Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Домашній кисло-солодкий соус на зиму

Найчастіше гострі соуси, які ми купуємо в магазині, не мають необхідної пікантності, а їхній склад просто розчаровує. То чому ж не зробити таку заготівлю своїми руками? Радимо приготувати домашній кисло-солодкий соус, який ви зможете додавати до запеченого та смаженого м’яса. Він чудово доповнить смак страв із птиці, риби та овочів.

Взявши 300 г перцю двох видів та 1 голівку часнику, вам вдасться закрити 800 мл ароматного соусу в азіатському стилі. До речі, під час його приготування використовуйте натуральний оцет (яблучний, виноградний або рисовий).

Невелика порада. Під час роботи із гострим перцем слід бути максимально обережними. Не тріть у процесі очі. А краще і взагалі одягніть рукавички, щоб запобігти можливому подразненню слизових.

Складові
Перець чилі 150 г, Болгарський перець 150 г, Часник 1 шт., Вода 200 мл, Яблучний оцет 200 мл, Цукор 200 г ,Сіль 1 ч. л., Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.

Приготування
1. Добре промийте перці під проточною водою. Видаліть їх зелені хвостики (насіння залиште). Наріжте перці довільними шматочками. Помістіть їх у чашу блендера.

2. Очистити часник. Додайте його та 150 мл води до перців. Подрібніть все до стану кашки, в якій повинні залишитися дрібні шматочки перцю. Всипте цукор та сіль. Влийте яблучний оцет. Добре перемішайте всі інгредієнти. Відправте сотейник на вогонь.

3. Доведіть овочеву масу до кипіння. Варіть на помірному вогні протягом 4 хвилин, періодично помішуючи. Вимкніть соус.

4. В окрему невелику ємність всипте кукурудзяний крохмаль. Залийте 50 мл холодної води. Перемішайте до однорідності.
Влийте крохмальну суміш до маси перців. Добре перемішайте. Знову відправте сотейник на вогонь. Проваріть вміст протягом 1 хвилини (до загусання).

5. Розлийте гарячий соус по стерилізованих банках. Закрийте їх щільно кришками і залиште на кухні до повного остигання. Банки не перевертайте і не укутуйте ковдрою.

Після того, як готовий соус охолоне, він стане значно густішим. До речі, зберігати його можна і без холодильника. У коморі такий саморобний кисло-солодкий соус простоїть аж до 24 місяців.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

24 хв. ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

3 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

3 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

4 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

4 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

5 години ago