Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашній кисло-солодкий соус на зиму

Найчастіше гострі соуси, які ми купуємо в магазині, не мають необхідної пікантності, а їхній склад просто розчаровує. То чому ж не зробити таку заготівлю своїми руками? Радимо приготувати домашній кисло-солодкий соус, який ви зможете додавати до запеченого та смаженого м’яса. Він чудово доповнить смак страв із птиці, риби та овочів.

Взявши 300 г перцю двох видів та 1 голівку часнику, вам вдасться закрити 800 мл ароматного соусу в азіатському стилі. До речі, під час його приготування використовуйте натуральний оцет (яблучний, виноградний або рисовий).

Невелика порада. Під час роботи із гострим перцем слід бути максимально обережними. Не тріть у процесі очі. А краще і взагалі одягніть рукавички, щоб запобігти можливому подразненню слизових.

Складові
Перець чилі 150 г, Болгарський перець 150 г, Часник 1 шт., Вода 200 мл, Яблучний оцет 200 мл, Цукор 200 г ,Сіль 1 ч. л., Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.

Приготування
1. Добре промийте перці під проточною водою. Видаліть їх зелені хвостики (насіння залиште). Наріжте перці довільними шматочками. Помістіть їх у чашу блендера.

2. Очистити часник. Додайте його та 150 мл води до перців. Подрібніть все до стану кашки, в якій повинні залишитися дрібні шматочки перцю. Всипте цукор та сіль. Влийте яблучний оцет. Добре перемішайте всі інгредієнти. Відправте сотейник на вогонь.

3. Доведіть овочеву масу до кипіння. Варіть на помірному вогні протягом 4 хвилин, періодично помішуючи. Вимкніть соус.

4. В окрему невелику ємність всипте кукурудзяний крохмаль. Залийте 50 мл холодної води. Перемішайте до однорідності.
Влийте крохмальну суміш до маси перців. Добре перемішайте. Знову відправте сотейник на вогонь. Проваріть вміст протягом 1 хвилини (до загусання).

5. Розлийте гарячий соус по стерилізованих банках. Закрийте їх щільно кришками і залиште на кухні до повного остигання. Банки не перевертайте і не укутуйте ковдрою.

Після того, як готовий соус охолоне, він стане значно густішим. До речі, зберігати його можна і без холодильника. У коморі такий саморобний кисло-солодкий соус простоїть аж до 24 місяців.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі працівники ТЦК начебто побили колишнього військовослужбовця: що кажуть в установі

У Дніпрі під час роботи з оповіщення стався конфлікт за участі військовослужбовців ТЦК. Бійка потрапила…

2 години ago

Вдарила ножицями прямо в серце: дніпрянка вбила співмешканця

Поліцейські Дніпра затримали жінку за підозрою у вбивстві співмешканця. У ході конфлікту підозрювана завдала чоловіку…

3 години ago

На Дніпропетровщині припинено діяльність 31 шахрайського call-центру

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної та окружних прокуратур припинено діяльність 31 шахрайського кол-центру, які працювали…

4 години ago

Визначився срібний призер чемпіонату Кам’янського з футболу

У Кам’янському відбулись два матчі чемпіонату міста з футболу серед промислових підприємств та аматорських колективів.…

4 години ago

На Дніпропетровщині лікаря та спільника затримали за організацію схеми ухилення від мобілізації

Фігуранти обіцяли військовозобов’язаним за 5 тис доларів домовитися із завідуючим відділення однієї з міських лікарень…

5 години ago

Ворог атакував Дніпро: троє поранено

Про наслідки ударо повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вранці ворог атакував Дніпро ракетами. Постраждали троє…

5 години ago