Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Маринована капуста з часником

Хрумка маринована капуста з часником і морквою – бажана закуска на будь-якому столі. Вона підходить практично під усі гарніри. Тому не має значення, яка тематика вашої вечері, такій страві гості будуть раді в будь-якому випадку.

Маленька порада. Якщо ви хочете, щоб закуска виглядала яскравішою, а її смак був ще цікавішим, можете додати до капусти болгарський перець. Візьміть 2 великі овочі. Промийте їх, видаліть плодоніжки та насіння. Потім наріжте солодкий перець соломкою і додайте його до решти овочів.

Для того, щоб правильно зробити маринад, вам необхідно використовувати склянку об’ємом 200 мл. Тоді всі пропорції будуть правильно дотримані, і ваша капусточка вийде надзвичайно пікантною і смачною.

Складові
Капуста білокачанна 1,5 кг, Морква 2 шт., Часник 4 зуб., Вода 1 л, Цукор 0,5 скл., Оцет 0,5 скл., Сіль 2 ст. л., Чорний перець (горошком) 10 шт., Соняшникова олія 0,5 скл.

Приготування
1. Відокремте верхнє листя капусти. Дрібно наріжте овоч за допомогою гострого ножа або овочечистки. Перекладіть капусту у велику глибоку ємність.

2. Очистіть моркву. Натріть її на тертці для моркви по-корейськи (або на тертці з великими отворами). Додайте овоч до капусти. Добре їх перемішайте.

3. Приготуйте маринад. Влийте в каструлю чисту воду. Всипте цукор та велику кам’яну сіль. Додайте лаврове листя та горошинки чорного перцю. Перемішайте всі інгредієнти.

4. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Варіть маринад протягом 7 хвилин (до повного розчинення солі та цукру). Влийте в каструлю соняшникову олію та столовий оцет. Перемішайте все. Заберіть суміш із вогню.

5. Очистити часник. Розріжте зубчики на кілька частин. Додайте часник до капусти з морквою. Залийте овочі киплячим маринадом.
6. Помістіть на капусту вантаж. Залишіть її на ніч (хоча б на 10 годин) за кімнатної температури. Потім розкладіть капусту по чистим та сухим банкам. Щільно закрийте ємності та відправте їх на 24 години в холодильник. Готово!

Через добу хрумку та дуже пікантну закуску вже можна буде дегустувати. Зберігайте мариновану даним способом капусту не довше 14 днів у холодильнику. Хоча навряд чи вона зможе простояти у вас аж 2 тижні, адже розхватають таку смакоту миттєво.

Олена

Recent Posts

Стоматологи назвали 7 “здорових” звичок, які руйнують зуби

Деякі щоденні звички, які здаються безпечними, насправді серйозно руйнують зуби та пришвидшують їх зношення. Що…

6 хв. ago

У Кам’янському вандали знищили дерева, висаджені на честь загиблих героїв

Про інцидент повідомив депутат Віталій Чернявський. "Шановні мешканці селища Будівельників. Звертаюся до вас як депутат…

21 хв. ago

Портфель за ціною смартфона: скільки камʼянчанам коштуватиме зібрати дитину до школи

За тиждень 1 вересня, і батьки вже потурбувалися про купівлю необхідного шкільного приладдя. За останній…

30 хв. ago

Кохання вже поруч: 3 знаки Зодіаку знайдуть свою пару наприкінці серпня

Кінець серпня 2025 обіцяє романтичні зміни для представників трьох знаків Зодіаку. Астрологи прогнозують, що саме…

1 годину ago

У Кам’янському понад 80 будинків лишилися без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє: Для…

1 годину ago

Додому з російського полону повернулися 8 мешканців Дніпропетровщини

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вдома. Символічно у День незалежності. 8 мешканців Дніпропетровщини…

2 години ago