Рецепт дня: Пісний грибний суп

Для тих, хто тримає піст, існує багато різноманітних рецептів. Одним із таких є ідеальний пісний грибний суп. Ви навіть не уявляли, що звичайний суп з печерицями може бути настільки ароматним і смачним. А найголовніше — він не лише готується швидко, а й складається із абсолютно доступних інгредієнтів.

Концентрований грибний аромат – ось що ви полюбите саме в цьому першому. Такий супчик може бути пісним: рецепт не вимагає ні м’ясного бульйону, ні сметани. Але, якщо вам не важливо, то, звичайно, можете готувати на яловичому або курячому бульйоні. У результаті вийде дуже ситна і навариста страва з чарівним смаком.

Перша хитрість полягає в тому, що саме трохи обсмажені гриби і дають нам яскравий насичений аромат. Зі звичайними вареними грибами буде важко досягти гармонії в цій справі. Друге: гриби викладайте на добре розігріту сковороду без олії. Сковорідка має бути більшою, щоб гриби саме смажилися, а не «парилися». Готуйте на помірно сильному вогні без кришки. А локшина? Це ще одна тонкість. Для правильної консистенції відваріть її окремо і додайте до вже готового супу.

Складові
Печериці 200 г, Сушені гриби 30 г, Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Корінь селери до смаку, Корінь петрушки 2 шт., Картопля 3 шт., Соняшникова олія 50 мл, Сіль1 ч. л., Локшина 80 г.

Приготування
1. Для початку натріть на тертці або наріжте тонкою соломкою моркву, корінь петрушки та невеликий шматочок кореня селери. За бажанням моркву можна виключити.

2. Цибулю наріжте кубиками. Якщо суп пісний, обсмажте все на олії. Якщо ні, до пасерування можна додати трохи вершкового масла.

3. Сушені гриби залийте чистою холодною водою, залиште на 20-30 хв. Потім воду злийте, але не виливайте: вона стане нам у нагоді для супу. Потім долийте води, і нехай варяться.

4. Свіжі гриби (хоч печериці, хоч лісові) обсмажте близько 3-4 хвилин. Солити гриби не потрібно (щоб не пускали зайвий сік).

5. Очищену картоплю наріжте кубиками або соломкою. Обсмажте її в невеликій кількості олії: без кришки до напівготовності. Картопля має бути трохи підрум’яненою.

6. У воду, де варяться сухі гриби, додайте картоплю, відваріть майже до готовності. Додайте овочеве пасерування та гриби. За бажанням можна покришити улюблену зелень.
7. Посоліть та додайте відварені макарони та спеції за смаком. За бажанням за 2 хвилини до готовності можна додати сметану.

Такий старовинний метод приготування дає багато: і насичений грибний аромат, і яскравий смак, і гарний вигляд. Загалом спробувати однозначно варто. Таку першу страву можна подати зі смаженими грінками, натертими часником. Смакота готова!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *