральний оцет (яблучний, виноградний або рисовий).

Невелика порада. Під час роботи із гострим перцем слід бути максимально обережними. Не тріть у процесі очі. А краще і взагалі одягніть рукавички, щоб запобігти можливому подразненню слизових.

Складові
Перець чилі 150 г, Болгарський перець 150 г, Часник 1 шт., Вода 200 мл, Яблучний оцет 200 мл, Цукор 200 г ,Сіль 1 ч. л., Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.

Приготування
1. Добре промийте перці під проточною водою. Видаліть їх зелені хвостики (насіння залиште). Наріжте перці довільними шматочками. Помістіть їх у чашу блендера.

2. Очистити часник. Додайте його та 150 мл води до перців. Подрібніть все до стану кашки, в якій повинні залишитися дрібні шматочки перцю. Всипте цукор та сіль. Влийте яблучний оцет. Добре перемішайте всі інгредієнти. Відправте сотейник на вогонь.

3. Доведіть овочеву масу до кипіння. Варіть на помірному вогні протягом 4 хвилин, періодично помішуючи. Вимкніть соус.

4. В окрему невелику ємність всипте кукурудзяний крохмаль. Залийте 50 мл холодної води. Перемішайте до однорідності.
Влийте крохмальну суміш до маси перців. Добре перемішайте. Знову відправте сотейник на вогонь. Проваріть вміст протягом 1 хвилини (до загусання).

5. Розлийте гарячий соус по стерилізованих банках. Закрийте їх щільно кришками і залиште на кухні до повного остигання. Банки не перевертайте і не укутуйте ковдрою.

Після того, як готовий соус охолоне, він стане значно густішим. До речі, зберігати його можна і без холодильника. У коморі такий саморобний кисло-солодкий соус простоїть аж до 24 місяців.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

3 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

4 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

4 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

5 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

5 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

6 години ago