Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ідеальні полтавські галушки

Не секрет, що традиційні українські галушки — страва, виготовлена з тіста без начинки. Але існує неймовірно смачна їх варіація із соковитим наповненням. Рекомендуємо вам приготувати ароматні галушки на пару по-полтавськи, начинка в яких точно не зайва.

Щоб подати до столу цю ситну страву та отримати захоплені коментарі, варто правильно замісити тісто. Для його приготування можна використовувати як кефір, так і сироватку. Пам’ятайте, що ніжна основа – запорука успіху полтавських галушок.

Готуючи цю страву, можна використовувати різні начинки. Смажена свинина з цибулею – відмінне наповнення для полтавських галушок. Також їх можна приготувати з відвареною картоплею та грибами. Вийде дуже смачно!

Складові
Пшеничне борошно 570 г, Кефір 350 мл, Яйце 1 шт., Сода  0,5 ч. л., Сіль 1,5 ч. л., Куряча печінка 300 г, Куряче серце 300 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Вершкове масло 100 г, Соняшникова олія на смак.

Приготування
1. Добре промийте курячі серця і печінку. Відваріть їх у трохи підсоленій воді до готовності. Подрібніть печінку і серця за допомогою м’ясорубки або блендера.

2. Очистіть цибулю. Наріжте кубиком. Очистіть моркву. Натріть її на дрібній тертці. Обсмажте овочі на розігрітій сковороді з олією. Всипте до цибулі з морквою подрібнені серця з печінкою. Додайте вершкове масло, сіль і чорний перець. Добре перемішайте всі інгредієнти і обсмажте їх протягом 5 хвилин. Дайте начинці охолонути.

3. Приготуйте тісто. Просійте пшеничне борошно. Всипте до нього соду та 0,5 ч. л. солі. Добре все перемішайте. Зробіть у борошні невелике поглиблення. Влийте в нього кефір і вбийте яйце.

4. Ретельно перемішайте. Викладіть на робочу поверхню та замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.
5. Розкачайте тісто в ковбаску. Наріжте його на шматочки невеликого розміру. Злегка обваляйте їх у пшеничному борошні з усіх боків. Розкотіть тісто в коржики.

6. Викладіть на центр заготовок начинку. Зберіть тісто у вузлик, ретельно защипуючи край.

7. Змастіть поверхню пароварки вершковим маслом. Викладіть на неї заготовки із тіста. Готуйте галушки протягом 7–10 хвилин.

Потім залишиться взяти велику тарелю. Викладіть на неї галушки та посипте їх рубаною зеленню. Подавати таку страву слід зі шкварками, сметаною або з грибним соусом. Смачного!

Олена

Recent Posts

Мер Кам’янського відвідав військових на Харківщині

Про візит Андрій Білоусов повідомив у своєму телеграм-каналі. "Побували на Харьківському напрямку, щоб передати допомогу…

8 години ago

У Дніпрі прикрили незаконне казино

Поліція Дніпра припинила діяльність мережі незаконних гральних закладів. Трьом фігуранткам, які забезпечували діяльність підпільних гральних…

9 години ago

Актори кам’янського театру – переможці конкурсу “Театрон”

Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки м. Кам’янського вже сім років проводить внутрішньотеатральний конкурс «Театрон».…

10 години ago

У Кам’янському реалізується проєкт “Ветеранський простір”

У травні 2025 року на території Кам’янської міської ТГ благодійний фонд «Живе серце» спільно з…

10 години ago

Кам’янські черлідери – переможці всеукраїнського етапу ігор “Пліч-о-пліч”

Днями відбувся Гранд-фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу. Команда з черліденгу КЗ «Ліцей №13» Кам`янської міської…

10 години ago

У Кам’янському з’явиться нова кав’ярня, салон краси та швейний цех

За результатами розгляду заяв, поданих з 28 квітня по 11 травня 2025 року, маємо 23…

11 години ago