Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат зі смаженою куркою та кукурудзою

До складу більшості салатів входить саме відварене м’ясо. Це стосується всіх видів (яловичини, курки, свинини). Але сьогодні ми поговоримо про те, як смачно приготувати салат зі смаженою куркою та кукурудзою. У чому переваги такого м’яса над відвареним?

Давайте будемо чесні. Відварити куряче філе так, щоб воно вийшло справді соковитим, — досить важке завдання. Найчастіше таке м’ясо виходить сухим. Цього не станеться, якщо обсмажити курку на сковороді. Спочатку готуйте її на великому вогні. Коли у м’яса з’явиться золотиста скоринка, зменшіть нагрівання. Цей рум’янець вкаже на те, що сік запечатаний усередині м’яса. Також не перетримайте філе на сковороді, інакше воно буде твердим.

Ви можете вибирати будь-який спосіб нарізки основних інгредієнтів. Вам не до вподоби соломка? У цьому випадку можете нарізати твердий сир і огірок невеликими кубиками (як і яйця).

Складові
Куряче філе 300 г ,Твердий сир 150 г, Консервована кукурудза 100 г, Яйце 4 шт. , Огірки 2 шт., Часник 2 зуб., Сметана 1,5 ст. л., Майонез 2 ст. л., Сіль до смаку.

Приготування
1. Промиваємо куряче філе. Нарізаємо кубиками. Обсмажуємо курку на розігрітій сковороді зі олією. Додаємо мелену паприку, сіль та чорний перець. Перемішуємо. Тримаємо курку на середньому вогні до готовності.

2. Нарізаємо твердий сир невеликою соломкою. Промиваємо огірок. Обсушуємо його за допомогою паперових рушників. Нарізаємо огірок такою ж соломкою, як і сир.

3. Відварюємо яйця, знімаємо шкаралупу. Нарізаємо кубиками яйця. Зливаємо з консервованої кукурудзи рідину.

4. У глибоку ємність викладаємо нарізані соломкою твердий сир та свіжий огірок. Додаємо консервовану кукурудзу та відварені яйця.
5. Зливаємо зайву олію з обсмаженої курки. Викладаємо м’ясо в миску до з’єднаних інгредієнтів.
6. Робимо заправку. У невеликій ємності з’єднуємо майонез та густу сметану. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо часник до сметани та майонезу. Перемішуємо до однорідності.

7. Заправляємо компоненти салату часниковою сумішшю. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Акуратно перемішуємо усі інгредієнти.

За бажання ви можете зробити цю страву ще більш пікантною. Для цього візьміть половину цибулини. Замаринуйте її в оцті та невеликій кількості гарячої води. Додайте цукор та сіль. Через 15 хвилин відіжміть мариновану цибулю і додайте її в салат з курочкою та кукурудзою.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині зіштовхнулися “лоб в лоб” Volkswagen та ВАЗ

Ввечері у понеділок, 17 листопада, у Кривому Розі на вулиці Віталія Матусевича, сталася серйзона автотроща:…

28 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік вбив стареньку матір

У Самарі поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві матері. В ході конфлікту 51-річний фігурант завдав жінці…

29 хв. ago

До показу готують різдвяний мюзикл «Жив пес Сірко» з Дантесом, Позитивом та Козловським

Нещодавно київський музей козацької старовини "Мамаєва слобода" перетворився на знімальний майданчик. Тут фільмували різдвяний мюзикл…

59 хв. ago

Незвичайні способи використання прального порошку в побуті

Пральний порошок - це незамінний засіб у кожному домі, але більшість українців використовують його лише…

1 годину ago

Представники Кам’янської громади побували на Всесвітньому форумі у Нью-Йорку

Днями в Нью-Йорку розпочався щорічний Кінус шлухім – Міжнародна конференція, яка об'єднує тисячі рабинів і…

2 години ago

Найтурботливіші чоловіки за знаком Зодіаку

Справжня прихильність виявляється в турботі, увазі та готовності підтримувати партнера щодня. Астрологи впевнені, що деякі…

2 години ago